Gå til innhold

JUBILEUM: I dag er iPhone 10 år


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Disse animasjonene hindrer effektiv bruk av enheten, for min del. Det at Apple ikke tillater en å fjerne eller kraftig redusere de er bare ett av mange eksempler på hvor underlegen iOS er. Man sitter fast på de løsninger som Apple har bestemt seg for å implementere. Og om det ikke fungerer for deg, er det ingenting du kan gjøre med det.

Nå virker det jo som du er ganske spesiell og har veldig spesielle behov. Du bruker sikkert Linux også. Da er nok ikke mainstream-produkter noe for deg nei. Men du representerer jo ikke alle andre.

 

Jeg bruker ikke Linux. Og ingenting av det jeg sier er spesielt. Om det er det, så betyr det at folk ikke merker forskjell mellom å gå fra en Samsung Galaxy-telefon til Nexus/Pixel, når det kommer til glatt og rask brukeropplevelse. Noe som ikke er tilfelle. Det er nettopp disse tingene jeg diskuterer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg hadde Nexus 6 en stund i fjor, og brukeropplevelsen var absolutt like smooth som på iOs. Bedre noen steder, verre på andre. Vanskelig for meg å si at den ene var bedre enn den andre egentlig. Det som for meg får iOs til å fortsette å re det eneste reelle alternativet er hvor bra telefonen jobber sammen med laptopen og iPaden min. Skulle jeg kjøpt telefon uavhengig av dette tror jeg det hadde blitt noe annet enn iPhone må, men det er totalt uaktuelt da ingen kan konkurrere med økosystemet til Apple. Bare Photos alene gjør det verdt å betale ekstra.

Lenke til kommentar

Jeg hadde Nexus 6 en stund i fjor, og brukeropplevelsen var absolutt like smooth som på iOs. Bedre noen steder, verre på andre. Vanskelig for meg å si at den ene var bedre enn den andre egentlig. 

 

Nougat forbedrer animasjonene ytterligere (nokså kraftig vil jeg si). Ifjor hadde du altså en Nexus-telefon med en godt underklokket prosessor med throttlingproblemer. Forskjellen i ytelse og opplevelse mellom 6P og Pixel er rimelig stor. Det samme er tilfellet i batteritid, kamerakvalitet, touch latency, sRGB-kalibrering og mer.

 

Det som for meg får iOs til å fortsette å re det eneste reelle alternativet er hvor bra telefonen jobber sammen med laptopen og iPaden min.

 

Denne påstanden har jeg aldri forstått. Hva er det som skiller iOS økosystem med Android, når det kommer til samarbeid med andre enheter? Chrome, Gmail, Drive, SMS (gjennom tredjepartsapplikasjoner som Messenger, MySMS og flere) ol. fungerer da like sømløst over samtlige enheter. For å ikke snakke om samtlige plattformer, der Apples økosystem er begrenset til Apples plattformer. At det er "totalt uaktuelt" for deg å gå over til en annen enhet på grunn av Apples økosystem er vel et testamente på det jeg har påstått om Apples inngjerding. Du, som mange andre, ønsker ikke å bytte plattform, rett og slett fordi de samme tjenestene ikke eksisterer på andre enheter. Apple vet dette godt selv, og bruker det mot enhver kunde som vil prøve noe annet.

 

Bare Photos alene gjør det verdt å betale ekstra.

 

Utenom redigeringsmuligheten, hva nøyaktig er det som skiller Apple Photos fra Google Photos (som også tilbyr ubegrensede bildeopplastninger)?

Endret av La Menthe
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Apple Photos funker perfekt for hobbyfotografer som meg. Google har ingen sammenliknbar løsning. Solid redigering er et absolutt krav, det samme er full tilgang til originale filer på alle enheter. Jeg pleier å importere bilder fra skikkelig kamera til iPad eller telefon, gjøre kjapt utvalg der, for så å gjøre ordentlig redigering på laptop når jeg kommer hjem. Det Bare Virker, hver eneste gang og helt uten problemer, og uten at jeg må forholde meg til en eneste fil eller sync-regler eller noe som helst teknisk.

