Gå til innhold

Er jeg overtrent?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg er en gutt på 22 år som har ligget i underskudd 1,5 mnd. Startet på 88kg kroppsvekt, og veier nå 82kg. På dette tidspunktet var f.eks min max i bøy 160kg (88kg). Jeg trener 5x5-2 reps på base, og sist jeg hadde en bra beinøkt var 4 økter siden (har 2 økter i uka med bein). Da kjørte jeg 5x125, 4x135, 3x145, 2x150 og 2x160 (jeg reppet altså max, på -6kg kroppsvekt). Problemet nå er at jeg har mistet alt av trøkk i bøyen. De 3 siste øktene har jeg ikke klart å gjøre opp igjen dette, og failer allerede på første 5'er settet mitt på alt fra 5x120-127.5kg. Jeg skjønner at man opplever styrketap på underskudd, men det her er snakk om 2 uker, og å gå ned fra å kjøre settene nevnt overnfor til å slite med første 5'ern virker litt for brutalt til å være tapt styrke?

 

Lurer på om noen har noe formeining om hva jeg burde gjør, evt deload og hvor lenge / prosentandel av 1RM jeg evt skal ligge på.

Endret av FyrstikkLoggen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er 3 bjeller som ringer.

 

1: Du deffer for hardt - dvs energiunderskuddet ditt er overdrevet.

2: Du har behov for, som du selv sier, deload.

3: Underskuddet er blitt en mental greie. Du vet at det er "normalt" å miste styrke ved underskudd, du leter etter det, frykter at det skal skje, føler en gryende frykt mot tunge vekter - dette vil i sin tur drepe selvtillitt, svekke fokus og ikke minst mister du all tenning.

 

Punkt 1 og 3 snakker jeg av personlig erfaring.

 

Du har ikke mistet styrken din. I verste fall er du bare inne i en dårlig periode hvilket merkes bedre og bedre desto høyere nivå man kommer.

 

Knebøy er den øvelsen man normalt sett mister minst styrke i ved vektnedgang.

Benkpress er den verste øvelsen å beholde styrken i, mens i markløft har man en tendens til å føle mangel på trøkk og "kontakt med energi".

Når dette er sagt er det ingen regel for at man må miste styrke i det hele tatt, men man bør ikke nødvendigvis gjøre noe galt om man må gå ned på vektene etter en stund i underskudd.

Lenke til kommentar

I benkpress har jeg litt samme følelsen. I perioden har jeg kjørt 5x5-2 her også, men her har det fortsatt stoppet opp når det kommer til 5'ere 4'rere osv osv... tiltross for at det ble ny PR forgje uke. Jeg føler jeg har mistet ALL form for trøkk på bakside av lår og kollapser nesten pga dette i bøyen. Vurderer å droppe 10-25% i løftene, og jobbe meg oppover. Jeg har hele tiden ligget i et "minimum" mtp underskudd, men kan jo være som du sier at det først er nå i det siste at underskuddet er noe jeg merker.

Lenke til kommentar

Jeg har hele tiden ligget i et "minimum" mtp underskudd, men kan jo være som du sier at det først er nå i det siste at underskuddet er noe jeg merker.

Det kan ta TID ja, og er underskuddet i tillegg overdrevet kan man fort få seg en "rapp".

 

6kg ned på 1.5mnd er forøvrig ikke noe jeg vil kalle "et minimum mtp underskudd".

Det er et moderat til relativt kraftig underskudd, iberegnet at de 2 første kgène stort sett er vann.

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...