Gå til innhold

Skatt på rabbaterte aksjer.


ATWindsor

Anbefalte innlegg

På min arbeidsplass kan jeg kjøre rabatterte aksjer. La oss for enkelhets skyld si at aksjen har 100 kroner i markedsverdi. Vi kan kjøpe den for 80 kroner. Aksjen har bindingstid. Ulempen av bindingdingstiden er verdsatt, la oss si til 5 kroner. For de 15 resterende kronene betaler jeg fordelsbeskatning når jeg kjøper. Men hva er inngagnsverdien når jeg skal selgte, som gevinstbeskatning (eller tap) regnes fra? Har fått beskjed om at det er 85 kroner. Men det høres litt rart ut for meg, jeg har jo fått en gave som har verdi 100 kroner, og skattet av fordelen å få gaven når jeg fikk den? Eller er det noe jeg ikke skjønner her?

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har undersøkt litt mer, og på skatteetatens sider kan man også lese følgende:

 

3.3 Aksjer med rådighetsbegrensninger
Har aksjene rådighetsbegrensninger, som for eksempel forbud mot salg innen en viss tid, kan det tas hensyn til dette ved verdivurderingen. Verdien skal settes til den verdien aksjene antas å ha med rådighetsbegrensningen, se f.eks. LRD 4. oktober 2004 i Utv. 2004/1083.
 
 
Betyr det at inngangsverdien regnes som 95 kroner allikevel i mitt eksempel? Er ikke det i såfall litt rart, har jo allerede "betalt" for den forskjellen med at aksjene er låst, men så skal man skatte på gevinsten i tillegg?
 
AtW
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...