 

Det samme gjelder for samhandling mellom enheter - selv om det finnes tilsvarende løsninger for noe av det Apple har er det ingen som gir hele pakka. Det er vanskelig å forklare hvorfor det er så mye bedre, det må egentlig bare erfares (som alle gode brukeropplevelser). Et eksempel er at jeg kan ringe fra alle enhetene mine via iPhone, har felles clipboard når dingsene er i nærheten av hverandre, alltid vet at alt er syncet akkurat som det skal og har alle former for passord og personlige data usynlig syncet på alle enheter. Google har mye av det samme på Android, men de selger ikke datamaskiner så det blir ikke interessant.

 

Jeg skulle virkelig ønske Apple fikk en reell konkurrent, men pr i dag har de ikke det.

 

Kryssplattform er fint det, men ikke viktig for meg. Jeg er glad ikke Apple lar seg holde tilbake ved å måtte ta hensyn til flere plattformer. At andre prioriterer annerledes forstår jeg godt.

Endret av Audun_K
Lenke til kommentar

Når det er sagt et det nå mulig å oppnå mye av det samme ved å sette sammen et sett med gode skytjenester på enhver plattform.

 

Med unntak av Photos er ikke Apples ledelse i nærheten av å være så overlegen som den var før. Både fordi de har blitt dårligere og fordi resten endelig begynner å bli gode.

Endret av Audun_K
Lenke til kommentar

Apple Photos funker perfekt for hobbyfotografer som meg. Google har ingen sammenliknbar løsning. Solid redigering er et absolutt krav,

 

 

Jeg skrev "utenom redigeringsmuligheten".

 

full tilgang til originale filer på alle enheter. 

 

Det har man også på Photos. Photos er også tilgjengelig på iOS og MacOS. Er Apple Photos tilgjengelig over andre plattformer?

 

Det Bare Virker

 

Det samme gjør Google Photos.

 

Det samme gjelder for samhandling mellom enheter - selv om det finnes tilsvarende løsninger for noe av det Apple har er det ingen som gir hele pakka. Det er vanskelig å forklare hvorfor det er så mye bedre, det må egentlig bare erfares (som alle gode brukeropplevelser). , 

 

Jeg erfarte det. Og jeg fant ingenting særegent ved dette "fantastiske" økosystmet i forhold til det man blir tilbudt på Android.

 

 har felles clipboard når dingsene er i nærheten av hverandre, alltid vet at alt er syncet akkurat som det skal og har alle former for passord og personlige data usynlig syncet på alle enheter. Google har mye av det samme på Android, men de selger ikke datamaskiner så det blir ikke interessant.

 

Er du seriøs nå? Alle disse funksjonene har eksistert på Googles enheter i lenger tid enn på iOS (synkronisering av innhold over forskjellige enheter med samme konto). Google selger ikke egne maskiner, men de tilbyr sine tjenester over alle de tilgjengelige maskinene/plattformene, i motsetning til Apple. 

 

Jeg skulle virkelig ønske Apple fikk en reell konkurrent, men pr i dag har de ikke det.

 

Det er bare tull og tøys. Utenom iMessage, er det lite Apple kan skilte med på dette området. iOS-brukere opphauser Apples økosystem og samarbeid mellom Apple-enheter til noe mer enn det er. Den eneste måten denne sømløsheten er imponerende på er hvis konkurrentene ikke tilbyr det samme. Noe de faktisk gjør.

 

Kryssplattform er fint det, men ikke viktig for meg. Jeg er glad ikke Apple lar seg holde tilbake ved å måtte ta hensyn til flere plattformer. 

