Jump to content
Ann-K1991

En plutselig urenslig katt. trenger råd!

Recommended Posts

Hei alle sammen. Trenger virkelig tips og råd i den situasjonen jeg står oppi nå. Har en voksen skogkatt kastret hanne på 5år. I fjor adopterte vi en liten kattunge på 7mnd. Det begynte alt så fint. Etter et halv år bæsjet min skogkatt inne i en stol, der var også urin.

Tenkte at kattepasser ikke hadde passet de bra nok pga dårlig dohold derfra. Etter dette skjedde ikke dette flere gang. Før nå nylig. På tre uker har ting gått rading unna! Det 4 ganger på 3 uker har skogkatten min bæsjet i en ny stol, altså en annen en. Og tisset i den, i går og idag har han begynt å tisse rundt på gulvene.

Jeg mistenker selv at det er samholdet mellom de to kattene som er årsaken da den lille er ganske så intens, og skogkatta er lei. Når ungkatten kommer til maten, bykser skogkatten min vekk derifra nesten i halv panikk. Halvsteiling i en annen retning.

Når ungkatten kommer mot ham med halen oppi nesa på ham bykser han også vekk, føler nesten at det er noe dominering på gang..... aner ikke.... er frustrert og rådvill. Begge er kastrerte..

 

 

Vi har to doer, to mat og vannskåler. Men det er vanskelig å geleide dem til hvert sitt til en hver tid, det går bare ikke.

Doene er rene til en hver tid. De går ut når de måtte ønske.

 

Den sist mnd har de fløyet på hverandre i tide og utide, og jeg ønsker å kanskje bare få ham levert tilbake, katta er frisk ellers. Han har vært hos veterinær. Mistenkte UVI, noe han har hatt tidligere, men da var adferden en helt annen, og da var ikke den nye katten her heller.

 

Føler at dette innlegget er like rotete som hodet mitt er nå. I dag har jeg allerede vasket opp to ganger etter katten .... det sykeste av alt er at det virkes ikke som at han skjemmes heller når jeg sier fy bare. Er IKKE den av typen som mener det er rett å trykke de opp i sin egen urin og dritt. :)

 

Det som er så trist oppi alt er at jeg er begynt å bli så lei den katta! :/

Higer etter tips og råd... 1

Share this post


Link to post

Har i mellomtid snakket med vet i nærområdet her. Det er 25mil til NÆRMESTE ordenrlige vet. Det blir en akutt time ved mistanke om struvitt imorgen. Håper det ordner seg for lillegutt. Vet mener at en passelig bra intens liten krabat kan være en årsak. Om ikke hovedårsak så kan det værr medvirkende pga stress.

Spesielt da alt annet er på plass. Og når foret er av vet.fór for kastrerte katter så.

Vi får se.

Share this post


Link to post

Det er ikke alle katter som trives å bo med en annen katt. Finner du ikke noe hos dyrlegen er det mest sannsynlig at den ikke trives. 

Share this post


Link to post

Det høres ut som om de rett og slett ikke trives sammen, og dere har gitt det en del tid også. 

Det jeg ville gjort hvis vet utelukker UVI eller lignende som årsak så burde du gi bort den nyeste katten din. Den eldste vil du slite mer med å omplassere, og det er ikke rettferdig at eldste pus skal miste hjemmet sitt fordi den ikke kommer overens med kattungen som er det nyeste tilskuddet. Håper virkelig at du ikke er av typen som vil helst ha kattungen fordi den er liten og søt. Yngre katter er mye enklere å omplassere. Ved ett punkt må man tenke på pus sitt beste. 

Share this post


Link to post

Det viste seg at det var struvitt. OG krystaller i urinen. Dette fabt veterinær meget ubderlig da jeg bruker vet.diet fòr fra RC. men han kom hjem med antibiotika og smertestillende for 10 dager. Er det normalt at de kan ha blod i urinennetter slike inngrep med skylling av blære og innsetting av kateter og slikt ? Han er i alle tiders form nå. Spiser et for hsn fikk fra veterinæren som skulle fikse dette struvitt problemet.

Synes det var litt merkelig at det skulle være så rødlig urin to dsger etterpå? Bør jeg prøve å kontakte veterinær vakttlf for å høre eller vet noen her inne ?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...