Gå til innhold

Må jeg ha 4K receiver og kabler til 4K projektor?


Anbefalte innlegg

Jeg tenkte å slå til på tilbudet til AVShop og kjøpe Epson TW9300. Fra før av har jeg en Harman Kardon AVR 170 receiver. 

 

Vil projektoren fungere med receiveren? Vil det avhenge av om jeg spiller av 4K eller ikke? Dersom det i hele tatt fungerer vil jeg bare kjøpe projektoren nå og heller oppgradere receiver og kabler ved en senere anledning. Hvis det absolutt ikke fungerer må jeg vurdere å gå ned i prisklasse på projektoren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tok en telefon til AVShop og fikk bekreftet at jeg må ha ny receiver, men at HDMI-kabelen muligens vil fungere. Jeg ser at NetOnNet har Yamaha HTR 3071 til 2495,-. Den har 4K passthrough og tilsynelatende kraft nok til å drive den heller beskjedne surrounden som er i rommet. Noen som kan bekrefte om denne vil være kompatibel med TW9300? 

Jeg tenker i samme slengen å legge inn en bestilling på 10m HDMI. Jeg ser at de har en variant til 299,- og en til 599,-. Begge skal støtte 4K, men forskjellen er tilsynelatende at den siste har 18 MB/s dataoverføring mens den første har 10 MB/s. Har dette noe å si eller vil jeg klare meg med den til 299,-?

Lenke til kommentar

Du trenger ikke ny reciever dersom du ikke skal spille av 4K-materiale. Har du noe som kan gi 4K til projektoren? UHD Blu Ray spiller/Mediasenter eller lignende?

 

Jeg har selv samme projektor med en forsterker som ikke støtter 4K. Det fungerer fint i 1080p som er det kildene mine kan gi.

 

Forsterkeren du har sett deg ut vil også kunne gi 4K bilde, men det er gitt at du som sagt har et 4K signal. Når det gjelder HDMI-kabelen vil begge kunne gi 4K, men den rimeligere kabelen vil ikke kunne gi 4K HDR hvis jeg ikke husker feil.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding - veldig interessant! Så du sier altså at jeg kan bruke min gamle Harman Kardon AVR 170 inntil videre til tross for at den ikke har 4K passthrough? Det var ikke det de sa på AVShop, men hvis du selv gjør det slik fungerer det jo tydeligvis. Jeg ser du skriver at du har forsterker og ikke receiver. Du kjører bildet gjennom denne - eller kun lyden? Spør for å unngå misforståelser.

 

Jeg har ingen 4K-kilder per i dag, nei. Tenker å oppgradere til Apple TV 4K etterhvert, og tenkte da at jeg kunne ta oppgradering av receiver og kabler i samme slengen. Gitt at jeg da ikke er nødt til å gjøre det nå...

Lenke til kommentar

Jeg blander litt forsterker/reciever når jeg skriver, beklager det. Jeg har en Marantz SR6006 reciever som håndterer bilde+lyd fra alle kildene mine (spillkonsoller/mediasenter)

 

Planen min er å oppgradere til en 4K projektor når jeg får råd, men jeg ønsker samtidig å gå for en med mulighet for 7.1.4 Atmos lyd da jeg har lagt opp til det i kinoen her.. De er derimot i en ganske drøy prisklasse foreløpig :)

Lenke til kommentar

Takk for presisering. Da bekrefter du jo i praksis at vi har samme utfordring, og at jeg kan bruke TW9300 med gammel receiver inntil videre. Da tenker jeg at jeg bare kan bestille, så får jeg heller kjøpe Yamaha-receiveren hvis det viser seg å ikke fungere.

 

Takk for hjelpen! For øvrig: Fornøyd med TW9300?

 

(PS: Ser du i siste avsnitt skriver at du vil oppgradere til 4K-projektor, men regner med at du mener 4K-receiver siden du allerede har TW9300 ;))

Lenke til kommentar

Hvis du skal oppgradere receiveren, ikke bare se etter 4K pass through, mange har hatt det som ikke vil fungere mot de nyeste 4K TV eller projektorene. Receiveren må støtte HDMI 2.0 og HDCP 2.2 for å være sikker.

 

Før du kjøper projektoren du nevner, så vit at den ikke er 4K, men 1080p med E-shift. Den tar imot 4K signaler, og laget ett fake 4K bilde ved å flytte kjapt på brikken slik at 1 pixel blir 2. Bildet blir som på gamle CRT TVer, tegnet opp halvparten om gangen. Du vil nok ikke merke noe. men den greier ikke å vise full 4K oppløsning, da den ikke flyter bilde brikken 4 ganger.

 

Vær også litt ops på butikken du handler ifra ikke er spesielt medgjørlig ved reklamasjoner/klager.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...