Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Boligkjøp - Trekke seg fra fra kjøp


Konamixx

Anbefalte innlegg

 

I prinsippet kommer det an på hva som står i den konkrete annonsen, men bruktannonser må nok som hovedregel tolkes som oppfordringer til å gi tilbud.

 

 

Ahh… Type "selges for 500kr" er i seg selv et tilbud, mens "prisantydning: 2.000.000kr" er en oppfordring til å gi tilbud?

 

Det gir mening. :)

 

Nei, det er ikke tilstrekkelig at pris er angitt for at det skal anses som et tilbud.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Står det forresten noe i prospekt om "avbestillingsgebyr" som dere kan ta? Bite i det sure eple og betale?

 

Avbestillingsgebyr på 5%, som blir i underkant av 200k. Men utbygger er lite interessert i det da han allerede har satt igang byggingen, bestilt huset og hatt en rekke utlegg. Skjønner ikke at han kan ha bestilt huset da vi hadde en rekke på boligen, som også omfatter fasaden, som det ikke har blitt diskutert pris på.

Lenke til kommentar

Kom over en ting. 

 

Når vi fikk tilsendt prospektet fra utbygger skrev han på slutten av mailen:

"Salget går via X Eiendomsmegling", og i prospektet, under punktet budgivning står det : Alle bud skal inngis skriftlig til megler. 

Vil dette ha betydning for vår sak?

Endret av Konamixx
Lenke til kommentar

Det kan ha betydning - at bud skal inngis til megler er en regel knyttet til fremgangsmåten (en formregel), det kan få betydning for avtalen hvis det har påvirket resultatet. I motsetning til offentlig rett, hvor formregler er fastsatt i lov, er formregler i privatretten opp til partene - hvis dere ikke ønsker å følge formregelen står dere fritt til å ikke gjøre det uten at det påvirker avtalen.

 

Men det er et mulig motargument mot en bindende avtale, at fremgangsmåten skulle vært fulgt, og hvis den hadde blitt det hadde det ikke blitt noen avtale. Men da bør du helst vise til mer enn bare kalde føtter eller et bedre tilbud.

 

EDIT: PS: E-poster er skriftlig materiale. Her er tilbud og aksept formidlet skriftlig. Å si at "utbygger står svært svakt" er enten å ha dårlig styring på jus, eller dårlig styring på faktum, eller generelt dårlig styring.

Endret av krikkert
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...