Gå til innhold

Hva er lurest etter Fagbrev?


Zackyo

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal ta fagbrevet til sommeren som IKT-Servicemedarbeider å lurer litt på hva som er lurest for meg å gjøre med tanke på seinere liv. 

 

Jeg lurer først og fremst om lønn. Hvor mye kan jeg se for meg som startlønn etter fagbrev?

Er lønnings forskjellen stor hvis jeg evt tar Bachelor innen IT? Jeg har litt lyst til å programmere, men da må jeg gå 4 år med skole. Så hvor stor forskjell er det på startlønna på IT Fagbrev og IT Fagbrev + Bachelor?

 

Og er det mulig for meg med kun Fagbrev å få bedre stilling enn bare IKT-Servicemedarbeider (Support)?

 

Trenger litt innspill på hva som er lurest for meg å velge. Jeg trives med det å hjelpe andre, men tror at jeg også vil trives med å programmere applikasjoner, websider o.l

 

Vil gjerne vite hva dere tjener/tjente første året som IKT-Servicemedarbeider og IT Programmerer og hvor dere jobber :wee:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IT / Elektro / Mekanisk vil være sentralt i de neste årene, lurt å bygge på disse.

 

Samfunnet i fremtiden vil bli automatisert. Så automasjon tenker jeg er en god retning å ta.

 

Så tenker dere at jeg må gå mer skole å få en høyere utdanning?

Er veldig usikker på hvor stor lønnsforskjellen er på kun fagbrev og bachelor i første året på jobb (Startlønna til både en med Fagbrev og en med Bachelor grad)

Lenke til kommentar

Du kan sjekke ut denne tråden. Her er det flere som skriver hva de jobber som, utdanning og lønn innenfor IT. Ta det med en klype salt, ettersom det er internett og folk liker å skryte.

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1498623&page=19

Det er neppe stor forskjell i lønn når det kommer til om du har bachelor eller fagbrev og det er snakk om samme jobb. Eneste er vel at en med bachelor kan ha brattere stigning i lønn som årene går.
Men hoved forskjellen er vel at en med bachelor kan søke på bedre betalte jobber. Men ikke glem at en med fagbrev og arbeidserfaring kan eventuelt søke på akkurat de samme jobben.

Er flere stillinger som sier bachelorgrad, men at fagbrev og arbeidserfaring kan kompensere for manglende utdannelse.

Du kan få bedre stilling jo mer arbeidserfaring du får. Ingeniør er ikke en beskyttet tittel (bare sivilingeniør er). Så en med fagbrev kan få tittel som ingeniør hvis stillingen sier så. 

4 år med skole? Tenker du 1 år for generell studiekompetanse og så 3 år med bachelor? Det finnes Y-veien innenfor Data/IT.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Vanskelig å svare på om du bør studere videre etter fagbrev eller ikke. Selv har jeg kun fagbrev og er på mitt 2 arbeidsår etter endt fagprøve. 

 

Det er vanskelig å si hvilke stillinger du vil kunne få. Man kan ha flaks, og man kan være uheldig. Jeg gikk rett inn i en driftsstilling i firmaet jeg var lærling i og får bare mere og mere ansvar. Har pr idag full drift av alt av systemene til ca 200 sluttbrukere. 

 

Jeg er enda usikker på om jeg kommer til å studere videre, men foreløpig stortrives jeg veldig her. 

 

Om du lurer på lønn så kan jeg si at jeg startet med en fastlønn på 400 i 2015, gikk til 450 i 2016 og gikk opp til 570 i år. Jeg har dog en litt slapp vaktordning som er bakt inn i dette.

 

Jeg mener du kan nå like langt med fagbrev som med bachelor, men det handler litt om egen evne til å ville utvikle deg på jobb og fritiden. :-) 

 

Lykke til. :-) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...