Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har IMac med ekstern harddisk koblet til og kjører denne som Plex Server til min Samsung TV. Jeg har også en Western Digital My Cloud Mirror 12 GB som jeg hadde tenkt å bruke til det samme, men opplever at denne ikke er sterk nok og får ofte feilmeldinger før eller under filmavspilling (trenger ikke å være kjempehøy oppløsning heller før den sliter). Den er også veldig treg. Jeg vurderer å bytte denne og lurer på om det er noen gode (men brukervennlige) NAS til dette formålet eller om jeg like godt kan kjøre en større ekstern disk tilkoplet IMacen? F.eks. Seagate Backup Plus Hub? Alt er koblet til nettverk med kabel btw.

 

Jeg kunne også tenke meg å kjøre Kodi i tillegg, men det virker ikke på min Samsung TV siden den ikke er Android. Noen tips for å få til dette? Må jeg ha en Nvidia Shield eller lignende?

 

Setter veldig stor pris på gode innspill her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje en slik NAS er å vurdere? :)

 

Ser jo lovende ut. Hvilke fordeler får jeg med denne kontra å kjøre IMac som medie server med ekstern disk? skjønner at flytting av filer går mye raskere over nettverk i stedet for USB, men i følge kompatibilitetslisten til Plex vil denne også slite med videofiler på 1080P eller høyere. Litt skeptisk etter erfaring med My Cloud Mirror. 

 

Plex sin liste her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/edit#gid=314388488

Lenke til kommentar

Hei! 

 

Slik jeg ser det har du tre alternativer. 

 

Alternativ 1: 

Du kan kjøre PMS på din iMac, og så koble denne til en ekstern harddisk hvor du lagrer innholdet. Fordelen er at du har mye datakraft, og transcoding bør derfor gå uten problemer. Ulempen er at maskinen da hele tiden må stå på, for at du skal kunne strømme innhold.

 

Alternativ 2: 

 

Få tak i en kraftig NAS. Fordelen her er jo da at du slipper å ha på iMacen for å se på innhold. Ulempen er at NASen antagelig vil slite ved transcoding av tyngre innhold. 

 

Kodeordet her er en high-end modell med x86-prosessor, gjerne en med fire kjerner. De rimeligere ARM-utgavene vil slite med 1080p-innhold. 

 

Alternativ 3: 

Dette alternativet går ut på å enten bygge din egen server, som du da kan bruke både til lagring og til å kjøre PMS. Du kan også dedikere f.eks stasjonær eller bærbar PC du har liggende. Fordelen her er det som med iMacen. Med dette alternativet trenger du heller ikke ha på iMacen. Serveren kan du også bruke til annen lagring og deling på nettverket, f.eks backup av bildebiblioteket ditt. 

 

Her bør du dog ha litt greie på å sette opp de ulike tjenestene. Det meste her kan du løse dersom du allerede har en Windows-lisens tilknyttet maskinen, eventuelt så er FreeNAS, som Cipher Panda nevner, et veldig godt alternativ. I forumet til FreeNAS finner du også mange  guider, som forteller deg hvordan du skal installere PMS på FreeNAS-systemet. 

 

 

 

skjønner at flytting av filer går mye raskere over nettverk i stedet for USB

Om du har støtte for USB 3.0 på din iMac og den eksterne disken, så kan du fint komme opp i 100MB/s. Det samme gjelder nettverket ditt, dersom du kjører 1Gbit/s. Jeg forstår det slik at du bare skal kjøre til èn, kanskje to, enheter samtidig, og disse hastighetene vil da være mer enn nok til å kjøre 1080p innhold. 

 

 

 

Jeg kunne også tenke meg å kjøre Kodi i tillegg, men det virker ikke på min Samsung TV siden den ikke er Android. Noen tips for å få til dette? Må jeg ha en Nvidia Shield eller lignende? 

 

Kodi benytter jeg selv, og det er etter min mening en meget god mediasenterprogramvare. Fordelen her er at filene praktisk talt kan ligge akkurat hvor du ønsker; DVD, ISO-fil, USB-disk, en server på ditt LAN eller lokalt på selve mediasenteret. Kodi spiller det meste native, men eventuell transcoding gjøres på mediasenteret, og du kan derfor fint bruke en low-end NAS. Det eneste NAS-en da gjør er å pushe filene ut til mediasenteret. 

Endret av ColdCode
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...