Jump to content

Oaaphs

Medlemmer
 • Content Count

  605
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 :)

Recent Profile Visitors

4388 profile views
 1. Opptaket blir aldri i livet gjennomført på havet nei. Det er nok sjanser for at det utsettes noe, og at man ikke ønsker like mange på hvert opptak er nok mulig. Kan godt være at færre blir kalt inn på opptak enn tidligere år, men dette blir bare spekulasjoner. når det gjelder trening nå før opptaket anbefaler jeg alle og bare være kreative! For hang ups har man tufteparker rundt om kring, men om man ikke ønsker og trene ute koster en sånn man henger i døra noen hundrelapper. Tren push ups med ekstra belastning, og løp ute. Kun kreativitet som setter grenser. Det er et veldig overkommelig opptak, så om man går noen uker uten og få svømt eller løftet benkpress har nok ikke forberedelsene vært optimale fra før av.
 2. Nå vet ikke jeg hvor du holder til, men når jeg søkte løste alt seg ved at jeg gjorde det privat. Det koster selvsagt noe mer, men det var ikke skremmende dyrt. Det er en liten investering i det lange løp Håper det løser seg/har løst seg, og lykke til med opptaket!
 3. Det er det ingen som har noe godt svar på desverre. Der blir alt kun spekulasjoner.
 4. Har ingen anelse faktisk. Blir veldig spennende og følge. Blir ren tipping, men mtp at det er et betydelig kutt i Oslo, så tror jeg det blir en økning der hvertfall, men usikker på Stavern og Bodø.
 5. Dette gjelder alle institusjoner på høyskole eller universitetsnivå. Du vil ikke miste en studieplass pågrunn av dette, men om noe er feil må du bare kontakte de med en gang, så blir det rettet opp i. Så vidt meg bekjent så vil du da ikke ta over plassen til noen som har fått tilbudt plass, det opprettes en ny til deg. Du trenger ikke stresse over det, sjansen for at noe sånn skjer er minimal, og det vil ikke gå utover din studieplass
 6. Det er nok veldig kronglete formulert, men det er 2286 som har PHS generelt som førstevalg. Det holder med at man har et av studiestedene øverst. Ganske sikker på at de aller fleste har Oslo øverst som tidligere år. Regner også med at de aller fleste har søkt alle tre studiestedene.
 7. https://www.politiforum.no/artikler/3459-sokere-til-400-studieplasser/486640 Da er søkertallene ute. 600 færre søkere i år, sammenlignet med 2019.
 8. https://www.politihogskolen.no/bachelor-politiutdanning/opptakskrav/egnethetsvurdering/ Under nedtrekksmenyen finner du «hva er det som måles i egnethetsvurderingen?» her er det noen punkter du vurderes utifra. Lite hensiktsmessig og sitte på forhånd og øve inn svar på spørsmål, poenget er at man ikke skal vite spørsmålene på forhånd, og slik stiller også alle likt. Reflekter heller over de punktene du måles etter. Forsåvidt ganske lett og gjennomskue noen som har øvd inn svar på forhånd også.
 9. Om jeg ikke husker feil, så krysser man av for negativ kontakt med politiet, og at man signerer på at all dokumentasjon er korrekt. Ja, det er korrekt. Dog går de ikke ut med noen dato på når man er funnet egnet. Man får beskjed om man ikke blir funnet egnet, om du blir funnet egnet hører du ingenting. Jeg ville dog ikke lagt mye i fjorårets snitt, mtp et ekstremt stort nedtrekk av studenter i år. Det er en nokså stor sannsynlighet for at poenggrensen øker.
 10. Hver uke er ulik, så vanskelig og si om du har skole til 16 hver dag. Noen uker er det betydelig mer skole enn andre, men fullt mulig og ha en deltidsjobb ved siden av. Hvor avhengig du er av en jobb ved siden av, avhenger litt av studiestedet også. Betydelig billigere og bo i Stavern kontra Oslo. Om man er økonomisk smart og setter opp et budsjett som er holdbart er det fullt mulig og klare seg på stipend, pluss opptjente penger fra tidligere arbeid/sommerjobb. (Kan nok bli noe vanskelig i Oslo).
 11. Ja, du må gjennomføre både de fysisk testene, pluss intervju selvom du tidligere har søkt. Gjensøkerordningen ble fjernet for et par år siden.
 12. Det holder ikke til å komme inn i Oslo. Da må poenggrensene i såfall gå ned, og det skjer nok ikke. I hvertfall ikke når det kuttes 150 studieplasser. Kuttet vil nok få ringvirkninger for studiested Stavern og Bodø også, jeg tror poenggrensene øker begge steder. Poenggrensen for Stavern var 50.0 i år, og jeg tror det øker, men om det bikker 50.8 aner jeg ikke, men det er ikke usannsynlig. uansett blir dette kun spekulasjoner, blir hvertfall spennende og følge opptaket deres til våren, kan vel kanskje komme en liten pekepinn når det offentliggjøres søkertall. Blir også spennende og se om alle, eventuelt hvor mange som kalles inn på opptak.
 13. Godt du ikke gir deg! Det at du har begynt på en bachelor og jobber viser jo at du oppsøker nye miljøer og utvidet egen horisont. Vil anta at det kommer frem på neste opptaksrunde at det fremkommer at du har søkt tidligere, og da er nok dette utelukkende positivt og få frem mitt beste tips er å være åpen og reflektert. Jeg kom inn på tredje forsøk, så det jeg sitter igjen med etter opptaksrundene er at man bør bare være seg selv, samt forsøke å vise de i nemda hvem du er som person. Lykke til!
 14. Brukte tråden for alt den var verdt før jeg kom inn også. Hadde stort utbytte og blir med her utover året og våren dersom folk har spørsmål eller lurer på noe om opptaksprosessen. Får håpe det tar seg opp litt når det begynner å dra seg til på nyåret
 15. PHS forbeholder seg retten til å ikke innkalle alle som søker. Hvor mange som går videre er uvisst, og det er vanskelig og spekulere mtp at det nå (meget sannsynlig) kommer enda et nedtrekk på 150 studieplasser. Jeg husker desverre ikke hvor mange vi var på opptaket i år, men det var søkere med konkuransepoeng nesten helt nede på 40 der, så det er absolutt ingen umulighet at man kalles inn med 45. Holder det mer sannsynlig at du blir kalt inn enn ikke. Du må nok uansett forbedre en del karakterer for å komme inn, snittet vil nok sannsynligvis øke igjen i år.
×
×
 • Create New...