Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2018


DeQu

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er faktisk helt overlykkelig over å ha blitt egnet, har vært så forberedt på å stryke fordi nesten alle jeg snakker med sier bare at jeg ikke kan forvente å komme inn første gangen, at nesten alle må søke flere ganger osv. Sykt bra følelse å kunne vise dem at jeg faktisk kan komme inn!

 

Jeg også er førstegangssøker, helt vanvittig at jeg også kom inn.

Jeg var rimelig sikker på at jeg skulle få avslag pga litt små-rusk på vandelen, men det gikk i gjennom gitt! Er overlykkelig nå, blir bare å se hvordan snittet blir.

 

Hva er ditt snitt?

Lenke til kommentar

5,5 så håper på at det er nok for å komme inn i Oslo. Enn du?

5,4. 

Det er ikke så fryktelig langt unna deg, og jeg har ikke sanket inn alle alderspoengene enda :dribble:

Har søkt Oslo og Stavern, ikke Bodø.. Angrer litt på det nå kjenner jeg, for jeg visste ikke at de skulle kutte ned på skole-plassene. Veldig råttent å bare gjøre det på den måten de gjorde det på, men velkommen til staten!  :rofl:

 

Jeg regner med at vi er innenfor, tviler på at snittet øker med 3-5 poeng. Hva tror du? Blir spennende!

Endret av BomBomPow
Lenke til kommentar

Dere med over 5 i snitt. Slapp av! Sitter her i sola med så vidt over 48 i snitt. Nyt sommeren! Dere kommer inn, så slapp godt av og nyt siste sommeren før dere skal gjøre deres beste på skolen.

Er det det unisone budskapet folkens? At snittet uansett ikke overgår 5 på skole med lavest snitt?
Lenke til kommentar

Men samtidig er det vel like mange færre som konkurrerer om skoleplass i år?

Utifra hva folk har skrevet i tråden tidligere fremstår det som om at det er betydelig færre som har vært på intervju. Det er jo ingen bekreftede tall, men var nevnt tidligere her at personer i nemda hadde sagt at det var ish 1000 på intervju. Personlig synes jeg det var et lavt tall.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Snittet vil nok øke ganske mye på alle tre skolene vil jeg tro, men hvor mye er umulig å vite. Det er færre søkere enn i fjor, ja, men mine tanker tilsier at søkerne i år har relativt høyt snitt hvis vi går ut i fra forumet. Virker også som det er færre som fikk avslag i år enn i fjor. Nå sammenligner jeg kun utifra forumet i år vs i fjor. Blir helt vilt spennende 20 juli! Krysser alle fingre ?

Lenke til kommentar

Har et spm ang fordelig av studieplasser;

 

Jeg har nå oslo på førstevalget mitt, med 50,1 i snitt. Hvis det ikke holder til å komme inn i Oslo, blir jeg da prioritert fremfor noen som har Stavern på sitt førstevalget med 48,0 studiepoeng?

Ja, det stemmer. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Snittet vil nok øke ganske mye på alle tre skolene vil jeg tro, men hvor mye er umulig å vite. Det er færre søkere enn i fjor, ja, men mine tanker tilsier at søkerne i år har relativt høyt snitt hvis vi går ut i fra forumet. Virker også som det er færre som fikk avslag i år enn i fjor. Nå sammenligner jeg kun utifra forumet i år vs i fjor. Blir helt vilt spennende 20 juli! Krysser alle fingre

Tror det er meget lett å få det inntrykket her, men tror også mange av de mest motiverte (selvfølgelig ikke alle) søkerne er her. Nettopp fordi de søker så mye innformasjon som overhodet mulig, og da er gjerne slike forum et av de stedene man oppsøker. Ville ikke lagt for mye i hva folk her inne har, hvem som har bestått etc.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Utifra hva folk har skrevet i tråden tidligere fremstår det som om at det er betydelig færre som har vært på intervju. Det er jo ingen bekreftede tall, men var nevnt tidligere her at personer i nemda hadde sagt at det var ish 1000 på intervju. Personlig synes jeg det var et lavt tall.

 

Ettersom det i år kun var de med høyest konkurransepoengsum pr 1.mars som ble innkalt til opptaksprøver, så tenker jeg at det kan være sannsynlig at det også ble innkalt færre til fysiske, og dermed også færre til egnethetsvurdering sammenlignet med tidligere år. Hele poenget med et slikt system fra i år var jo at de skulle slippe å bruke ressurser på søkere som ikke er i nærheten mtp snittet

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei 

 

Gratulerer alle som er med videre!

 

Søk igjen dere som ikke ble egnet, 2019 er deres år!  :)

 

Hvordan har dere tenkt angående å skaffe bolig? 

 

Jeg har selv søkt flere studentboliger i Bodø for flere uker siden uten å fått noe svar. Er bekymret om jeg får skoleplass at det ikke er flere steder og leie hybler. 

 

Tør ikke å skrive kontrakt med en privat utleier før den 20 juli at jeg er sikret en skoleplass. Fordi jeg vet ikke hva poenggrensene blir den 20 Juli.

 

Har noen gode tips?  :hm:

 

Emil

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...