Jump to content
geir__hk

[Løst] Filkopiering fra kamera/SD-kort - kun nye filer

Recommended Posts

I overgang fra bruk av Windows --> Linux har jeg kommet over følgende problemstilling mhp. kopiering av filer fra digitalkamera (FAT/FAT32) til lokal mappe:

Da jeg brukte Windows, kopierte jeg kun filer med attributtet arkiv var satt. Dette kunne jeg gjøre enten manuelt vha filutforsker eler kommandolinje XCOPY /A - for deretter å slå av arkiv-attributtet på de filene som ble kopiert.

Dette funker tilsynelatende ikke i Linux, filutforskeren Thunar ser ikke ut til å støtte filattributter i FAT/NTFS.

 

Målet for filkopieringa er alltid en tom mappe pga bilder blir sortert og organisert etter kopiering til disk, så normal bruk av rsynk ser jeg heller ikke er en løsning.

 

Noen forslag ?

Share this post


Link to post

Rapid Photo Downloader vil gi deg en langt bedre arbeidsflyt enn den du hadde på Windows.

 

Rapid Photo Downloader husker hvilke bilder og videoer du allerede har kopiert, disse vil være avmerket for kopiering og grået ut eller kan skjules slik at du vil veldig enkelt se hva som er nytt. Du kan dermed begrave stresset du hadde med kontinuerlig endring av filattributter. Du kan også sette opp Rapid Photo Downloader for automatisk navngiving, sortering og mye mer.

 

Driver du med fotografi under Linux så bør du legge til pixls.us i leselisten din, veldig mange gode tips og råd å finne der.

 

Lykke til! :)

  • Like 3

Share this post


Link to post

Høres ut som et veldig bra forslag - Det er vel slik at programmet beholder tid/dato stempel og ikke gjør endringer på bildefilas metadata ?

 

Takk for lenken - fant mye interresant lesing der.

Share this post


Link to post

Programmet bruker exiftool for å avlese metadata. Metadata beholdes som den er og du kan bruke metadata for automatisk generering av en nesten så ubegrenset strukturering av filnavn og mappesortering du måtte ønske. Filenes metadata brukes også for tidslinjen til venstre hvor du kan enkelt og greit gruppere bilder og videoer basert på når tid de var tatt.

 

Om du lurer på hvordan noe brukes så finner du en godt illustrert dokumentasjon her, denne får du også opp ved å trykke på F1 når har programmet oppe eller ved å klikke på hamburgermenyen øverst til høyre.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...