Gå til innhold

Maktkamp innad i AP?


Anbefalte innlegg

Dette dukket opp på min facebook. Hva syntes dere? Har ikke dobbelt sjekket det som står her. 

 

Ikke jeg som har komponert det.

 

HVA SOM POLITISK KORREKTE MEDIA IKKE SKRIVER;

MAKTKAMPEN MELLOM HADIA TAJIK OG TROND GISKE STARTET PÅ ETTERSOMMEREN I 2014.

 

Støre har stått ved Tajik side hele tiden, og mange bilder tyder på at de har et svært godt personlig forhold siden 2015. 
Hvilken betydning har det om de faktisk har et forhold?

Politikken bærer tidvis preg av en splittelse mellom Giske, som nok er LOs gutt, og Tajik som er republikaner. Beslutningen om å ta inn 10.000 syrere kom når Tajik ble nestformann. Giske ville være med på innstramminger vinteren 2016, men ble nedstemt.

Tajik blir i 2009 valgt inn på Stortinget som 26 åring, mens ho fortsatt studerte.

Tajik utnevnes til kulturminister 21.9. 2012 av Jens Stoltenberg.

Tajik gifter seg med Stefan Heggelund i den 28.6. 2014.

HØSTEN 2014 starter maktkampen mellom Giske og Tajik, hvor Giske er Los klare kandidat;

Den 5.9.2014 kommer det første bildet av Støre og Tajik sammen, hvor reportasjen er fra møtet mellom Giske og LO leder Gerd Kristiansen, hvor det da fremgår at «Ledelsen i LO vil jobbe hardt for å få AP-kronprins Trond Giske inn som nestleder i partiet, foran Hadia Tajik. Tajik og Støre «Sammen i tog», Støre i blått og Tajik i beige.

Sakset fra LO kilder; «Giske er en naturlig kandidat. Hans erfaringsbakgrunn og politiske linje er det behov for i en fremtidig ledelse i Arbeiderpartiet. Han er en utmerket nestlederkandidat, sier kilden.”.

Den 27.2.2015 skriver Dagsavisen, hvor Støre og Tajik smiler på et bilde, sammen;
Dagsavisen slå fast at Hadia Tajik har størst støtte: 31-åringen får støtte i sju fylkeslag – som i alt utgjør 123 av 301 delegater på Aps landsmøte.

Tajik nomineres til å bli en av to nestledere i AP ca 1. mars 2015, av partisekretær Martin Kolberg.

Det første bildet sammen med Støre kommer i VG den 14.3.2015, ho i rødt og Støre i svart.

Tajik velges til nestleder på APS landsmøte den 17.4. 2015.
På dette landsmøtet lanserer Støre sin kampanje om å ta inn 10.000 syriske flyktninger.

Tajik separeres med Stefan Heggelund 26.2. 2016 i følge VG.

Den 7.4. 2016 går Tajik ut i VG om at ho vil avvikle Kongen, og innføre Republikk.

Den 29.3.2017 skriver Conrad Myrland om at «Arbeiderpartiet gjorde «en feil» i innstillingen om boykott av israel, og Avbilder Støre og Tajik holdende om hverandre. Saken gjelder sentralstyrets behandling av «handelsboikott av varer og tjenester fra de okkuperte områdene».

Den 28.4.2017 publiserer Nettavisens Anita Bakk Henriksen et foto hvor Støre med stivt smil, og smiler bredt støtter seg till sin Tajik; «SMILER BREDT: Ap-leder Jonas Gahr Støre hyller si nestleder Hadia Tajik etter hennes tale på Arbeiderpartiets landsmøte 2017 i Folkets Hus fredag. Nå kan han glise ytterligere etter ny måling. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix).» Etter en meningsmåling; Ny måling: AP kraftig frem, Høyre er i trøbbel

Et bilde fra facebook, viser Støre og Tajik fremfor en Valgkampbuss «Alle skal med» trolig 2017.

I midten av 2017 rapporterer Nettavisen at Tajik ble tatt for sniking på T-Banen, og pratet seg fra det.

Den 11.7. 2017 kommer bildet av Støre og Tajik, på Nettavisen, tatt av Heiko Junge, NTB Scanpix, med informasjonen at AP bruker 50% mer penger enn Høyre på sin valgkamp.

Den 7.8.2017, blir Tajik avbildet foran en plakat, av «nieuhetene.no», hvor det står; «Trond Giske kommer aldri til å bli statsminister». Med underteksten; «Hadia Tajik (Ap) velger å se framover med sitt slagord. – Det er noen ting jeg tror alle nordmenn kan bli enige om, sier hun til Nieuhetene.»

Den 17.12.2017 skriver Vebjørn Selbekk i Dagen, «Tajik som statsminister», hvor ho blir avbildet hånd i hånd i en slags brudekjole sammen med Støre. Foto tatt av Heiko Junge, NTB Scanpix, på Slottsmiddagen i Oktober 2017. Dette er vel bare få dager etter den første Varslersaken blir trykt i Dn og VG, ma. Om noe SMS kommunikasjon mellom Giske og anonyme varslere.

Den 23.12. avbildes Støre og Tajik sammen, smilende i Minervanett, bilde «ARBEIDERPARTIET/FLICKR, CC BY-ND 2.0)». Tekst og heading skrevet av Nils August Andresen, Velkommen, Statsminister Tajik, «Giske er ferdig. Støre kan følge etter. Hva kommer etterpå?

Den 2.1.2018 benytter BT et arkivbilde av Støre og Tajik, sammen. Til en artikkel om at «Ap-nestleer Hadia Tajik skal ha overrasket alle på sentralstyremøtet ved å lese høyt fra varslene mot Trond Giske.

Den 4.1.2018 kommer et annet bilde som viser at Støre og Tajik «står sammen» på en fløy, og Giske og Stenseng på den andre fløya, i Adresseavisen, med innlegget fra Hitra-ordførern; usmakelig Facebook innlegg av Hadia Tajik om at ho hadde vurdert «varslere som jurist» som usmakelig.

Den 5.1. 2018 viser Dagsavisen et bilde av varsleren Line Oma og Tajik sammen, samme dag som påstår ho fikk tunga til Giske ned i halsen for 8 år siden i New Delhi. Varslet Støre om dette i romjula.

Endret av DirekteDemokrati
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...