Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Tilgang på nettverket


Anbefalte innlegg

Har et nettverk på 3 maskiner. Når jeg prøver å få tilgang på andre maskiner ved hjelp av \\<annen maskin>\c$, får jeg opp en boks hvor jeg må skrive inn brukernavn og passord. Regner med det er adminpassord, men det nekter den å godta. Er det noen andre brukernavn/passord jeg må taste? OS er XP pro på alle maskiner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
skal du dele C: så gå innpå deling på egenskaper, og velg DEL ... ellers burde den nesten ta imot administrator passordet.

Noe av poenget ved $ etter stasjonsbetegnelsen er jo å få tilgang på stasjonen uten at den er delt. Problemet mitt er at jeg ikke får logget på de andre maskinene med det jeg mener er adminpassordet..

Noen som vet??

Lenke til kommentar

Noe av poenget med $ etter stasjonsbokstaven er at den delte ressursen er usynlig. Vet man ikke at den er der, er den vanskelig å finne, men den er fortsatt delt!

 

Passordet du skal skrive inn kommer egentlig ann på hvem du er innlogget som.

Logg inn som administrator på maskinen du sitter ved, tast så inn adressa til maskinen du skal koble deg på. Er passordene like på begge maskinene skal du komme inn med en gang.

Hvis ikke, så tast inn administrator-passordet til maskinen du prøver å få tilgang til via nettverket. Da skal alt fungere, hvis ikke så prøv å skru av eventuelle firewalls i xp, og prøv på nytt.

 

;)

Lenke til kommentar

Kontoen jeg prøver å logge på fra, er konto med adminrettigheter. Men har også prøvd å logge på som administrator med samme resultat. Adminpassord er det samme på begge maskiner. Det som skjer er at feltet med brukernavn er grået ut (får ikke endret) og det står <datamaskinnavn\Gjest>. Adminpassordfunker ikke.

Lenke til kommentar

XP skiller seg fra 2000 ved at den ikke håndterer tilkopling fra andre maskiner på samme måte.

 

For å få tilgang til \\maskin2\c$ på en annen pc (med xp) må du bruke maskin2\et-eller-annet-brukernavn og tilhørende passord. Det hjelper ikke at du er innlogget på maskin1 med samme brukernavn og passord. XP skiller nemlig mellom brukere på maskin1 og maskin2, selv om de har samme brukernavn.

 

Eks: maskin1 - brukernavn: bruker1, passord: p1

maskin2 - brukernavn: bruker1, passord: p1

 

 

For å nå \\maskin2\c$ fra maskin1 må du oppgi brukernavn: maskin2\bruker1, passord: p1 i boksen som ber om passord. Da får du tilgang.

 

Hmmm... kom på etter at jeg skrev dette at dette iallefall gjelder fra XP til 2000, men godt mulig det også gjelder XP til XP...

 

Edit: Og skal du i det hele tatt få koplet til c$ (admin share) så må brukernavnet du autentiserer med på <annen maskin> ha administrator rettigheter...

Endret av HawP
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...