Gå til innhold

Skolevalget 2017 - Resultater


Anbefalte innlegg

Arbeiderpartiet og Høyre er også de største partiene i skolevalget. Likevel er Arbeiderpartiet større enn Høyre og FRP tilsammen. Høyre mener at dette skyldes fraværsgrensen. Dette er en viss nedgang selv også for Arbeiderpartiet, sammenlignet med forrige skolevalg da det var fylkestingvalg. SV går mest frem sammenlignet med 2015.

 

 

skolevalg-1989-2017.png

 

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje økningen til SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne. Høyre og FRP har slitt med oppslutningen siden de kom i regjering. Piratpartiet har mistet oppslutning, fra 4% til 2%.

 

 

skolevalgresultat.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gøy å se både lederen for AUF og nestlederen (tror jeg) for Høyre være fornøyde med et valg der AP er den soleklare vinneren. AP fordi de vinner, H fordi de har stått i mot "posisjons"-spøkelset.

 

Overraskende lite for MDG, men overraskende bra for SP synes jeg. Trodde ikke de "fenget" ungdommen. Venstre vinner en del på legalisering av diverse narkotiske stoffer, men på skoledebatten på den skolen jeg jobber på var deres representant en av de bedre debattantene.

Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig en grunn til at AP raser frem i skolevalget. Det er fordi barn ikke skjønner politikk og fordi AP er blitt innvandrernes parti.

 

Direkte komisk å se han afghanske AUF lederen stå og snakke gebrokkent norsk om hvor fantastisk dette er. Hvis du er så interessert i å "bygge landet" så vet jeg om et land som trenger folk mye mer enn Norge... men når politikerspirer snakker om å bygge ting så er det gjerne ikke egne hender de snakker om ;)

Demokratiet er dessverre fallitt. Det går ikke an å ha et demokrati midt i en demografisk forskyvning som er selv-forsterkende.

Endret av misanthrope
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er dårlig gjort å si at alle barn ikke skjønner politikk. For det første er disse ungdommer, ikke barn. For det andre finnes det mange i vgs-alder som følger med og bryr seg mye, om de så støtter et parti på venstresiden, i sentrum eller på høyresiden. At mange kan bli overbevist av enkel retorikk og billige poenger er sikkert sant, men det gjelder absolutt ikke alle. Det å undervurdere ungdommen er både dumt og viser manglende tro på fremtidens voksne. Dette er uansett et skolevalg. Er det ikke greit at ungdommene får prøve seg, se resultater etc?

 

Hva så om Hussaini snakker noe gebrokkent norsk. Han kan da ha peiling allikevel? Gå på sakene hans, ikke han som person!

 

Når det kommer til innvandring, er SV og Rødt enda mer åpne for dette enn AP - hvorfor får ikke de enda flere stemmer?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...