 

Hvis du virkelig tror at Apple ikke har lansert sine tjenester på andre plattformer på grunn av ressursmangler, er du enten utrolig farget i din syn, eller rett og slett uviten. Vi snakker her om et av verdens største teknologiske selskaper og blant de mest lønnsomme. De står for den overveldende andelen av inntjeningen på mobilmarkedet. Å spre sitt økosystem til andre plattformer, som Google har gjort, er ikke en konsekvens av manglende ressurser -- som de har mer enn nok av. Det er en konsekvens av deres politikk om å holde sine kunder stengt i deres inngjerdede hage så mye som overhode mulig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan ikke se bort fra redigeringsmuligheten i Photos, den er en stor del av poenget. Ikke-destruktiv kryss-enhet redigering av bilder er rett og slett en killer feature. Når man har ambisjoner for bildene utover "ta vare på dem og finn dem igjen" er ikke Google Photos en konkurrent til Apple Photos. Alternativet er Lightroom. Google Photos er åpenbart laget av ingeniører, Lightroom og Apple Photos er laget av folk som bryr seg om foto.

 

At Apple ikke sprer seg utover til andre enheter er åpenbart, og det er pga forretningsmodellen deres. Google lever av å selge reklame og må være tilstede overalt, Apple lever av at brukerne betaler for hardware og har ingen grunn til å støtte andre plattformer. Helt fair. Jeg foretrekker å være kunde og ikke produkt (derfor betaler jeg også for Gmail).

 

Jeg innser at jeg kunne klart å skape meg et system som funker like fint med Android, men siden jeg uansett ikke ønsker å benytte Windows (jeg driver med webløsninger og ønsker å kjøre et OS som er det samme kjøres på plattformene jeg lager ting for) er det liten grunn til å ikke velge også iOs og få alt sømløst satt opp. Når det er sagt bruker jeg som sagt Gmail til mail, Google Drive til fillagring, Spotify til musikk etc., så det er ikke Apples tjenester som sådan som er greia - mer de små detaljene som viser at noen har tenkt på den totale brukeropplevelsen på kryss av enheter når de laget systemene. Pluss at iOs og OSX fortsatt har de mest polerte UX i verden, milevis foran Windows og fortsatt litt foran Android.

 

Så joa, er sikkert låst inne, men bare av at ingen andre lager skikkelige desktop-operativsystemer som både er solide nok til jobb og behagelige nok til at man trives, av at ingen får til en skikkelig laoptop uten en eller annen irriterende feil (oftest med touchpad eller tastatur) og av at all programvaren jeg bruker rett og slett bare føles litt bedre på osx/ios enn på Windows/Android.

 

Når andre blir gladere av å få velge selv hvordan ting skal funke enn jeg blir av polish har jeg selvsagt full forståelse for det, vi er rett og slett forskjellige. Og som sagt; Apple er ikke like gode på dette her som de var. Dessverre. Det gjør meg litt redd, for om de også blir like slumsete som resten er det ingen flinke igjen.

Endret av Audun_K
Lenke til kommentar

Den beste måte å lokke fram alle trolla på et forum er ikke gammalost eller eventyrblanding rullings som man kanskje skulle tro men å skrive en artikkel om Apple med åpent kommentatorfelt.

 

 

Hørte på radioen på vei til jobb at siden Apple lanserte sin første touchtelefon så har trafikkulykkene med 1 bil involvert økt dramatisk og tallet har steget jevnt siden da.


Jeg leste en idiotisk kommentar på IT Avisen da Apple lanserte sin første iphone, antallet idiotiske kommentarer på it avisen har økt dramatisk og tallet har steget jevnt frem til og med din sisste kommentar.

 

Men det forklarer jo mye at vedkommende har forvilla seg hit fra IT Avisen. 

 

 

 

 

Jeg har hatt S7 i et års tid og kan ikke merke noe som er så veldig fantastisk med denne som jeg savnet med iPhone 4-5S. Lumia WP8.1/W10M der i mot hadde store mangler opp mot begge. Disse selverklærte "Android nerdene" er litt oppskrytt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

At Apple ikke sprer seg utover til andre enheter er åpenbart, og det er pga forretnkngsmodellen deres. Google lever av å selge reklame og må være tilstede overalt, Apple lever av at brukerne betaler for hardware og har ingen grunn til å støtte andre plattformer. Helt fair. Jeg foretrekker å være kunde og ikke produkt (derfor betaler jeg også for Gmail).

