Gå til innhold

Lydanlegg til låve


Anbefalte innlegg

Pappa skal feire 50-årsdag til høsten der vi skal invitere mange folk. Låven har også et galleri og pappa ønsker et lydanlegg til låven som vi senere kan bruke inne i huset. Jeg kan selv lite om lydanlegg og lurte derfor om noen hadde noen tips eller forslag til et sted jeg kan starte for å finne en løsning som passer oss.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor stort er låven og hvor stort er stuen det evt skal stå i senere?

Regner med at det blir fest med dansing osv på bursdagen?

 

Mitt tips er egentlig å leie ett PA anlegg til bursdagen. Tror det er en bedre løsning når det faktisk skal være til en fest.

For det blir på en måte to forskjellige formål. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Låven er et stort rom med to gallerier. Musikk skal bare være bakgrunnsmusikk, men skal kunne bli hørt i hele låven. Pappa var akkurat innom HI-FI klubben og syntes det var ganske dyrt. Estimatet deres var på 30 000. Han har ikke bestemt seg for budsjett helt enda, men antar at han ikke kommer til å gå over det helst under. Skal ideelt sett flyttes inn senere. Brukt er også aktuelt.

Endret av troposfæren
Lenke til kommentar

Er litt enig med andre kommentarer, kanskje er leie til festen en god løsning så kan han bruke pengene på stuen uten å tenke på at det må passe på festen. F.eks. http://www.supersonic.no/utleie-leie-lyd-musikkanlegg.html

 

Men ignorer vi det, mange små høyttalere eller færre store :-) Spørs litt hva han vil ha i stua etterpå. Men om store høytalere er aktuelt så kanskje Klipsch RP-280F kan passe?

https://www.komplett.no/product/850310/tv-lyd-bilde/hoeyttalere/gulvstaaende/klipsch-rp-280f-premiere-1-par#

Burde kunne holde til bakgrunnsmusikk i en låvefest uten å bli svette. Spesielt om du får de litt opp i høyden slik at de spiller over folk. 

 

Legg til surround høyttalere (kan settes i galleriene f.eks) og en senter så har du knallbra system til film og musikk etterpå.

 

Drives bra med f.eks:

https://www.komplett.no/product/922515/tv-lyd-bilde/hi-fi-hjemmekino/receivere/onkyo-tx-nr676-b-surroundreceiver-sort#productinfo

 

Siden den har 7 kanaler kan du også bruke den om du setter opp til 7 mindre høytalere oppe på veggene, men kan han bruke 7 små etterpå? 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

er det ikke bedre med flere små høyttalere enn få store? Bruker en feks to høyttalere må disse wattes opp for å dekke hele området mens hvis en feks har to par høyttalere . Settes en høyttaler i hvert sitt hjørnet på det ene galleriet vil man jo fine gi nok lyd der det eventuelt skal danses samtidig gi lyd i resten av låven. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...