Gå til innhold

Trust Combi TV-PC Pop View


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vedrørende lyden så kan dette ordnes hvis du har koblet til en forsterker som har en "monitor" inngang/kilde. Da kan du mikse lydkilde fra f.eks. tv og pc. Jeg har brukt denne løsningen siden begynnelsen av 90 tallet da jeg ville høre på musikk på stereoen samtidig som jeg ville ha Windows/pc lyder.

NB. Får å få dette til å fungere må du loope monitoren, altså kjøre både inn og ut får å få lyden til å gå gjennom.

 

-Selectaa

Endret av Selectaa
Lenke til kommentar

Her leiter man i et år i opptil flere land etter en slik løsning. Så plutselig ser man tilfeldigvis en ny tråd på forumet man har søkt mang en gang før: Komplett har en sånn en, Hercules Smart TV on Screen. Man bestiller og et par dager etterpå lurer man på om det har gått inflasjon i slikt utstyr da den samme sida har test av et produkt som kanskje er enda bedre med tanke på TV-vinduet på skjermen! Morsom sak! :love:

 

Men jeg tror det er TV-lisens på slike. Bare så folk er klar over det...

Lenke til kommentar
Men jeg tror det er TV-lisens på slike. Bare så folk er klar over det...

Hvor mange databutikker kjenner du til, som har til vane å sende inn informasjon til NRK?

 

De fleste store elkjeder har integrert i sine salgsystemer, at hver gang en TV/video selges så sendes det info om dette til NRK. Har selv jobbet på Siba, der det var full automatikk i dette.

 

Databutikker selger ikke TV og video (stort sett), så jeg kan ikke få meg til å tro at de har noe slikt system. Tror knapt NRK er klar over dette, men det kan bli et interessant spørsmål nå som salget av slike kort har eksplodert. Flere og flere går bort fra tradisjonelle TVer, og flere får "mediabokser" i stua. Blir spennende når Windows Media Central tar av for fult etterhvert. Da kan det jo hende at flere butikker blir pålagt å sende inn info til NRK. Vil ihvertfall tro at de taper stort på det, om de ikke gjør noe innen et par år.

 

Hehe, ser for meg: "Hallo. Det er fra NRK. Kan vi få ta en titt inni maskinen din?".

 

:cool:

Lenke til kommentar
Tv-lisens?! Det betaler man for å ha TV, ikke for å få NRK og heller ikke for å ha en tv-tuner. Skjermkort/Tv-kort med TV-tuner krever ikke TV-lisens. Man betaler ikke lisens for signalet, men for å ha TV'en. Derfor det heter _TV_-lisens.

Eh... Er det ikke NRK som samler inn og krever lisens...? :roll:

Lenke til kommentar

Lex-Icon skrev:

 

Tv-lisens?! Det betaler man for å ha TV, ikke for å få NRK og heller ikke for å ha en tv-tuner. Skjermkort/Tv-kort med TV-tuner krever ikke TV-lisens. Man betaler ikke lisens for signalet, men for å ha TV'en. Derfor det heter _TV_-lisens.

 

 

Her er du på ville veier delux! :wow:

 

Faktisk så heter det vel kringkastings avgift el noe slikt!

 

Uansett så er det NRK/norske stat som tar disse pengene. Ikke dem som produsrer tv'er eller selger dem...

Og mener også at en del av pengene går til NRK radio også!

 

:xmas:

Lenke til kommentar
Tv-lisens?! Det betaler man for å ha TV, ikke for å få NRK og heller ikke for å ha en tv-tuner. Skjermkort/Tv-kort med TV-tuner krever ikke TV-lisens. Man betaler ikke lisens for signalet, men for å ha TV'en. Derfor det heter _TV_-lisens.

Holdt egentlig på å skrive et knusende innlegg mot Lex-Icon, da noe slo meg.

I loven om Forskrifter om fjernsynsmottakere, står følgende:

1. Betalingsplikt

Den som har (bl.a. også den som låner eller leier) fjernsynsmottaker plikter å betale den kringkastingsavgift som til enhver tid er fastsatt av Stortinget. For videospiller kombinert med tuner (mottakerdel) skal det betales kringkastingsavgift som for fjernsynsmottaker med farge.