 

Gud så naiv du er. Ingenting ved det Apple gjør er "fair". Du er en villig offer til deres politikk om å låse sine kunder inne i eget økosystem. Det er ingenting galt ved å foretrekke Apple. Men når du ikke bare approberer Apples økosystem som det beste, men også rettferdiggjør det låste økosystemet deres, og det ufordragelige i det, blir det som å villig gå inn i en fengselscelle og be dørene bli låst.

 

Den beste måte å lokke fram alle trolla på et forum er ikke gammalost eller eventyrblanding rullings som man kanskje skulle tro men å skrive en artikkel om Apple med åpent kommentatorfelt.

 

Du må gjerne vise meg til disse "trollene". Utenom kanskje en kommentar, vil jeg si den generelle atmosfæren i dette kommentarfeltet har vært saklig. Eller er det slik at enhver Apple-kritikk er "trolling"?

 

Jeg har hatt S7 i et års tid og kan ikke merke noe som er så veldig fantastisk med denne som jeg savnet med iPhone 4-5S. 

 

Du har vel egentlig ingen andre å skylde på, når du velger en av de dårligste Android-alternativene, rent programvaremessig. Samsung og TouchWiz/Grace UX høster like mye negativitet ellers i Android-miljøet. Men så er det også slik at Samsung har kapret Android-varemerket, og er også det, det overveldende antallet iPhone-brukere går til, når de vil prøve noe nytt. Ikke OnePlus eller Nexus/Pixel -- som er det beste man kommer en ordentlig Android-opplevelse. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

La Menthe.

Du må gjerne vise meg til disse "trollene". Utenom kanskje en kommentar, vil jeg si den generelle atmosfæren i dette kommentarfeltet har vært saklig. Eller er det slik at enhver Apple-kritikk er "trolling"?

Jeg siterte trollet fra IT Avisen, så hvordan gikk du glipp av det?

 

Du har vel egentlig ingen andre å skylde på, når du velger en av de dårligste Android-alternativene, rent programvaremessig. Samsung og TouchWiz/Grace UX høster like mye negativitet ellers i Android-miljøet. Men så er det også slik at Samsung har kapret Android-varemerket, og er også det, det overveldende antallet iPhone-brukere går til, når de vil prøve noe nytt. Ikke OnePlus eller Nexus/Pixel -- som er det beste man kommer en ordentlig Android-opplevelse. 

 

Kan det ha slått deg at jeg ikke hadde noen utvidede valgmuligheter når jeg først valgte Android plattformen? Samsung eller HTC var valgmulighetene. Jeg kunne forøvrig også velge iOS. Men etter å ha prøvd iOS og WP/WM ønsket jeg å prøve et nyere Android produkt igjen.

 

Personlig har jeg mest lyst på en Nexus eller muligens Pixel (men den har fått mye kritikk). Kunne jeg valgt selv ville jeg nok gått for en Nexus men det irriterer meg litt at den ikke støtter minnekort. Du trekker noen litt vel forhastede slutninger, men det kan man vel forvente av en som er mest opptatt av å generalisere og ikke klarer å se styrker og svakheter hos alle. :p

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Men så er det også slik at Samsung har kapret Android-varemerket, og er også det, det overveldende antallet iPhone-brukere går til, når de vil prøve noe nytt.

Samt et tillegg på denne.

 

De fleste jeg kjenner som aldri har turt å prøve iOS eller WP/WM har alltid eid en eller annen Samsung. Artig å høre folk som aldri har eid noe annet enn én Samsung telefon rakke ned på iPhone.

 

Så ja jeg er vel delvis enig med deg. Er det noe som er "tryggere/traustere" for de fleste som velger en smarttelefon for første gang og ikke tør risikere å bli kalt iSheep av de som aldri har rørt en iPhone, så er det nok Samsung. Men det må jo sies, jeg kan kjøre andre launchere mm. også på en Samsung :).

