Gå til innhold

Dansk muslingoppdrett kan være ny klima-bombe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det vil jo spille litt negativt ut for havvind, etter rapporten om at hver havvindturbin ville få ca 4 tonn blåskjell. Lurer på hvor mye det utgjør i det store bildet.

 

Kan jo bare kombinere de to så blir det besparelser og inntjening og mer profitt over hele fjøla. Tviler på at skjell fra en vindmølle er verre å spise enn et skjell fra en snor.

Lenke til kommentar

Av og til må man være litt pragmatisk, ellers blir man fullstendig miljøfanatiker.

 

Jeg tror det er veldig positivt for det biologiske mangfoldet at det dannes nye habitater, men om vi bruker havvind for å få ned klimagassutslippene bør jo dette tas inn i regnskapet - i hvert fall om det ikke er neglisjerbare utslipp. Men jeg tviler vel på at det gjør den store forskjellen på en 8MW turbin.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

...tar opp nitrogen og gjør det om til lystgass, og de gjør karbon om til metan, så fjerner vi kanskje det lokale problemet med overgjødsling, men vi overlater et annet problem til atmosfæren..

 

 

Så flott. 

Ikke bare kan vi produsere mat  mens vi samtidig  reduserer overgjødslingen/Nitrogenet i havet, som var en "krise" tidligere -  ihvertfall før vi skulle være redd for klimakrisen. Men vi får energigassen Metan i tillegg, som vi  kan produsere Hydrogen av og lett fange CO2 i prosessen for lagring i havbunnen. 

Muslingproduksjonen kan  foregå under tak der Metangassen kan fanges for bruk.

Slik f.eks. :  https://www.godtbudskap.no/hjem/2017/9/28/settefisk-og-postsmoltproduksjon-effektiv-energigjerrig-slamhndtering-med-et-helt-spesielt-filter?gclid=CMjixsvcpNcCFZ3JsgodlNsOGg

 

Og om noe Metan slipper fri betyr det ikke all verden. Om Metan er enn verre gass enn CO2 når det gjelder drivhuseffekt, så blir den også lettere/raskere omdannet  og ufarlig.

Endret av Fri diskusjon og kunnskap
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...