Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ustabilt Nett


Anbefalte innlegg

Hei. I noen måneder har jeg hatt mye dårligere internett en jeg hadde før, og har vært sånn til nå. Dette skjedde helt plutselig og jeg hadde ikke kjøpt noe nytt som kunne forårsake dårligere nett, eller flyttet PCen. Ruteren har blitt byttet 2 ganger og er av typen Zyxel P8702N med canal digital.

 

Dette er derimot ikke det rareste. Internettet skal ha 100 mb download, og jeg får knapt 1 mb. Det er også noen ganger jeg laster ned noe på spilltjenesten steam, og får opp i 35 mb/s kontra mine vanlige 700 kb/s. Det ser derfor mulig ut at jeg kan få signalet jeg hadde før tilbake. Dette skjer derimot veldig skjeldent og har oftest det dårlige signalet som jeg fikk for noen måneder siden.

 

Jeg har prøvd alt i fra å resette ruteren til nettverksinstillingene på PCen, men får det ikke til å fungere som jeg betaler for.

 

Noen som vet problemet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta kontakt med leverandør, enkleste løsning. :)

Har allerede gjort det noen ganger. Fikk bare byttet ruteren, men det ser ikke ut til å funke. Det kan ikke være ruteren.

 

Tok faktisk en liten test med telefonen min, med ooklas speedtest, og fikk det internettet jeg skulle ha når jeg gikk ned til ruteren. Jeg tror derimot ikke at det har noe med distansen fra ruteren, jeg får så dårlig nett med PCen siden det funket helt fint før.

Lenke til kommentar

Litt forenklet: Et trådløst nett bruker en del av en definert frekvensbånd, såkalt kanal. Man kan velge hvilken kanal som man vil at ruteren (ditt trådløspunkt) skal bruke for kommunikasjon med dine enheter. Det som kan ha skjedd, er at en nabo har tatt i bruk samme (eller tilgrensende) kanal som din ruter. Resultatet kan bli ustabilt nett.

 

Det finnes verktøy ('WiFi Analyzer ') for både Android, iOS, Windows og Mac som kan gi deg en oversikt over hvilke deler (kanaler) som er (mest) i bruk og hvilke som er bedre for deg å bruke. Se f. eks. https://www.technonutty.com/2016/04/wifi-analyzer-channel-scanner.html for tips om verktøy og mulig problemløsning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...