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

La Menthe.

Du må gjerne vise meg til disse "trollene". Utenom kanskje en kommentar, vil jeg si den generelle atmosfæren i dette kommentarfeltet har vært saklig. Eller er det slik at enhver Apple-kritikk er "trolling"?

Jeg siterte trollet fra IT Avisen, så hvordan gikk du glipp av det?

 

"Utenom kanskje en kommentar". Hvordan gikk du glipp av disse ordene?

 

Kan det ha slått deg at jeg ikke hadde noen utvidede valgmuligheter når jeg først valgte Android plattformen? 

 

Hvorfor hadde du så begrensede muligheter?

 

rmen det kan man vel forvente av en som er mest opptatt av å generalisere og ikke klarer å se styrker og svakheter hos alle. :p

 

Som å anklage mennesker for trolling? Jeg vil vel påstå at jeg har vært ganske så konstruktiv i dette kommentarfeltet.

 

Man er ikke låst inne. Jeg har migrert ut før, det er både kjapt og enkelt. Hele premisset ditt er bare tull,

 

Premisset er fullstendig riktig så lenge Apple velger å gjøre essensielle tjenester som iCloud, iMessage, iTunes, osv. eksklusivt til iOS, og holder det unna Android. Spesielt når konkurrenten tilbyr sitt brede spekter av tilsvarende tjenester over begge plattformer. Det er desto mer riktig når samtlige Apple-brukere, som mine bekjente, i spørsmål om bytting til Android, besvarer det med at de da vil mangle iMessage og iCloud og sømløsheten mellom de forskjellige enhetene.

 

 Artig å høre folk som aldri har eid noe annet enn én Samsung telefon rakke ned på iPhone.

 

Hva mener du her? Og hvordan vet du hvilke mennesker som kritiserer iPhone eier hvilke enheter? Videre er jo det slik at Samsungs enheter, til tross for sine mange mangler, er fortsatt bedre enn iOS, ifølge mange. Du har fortsatt Android-OSet og alle de fordelene dette gir. I tillegg har Samsung et overtak i generell maskinvare: de er alltid best (eller blant de beste) på kamera, skjerm, funksjoner (vanntetthet, støtte for SD-kort), design og mer.

 

 Artig å høre folk som aldri har eid noe annet enn én Samsung telefon rakke ned på iPhone.

 

Hva mener du her? Og hvordan vet du hvilke mennesker som kritiserer iPhone eier hvilke enheter? Videre er jo det slik at Samsungs enheter, til tross for sine mange mangler, er fortsatt bedre enn iOS, ifølge mange. Du har fortsatt Android-OSet og alle de fordelene dette gir. I tillegg har Samsung et overtak i generell maskinvare: de er alltid best (eller blant de beste) på kamera, skjerm, funksjoner (vanntetthet, støtte for SD-kort), design og mer.

Endret av La Menthe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

La Menthe:

Noen ganger er det bare bedre å innrømme at du misforsto. leste feil eller rett og slett bare tok feil. 

 

1. Jeg snakket aldri om flere troll enn det jeg siterte og jeg har aldri kalt deg et troll hverken i denne tråden eller andre. Anklager du meg for å anklage deg for å være troll?

 

2. Innkjøpsavtaler med begrenset utvalg modeller er som oftest årsaken. Disse avtalene er også "levende" til en viss grad og hadde man ventet 2 måneder hadde man kunne valgt noe annet (dog ingen av de 3 nevnte). Har man jobbet i et par bedrifter så kjenner man jo gjerne til slike begrensninger. Her hadde man valget mellom et par modeller på alle plattformer.

 

3. Jeg anklaget ingen for trolling, jeg uthevet trollingen jeg siktet til. Anklage fordrer at man må bevise, det var bevist.

