Gå til innhold

Billig lense for Sony NEX 6


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Svaret til Nautica er helt korrekt. Alt som heter E-mount passer, alt annet passer ikke uten konverter e.l.

 

Hva skal du bruke det til? Jeg har NEX-6 med 5-6 objektiver til så jeg kan kanskje gi noen tips. :-)

Skal bruke det til bilder og videoer til skolestart på media og kommunikasjon, Kanskje filme noen sketsjer og annet til Youtube.

Lenke til kommentar

OK. Jeg regner med du da har kit-linsa, som er helt grei til allround og point-and shoot - bruk. Så slik jeg leser det trenger du først og fremst et fleksibelt objektiv til video.

 

En grei utvidelse for å få mer zoom enn kit-linsa er SEL 55-210. Den er ganske billig (ca 2500,- i butikk og mulig å få tak i brukt) har helt grei bildekvalitet og bildestabilisator. Men den har manuell zoom, som kanskje ikke er så hendig for video (vanskelig å få jevn zoom) og siden den ikke går nærmere enn 55mm så kan det fort bli en del bytting av objektiver mellom forskjellige scener/scenarioer. Men er budsjettet lavt kan jeg tenke meg at du får gjort det du skal til youtube og 'i farten' - videoer med kit-linsa + denne.

 

Gode objektiver til video er dessverre sjelden billig. I noenlunde vettug prisklasse finner du det du egentlig ønsker deg i Sony E PZ 18-105 f/4 (rundt 5.000,- i butikk). Denne er konstruert for bruk til video, med konstant maks blender og stille zoom, flott bildekvalitet og dekker nok svært mye av den bruken du tenker deg på en god måte. Den er populær, og tilsvarende vanskelig å finne brukt.

 

Blir det aktuelt/interssant å ta landskapsfoto eller streetfoto med vid vinkel er Sony E 10-18 f/4 -linsa flott, men koster dessverre en god del (8.000,-).

 

Generelt for gode portrett og allround-bilder er Sony E 35mm f/1.8 et skarpt og lyssterkt objektiv med innebygget bildestabilisering. Gir nydelige bilder i omtrent alle settinger, men koster dessverre deretter (ca 4.000,-) Har vært mulig å finne brukt med jevne mellomrom da ikke alle trives med fast-optikk.

 
Den litt rimeligere Sigma serien (underkant av 2000,- pr stk) med 19, 30 og 60mm gir generelt svært gode bilder til prisen. Disse har ikke bildestabilisering men til typisk portrett, bruk av stativ eller dagslys har det liten betydning. Så, gode start-objektiver til fotografering, men siden du er mer fokusert på video begynner du nok i andre enden av lista mi. ;-)

Endret av toffo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...