 

Først trodde jeg at fjernsynsmottaker var det samme som en tuner, men etterhvert forsto jeg det slik at jeg måtte tolke det som TV. Dette fordi det lengre ned står at kringkastingsavgift tilkommer også på videospillere kombinert med tuner (mottakerdel). Hadde en fjernsynsmottaker vært en tuner, ville det ikke blitt formulert på denne måten. Hva skulle ellers en fjernsynsmottaker ha vært enn TV, når de selv sier "..som for fjernsynsmottaker med farge.". For at en fjernsynsmottaker skal ha farge, må vel den være en TV?

 

Videre står det ikke at kringkastingsavgiften gjelder mottakere (tunere). Ergo står det at avgiften kun gjelder fjernsynsmottaker (tv) og videospiller kombinert med tuner. Det står ikke noe om tunere alene - kun når kombinert med en videospiller.

 

Dette er min tolkning av loven, men jeg tviler sterkt på at en jurist ser det på samme måten. De vil antagelig si at en fjernsynsmottaker ikke kun er en TV, men alt som tar imot fjernsynsignaler. Dette vil da også gjelde TV-kort til PC fordi det er en tuner.

 

Ellers vil jeg nevne at det på NRKs hjemmesider står følgende: "Kringkastingsavgiften tilfaller i sin helhet NRK."

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

Ved nærmere ettertanke, så var jeg kanskje litt kjapp. Har resonnert litt for meg selv, og kommet fram til en ny konklusjon. En tuner må selvfølgelig regnes som en fjernsynsmottaker, ettersom den nettopp mottar fjernsyn.

 

Loven kan forsvares med dette alene. Det kunne derimot kommet tydligere frem hva en fjernsynsmottaker er, isteden for å legge ut om at den også gjelder videospillere med tuner. Kan kanskje være et resultat av at loven er skrevet for mange år siden.. men syntes den allikevel var litt klønete skrevet.

 

En liten tilleggsopplysning jeg kom over ved å lese på NRK var at selv om man bor hjemme hos sine foreldre, så slipper man ikke automatisk å betale lisensen. Det står nemlig at "Selvforsørgende barn som har fjernsynsmottaker, må løse egen lisens.". Snakker om tull!

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

Selges det bokser i Norge som tillater opptak av fjernsynsprogrammer? Eller er det bare MythTV som er løsningen?

 

En kamerat av meg holder for tiden på med et prosjekt der han har strippet den gamle cd-spilleren sin for inventar, stappet enn et lite hovedkort, en (eller var det to) harddisker, tv-tuner og div annet stuff som trengs for å gjøre opptak av fjernsynsprogrammer.

 

Den nye "cd-spilleren" skal vist fungere som et mellomledd imellom tv-en og pc-en hans. Ha mulighet for å ta opp to programmer samtidlig. Samt ha internettilgang sånn at den kan fungere som er server, og automatisk hente ned informasjon når en cd eller dvd settes inn, og gi deg været hvis du skulle ønske det.

 

(... første som kommer opp på skjermen nå du setter inn en dvd er selvfølgelig "rip dvd?" or "play dvd?" ...)

 

Litt bilder hvis noen er interessert.

 

Hovedkortet. Merk hakket :-)

USB og fire-wire kommet på plass.

Mens vi venter på en strømforsyning som passer "cd-spilleren", så er en pappeske mer enn nok. ;-)

Hovedkortet igjen.

USB og fire-wire igjen.

Lenke til kommentar

Heh, må berre slutte meg til Mad Wolf her. Var på utkikk etter noko slikt ei stund utan å finne det på dei tradisjonelle databutikkane, men kom over ein test på DinSide av ein AverTV box, som eg klarte å spore opp i ein nettbutikk i Stavanger. Fekk den i hus denne veka. Den ser ut til å vere litt mindre avansert enn den som er testa her, men funkar greit. Omtrent same pris og.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...