 

4. Når jeg snakker om folk som kritiserer iPhone som aldri har eid noe annet enn Samsung så er det jo fordi jeg kjenner disse menneskene gjennom mange år og da vet hva de kjøper eller at de selv forteller det i en debatt når man spør hvilke telefoner de har erfaring med. Jeg generaliserer ikke som du forsøker å gjøre  ift. iPhone kjøpere, ved å si at alle som kritiserer iPhone kun har eid Samsung.

 

 

Dog er det interesant å se deg først trashe Samsung fordi du trodde jeg var innenfor generaliseringen din for så å sterkt rose den etterpå. Personlig er jeg helt greit fornøyd med S7, jeg bare ser ikke noe som  "wow, jeg må ha dette fremfor iOS". På WP/WM 1 års tid var erfaringen "herre jeg må ha Android eller iOS igjen".

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

4. Når jeg snakker om folk som kritiserer iPhone som aldri har eid noe annet enn Samsung så er det jo fordi jeg kjenner disse menneskene gjennom mange år og da vet hva de kjøper eller at de selv forteller det i en debatt når man spør hvilke telefoner de har erfaring med. Jeg generaliserer ikke som du forsøker å gjøre  ift. iPhone kjøpere, ved å si at alle som kritiserer iPhone kun har eid Samsung.

 

Det forandrer fortsatt ikke på alle de angre poengene som ble nevnt.

 

Dog er det interesant å se deg først trashe Samsung fordi du trodde jeg var innenfor generaliseringen din for så å sterkt rose den etterpå. Personlig er jeg helt greit fornøyd med S7, jeg bare ser ikke noe som  "wow, jeg må ha dette fremfor iOS". På WP/WM 1 års tid var erfaringen "herre jeg må ha Android eller iOS igjen".

 

Jeg "trashet" ikke Samsung. Jeg sa bare at det tilbød en av de dårligste programvareopplevelsene for Android-enheter generelt. Da sammenlignet jeg i utelukkende grat programvare, og bare mot andre Android-enheter. Jeg nevnte ingenting om Samsungs programvare vs. iOS, eller Samsung-telefoner rent hardwaremessig. 

 

Som sagt, prøv OnePlus 3T eller Pixel, hvis du noen gang får muligheten.

Endret av La Menthe
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Hvorfor er det Android-folka som er mest bekymret for "innelåsing". Det er solgt over en milliard iPhones, så bekymringen er mildt sagt overdrevet. Jeg byttet fra Android til iOS fordi HTC ikke lenger kunne levere varene, og er helt komfortabel med iOS. La gå, da, at iOS føles mer som et menysystem enn et operativsystem, men 99+ % av mobilbrukerne ser etter design, ytelse og apper. Hvis folk føler seg undertrykket av iOS, bytt til Android. Eller til WP. Da får du full frihet. Null apper i tillegg til at du er helt alene.

Lenke til kommentar

 

Et av de viktigste punktene i iPhone og iOS’ historie er iOS 7 i 2013. Det var da Apple lanserte iOS 7 og febrilsk forsøkte å holde seg relevant ved å kopiere en lang rekke essensielle funksjoner som hadde eksistert på Android i lang tid (multitask-vinduer, taskbar, avansert behandling av varslinger, nettleserfaner, osv.), og de påfølgende versjonene som fortsatte denne trenden. Uten at dette hjalp noe særlig, da iOS fortsatt er utrolig begrenset i forhold til Android (som ved hjelp av fragmenteringen alltid vil ligge mange steg foran, når det kommer til utviklingen av nyere, mer innovative funksjoner). Så mye at det hindrer den generelle brukeropplevelsen, brukervennligheten, effektiv arbeid og mer. Det har også hindret individuelle brukere å uttrykke deres personlighet gjennom telefonen deres, der hver eneste person med en Android-telefon har sin unike oppsett. Hos iPhone har alle brukere helt like telefoner.

