Gå til innhold

Katt slikker på seg sår


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vår hunnkatt (innekatt, 3 år gammel, Devon Rex, kastrert) har siden begynnelsen av 2017 påført seg selv sår på mage og bryst ved slikking. Det er forsøkt et stort antall forskjellige metoder for å få henne til å slutte denne aktiviteten, men ingenting ser ut til å hjelpe noe særlig.

 

Veterinær har ingen god forklaring på problemet og skylder på stress. Det er forsøkt påsmøring av kortison og bruk av skjerm uten at dette hadde noen varig virkning. Å fysisk hindre henne i å slikke ved bruk av skjerm ser ut til å fungere, men hun blir merkbart mer reservert og misfornøyd. Hun har opptil 3-4 uker gått med skjerm konstant - og sårene har tilsynelatende nesten grodd - men straks skjermen blir fjernet gjemmer hun seg en plass for å slikke på seg nye sår.

 

Ved blodprøver ble det ikke konstatert allergi eller andre problemer som kan forklare dette.

 

Vårt liv har i det siste året vært relativt turbulent, med flytting og mye oppussing. Stress kan være en opplagt årsak, men vi synes ikke oppførselen hennes bærer preg av dette. Slikkingen begynte også en periode før denne turbulensen inntraff, og har vedvart gjennom rolige perioder. Det har nå gått ca. 3 måneder hvor hun har levd i et rolig miljø, men fortsetter likevel slikkingen.

 

Hun bor i lag med sin bror i et relativt stort og åpent hus. Hun virker glad og lykkelig til tross for dette problemet.

 

Jeg spør nå forumet i håp om at noen kan komme med forslag til hva dette kan være. 

 

Takk!

 

 

 

 

 

 

 

 

post-43160-0-52878200-1522155313_thumb.jpg

Endret av nietzsche
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, men hvis det var katten som slikket på seg sårene i utgangspunktet, spørs om det vil stoppe problemet at sårene gror helt. Verdt å prøve naturligvis.

 

Egentlig virker det som en tvangstanke, som man også ser hos en del mennesker som gnager eller klør på en eller annen del av kroppen selv om de får blødende sår.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...