Gå til innhold

Beitstadsundbrua utsettes etter at kinesisk selskap truet med søksmål


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En uvurderlig gåte - blir det en win-win når den inntrønderske nasjonalismen trumfes av den sino-kapitalistiske kommunismen?

 

Her vil vel enhver inspirert nordtrønder heller bruke tiden på å påvise svakheter, og åpenbare feil og mangler i anbudsdokumentene som tilsier at grunnlaget for anbud skrives om. Nå med håp om å etablere riktig fasit, utfra målstyrte og fullstendige evalueringskriterier ...

Lenke til kommentar

MÅ en alltid velge det billigeste anbudet i en slik prosess? Hvis ikke så er det vel bare å si "drit å dra, Kina" ?

De valgte jo nettopp å gjøre det. Sa nei til det billigste kinesiske tilbudet. Skjønner ikke at det er noe å være sint over. Ikke mange kinesiske prosjekter i Norge så de ville nok prøve og se om det var verdt det eller ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

MÅ en alltid velge det billigeste anbudet i en slik prosess? Hvis ikke så er det vel bare å si "drit å dra, Kina" ?

De valgte jo nettopp å gjøre det. Sa nei til det billigste kinesiske tilbudet. Skjønner ikke at det er noe å være sint over. Ikke mange kinesiske prosjekter i Norge så de ville nok prøve og se om det var verdt det eller ikke.

Sint? hehe.. Da missforsto du nok.

 

"Etter at SRBG gikk ut og sa at de vil vurdere rettslige skritt dersom de ble utelatt fra prosjektet, har fylkesrådet nå utsatt avgjørelsen om prosjektet. " Sitert artikkelen..

 

Jeg bare lurte på hvorfor de plutselig utsatte avgjørelsen om anbud, når en av tilbyderene truet med anmeldelse.. Om det var fordi det er krav til noe dokumentasjon av valg etter en anbudsprosess som her er brutt eller noe..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sa det bare utifra at du skrev "drit og dra Kina" noe en vanligvis ikke sier med mindre man er sint :p

 

Men hvis du bare skrev det som en måte å uttrykke hva du mente, så misforstod jeg deg nok ja. Kan være vanskelig med tekst.

 

Ellers tror jeg artikkelen besvarer spørsmålet ditt. De er redd for at denne saken skaper en predesens. Så om de bare sier raskt nei, blir saksøkt og taper, så kan det bli vanskeligere å si nei igjen. Hvis de sjekker alt nøyere først og ser at de juridisk er på det klare i forhold til utlysning osv, så vil det gå fint selv om de blir saksøkt, da de kommer til å vinne. Som betyr at de ikke blir saksøkt. 

 

Det er bare SRBG som sier de er misfornøyd med å bli utelatt fordi de er fra Kina. Så da tvinger de fylkeskommunen til å se på det på nytt. 

 

Og hvis de går over det og ser de fint kan avslå tilbudet som de mener nå, så kommer det til å bety at det ville være lettere i fremtiden for andre fylkeskommuner å si nei til tilbud fra land vi ikke har handelsavtale med.

 

Tror ingenting er brutt, tror bare fylkeskommunen er forsiktige, siden dette muligens er første sak som dette i Norge?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Håper vi greier å kjøre en rettferdig, men beinhard prosess overfor kineserne her.

For dem er dette en del av en økonomisk krigføring, og de utnytter til siste trevel vestens åpne samfunn for å få innpass. Samme åpenhet er de ikke i nærheten av å tilby selv.

En annen måte å svare på dette på er å forlange at ALLE underleverandørene er norske, og kineserne ender opp som kun byggherre. Dette vil de selvfølgelig ikke gå med på, da de har forstått at produksjonskunnskap er makt, en makt som vi i vesten er mer enn villig til bare å gi fra oss, basert på kapitalistiske prinsipper om av billigst vinner. Kineserne er billigst, de betaler sine arbeidere mye mindre. Det har de gjort i flere årtusen.

Lenke til kommentar

Ja, kineserne nærmest krever (uoffisielt) at du har samarbeid med kinesiske selskaper i Kina. De er åpne nok for utenlandske selskaper til å få investeringer og kapital, men sørger og på at de alltid får mest igjen fra den utenlandske investeringen. Ser ikke noe galt i å gjøre en del av det samme her i Norge.

 

Ellers tror jeg ikke helt den lavere lønner i flere tusen år stemmer :p Kina har i 99% av verdens historie vært rikere enn Norge vil jeg tro. Det har jo vært fremste sivilisasjonen i verden i lange perioder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er at de ble utelatt, uten at de så på anbudet først

 

Vil de ikke ha kinesiske selskaper , så burde de skrive det i anbudet så slapp kineserne å bruke ressurser/tid på noe de alikevel ikke får

Men de kan jo ikke skrive at de ikke vil ha kinesiske selskaper. Rimelig sikkert på at det ikke er lovlig.

 

Kan forstå at det er et problem om de ikke så på anbudet engang. De bør i det minste se på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...