 

Men det er ikke det som er betydningsfullt med hoppet over til iOS 7. Viktigheten ligger i tapet av iOS største styrke: et OS som «bare funker». For med implementering av de nye funksjonene og en stadig mer kompleks OS, har mange av de svakhetene som Android har blitt kritisert for, dukket opp i iOS. Jeg har en iOS-enhet hjemme som blåser enhver Android-enhet fullstendig av banen, når det kommer til prosessor- og lagringsytelse – dette inkluderer også SoCens grafikkprosessor. Likevel får jeg stadige frame drops, når jeg går fra portrett- til landskapsmodus. Når jeg scroller gjennom multitaskvinduet. Når jeg scroller eller gjør handlinger gjennom ting i en lang rekke applikasjoner, inkludert standardapplikasjoner som App Store og Calendar. Og inniblant når jeg drar ned varselsenteret fra oven, eller sveiper til venstre for å komme til modulsiden, kan det lugge.

 

Alt dette høres såklart verre ut enn det er, og jeg setter disse tingene litt på spissen. Men ikke mer enn når jeg gjør det på Android. Distinksjonen mellom de er at disse problemene, hvis sporadiske tilfeller også er eksisterende på Android, er tilstede i mindre grad på min OP3T med Nougat (Android 7), eller en Pixel (som jeg fikk prøvd i en ukes tid). Disse telefonene med Android 7, og med en mer eller mindre ren utgave av Android, er glattere i bruk en iPhone. De har passert iOS i en av deres største styrker, som jeg også tror vil være den største grunnen til at iPhone vil tape brukere fremover. Der Android siden iOS 7 har kontinuerlig forbedret animasjonsflyten fra KitKat til Lollipop til Marshmallow og nå Nougat, har Apple ikke løst noen av problemene sine (også fordi ingen anmeldere eller tilhengere, utenom Chris Pirillo, tar tak i det). Som Pirillo påpeker, står iOS 6 står fortsatt igjen som det glatteste brukergrensesnittet i industrien. Min gamle iPad 3 med iOS 6 kjørte faktisk glattere enn min iPad Pro 9.7 med iOS 10 nå!

 

Glem Quick Charge og det faktum at iPhone/iPad tar dobbel så lang tid å lade enn tilsvarende Android-toppmodeller. Glem at fingeravtrykkleseren på iPhone/iPad er nå «middelmådig» i generell registrering i forhold til de beste på Android. Glem at prislappen er latterlig høy. Glem at de har proprietære løsninger og har nå fjernet hodetelefoninngangen. Glem at iOS har et horribelt varslingssystem, manglende innstillingsmuligheter og mer. Når iOS taper på det punktet det konsekvent har vært best på, «generell glatthet», da er løpet kjørt. Da har iOS få/ingen incentiver til å lokke brukere, i min mening, og holder igjen sine kunder kun på grunn av det innelåste økosystemet deres (iMessage, iCloud, osv.) og statussymbolet ved å eie en Apple-enhet. Og, ironisk nok, bedre benchmarks. 

 

Har du bestemt deg om du har en eller to iOS enheter hjemme???

 

Tenker i mitt stille sinn at du har absolutt ingen iOS enheter, og aldri har hatt noen, særlig siden du nevner Pirillo :)

Oooooooo buuuuurn

 

NOT -_-

  • Liker 2
Lenke til kommentar

masse snakk

 

Fragmenteringen er en av grunnene til at mange liker iOS. Android sin fragmentering er et mareritt som gjør at kun enkelte kunder med enkelte merker og spesielle telefoner noenganger får updates. Oppdateringer er ofte komplett kaos mellom merkene og telefonmodellene.

 

Ser du også snakker om "statussymbol" men nå er det ikke mer status å eie en iPhone enn en Samsung galaxy s7 edge akkurat.

 

Jeg er teknologinerd og elsker gadgets og stasj.

 

Grunnen til at jeg har iPhone er at Android _ALLTID_ skuffer, uansett merke og telefon så er det nyeste og hotteste alltid helt rått i 2-3måneder så taper det seg kraftig svært raskt, telefonene blir latterlig trege, varme og bruker uhorvelig med batteri og man lurer på hva søtten man gjorde galt - dette slipper man med en iPhone - så får jeg heller leve med at det er litt mer lukket.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...