Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Håp er en essensiell del av bibelen og gud skapte håp for oss slik at vi ikke skulle være fanget i tankene våre.

 

I himmelen er det ikke håp, der er det faktisk ikke behov for å håpe så gud skapte ikke håp i himmelen.

 

Da gud hadde skapt himmelen ferdig og englene slo seg ned der for å bo der så skapte han himmelen uten behov for håp og gud gav 100% forsøk på å skape himmelen perfekt.

 

Så skapte gud jorden, og han la ned 50% forsøk på å få den perfekt, og endte opp med å "integrere" håp i menneskene for å kompensere for manglene i jordens skapelse.

 

Jesus skapte håp for mennesker (som er en mental ting) ved å "operere" på sinnene våre for å endre tankemønstrene våre slik at vi var i stand til å skape håpefulle tanker.

 

Jesus var en ekspert på menneskesinn og derfor lyktes han med å integrere håp i sinnene våre.

 

Men uheldigvis så kom det svært mange onde menn på jorden som hadde sinn som var onde.

 

I himmelen har det blitt bestemt at vi skal være uavhengige av håp for der er ingen tårer ei sorg.

 

Dessverre så er vi avhengige av håp på jorden og her er det både tårer og sorg, men vi skal nok overleve det på det nye året.

 

Del noen gode kristne tanker om hva vi kan gjøre for å gjøre verden mer håpefull i det nye året.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så du har vært i himmelen?

 

I følge bibelen så er den kristne gud perfekt så det er tvilsomt at hun la ned 50% på å få den perfekt. Forresten så gjør ikke den kristne gud forsøk på noenting, hun gjør det hun mener å gjøre og jorden er skapt i hennes bilde. Gud skapte alt og hun skapte selvfølgelig ondskapen som eksisterer på denne planeten.

Lenke til kommentar

Hva er den beste gave du noen gang har fått. En gave behøver ikke å være dyr for å være verdifull. den verdi en gave har, blir jo ikke nødvendigvis målt i penger, Det er når en gave gir deg glede eller er noe du har virkelig behov for i livet, at den beyr mye for deg personlig. Av alle gaver du noensinne kunne håpe på å få, er det en som helt kalrt er mest verdifull. Det er en gave fra Jehova Gud til menneskene. Jehova har naturligvis gitt oss mye, men hans største gave til oss er hans sønns gjenløsningsoffer, det at han lot Jesus gi sitt sitt liv som en løsepenge. Gjenløsningen den mest verdifulle gave du kunne få, for den kan gi deg stor og varig lykke og dekke dine viktigste behov. Gjenløsningen er det største uttrykk for Jehovas kjærlighet til deg.

 

Kort sagt er gjenløsningen det at Jehova sørget for at det blir betalt en løsepenge for å utfri eller frelse, menneskene fra synd og død. For å forstå hva bibelens lære om gjenløsningen går ut på, må vi tenke over det som skjedde i Edens hage. Det er bare hvis vi forstår hva Adam mistet da han syndet at vi kan skjønne hvorfor gjenløsningen er en slik verdifull gave til oss. Jehova kom menneskeheten til unnsetning ved å skaffe til veie en løsepenge. Hva er en løsepenge. Ordet løsepenge slik det er brukt i Bibelen, dreier seg i bunn og grunn om to ting. For det første er en løsepenge den prisen som blir betalt for å få noen utfridd eller for å kjøpe noe tilbake. Det kan sammenlignes med en skadeserstatning. Hvis for eksempel en person forårsaker en ulykke, må han betale en sum som fullt ut svarer til verdien av det som ble ødelagt.

 

Hvordan skulle det bli mulig å dekke det enorme tapet som Adam påførte alle sine etterkommere og å utfri oss alle av slaveriet under synd og død. Siden det var et fullkommen menneskeliv som var tapt, kunne det ikke bli kjøpt tilbake med et ufullkomment menneskeliv. Det som var nødvendig, var en løsepenge som i verdi tilsvarte det som var tapt. Dette er i tråd med det prinsippet i Guds ord som gjelder fullkommen rettferdighet. Det skal være sjel for sjel. Hva var det altså som tilsvarte verdien av Adams fullkomme menneskesjel eller menneskeliv, som var gått tapt. Den tilsvarende løsepenge som måtte til, var et annet fullkomment menneskeliv.

 

Hvordan skaffet Jehova løsepengen til veie. han sendte en av sine fullkomme åndesønner til jorden. Men han sendte ikke en hvilken som helst åndeskapning. Han sendte sin aller kjæreste sønn, sin enbårne sønn. Denne sønnen forlot villig sitt hjem i himmelen. Som vi lærte i det forrige kapitlet i denne boken, gjorde Jehova et mirakel da han overførte sin sønns liv til Marias morsliv. Ved hjelp av Guds hellige ånd ble Jesus født som et fullkomment menneske og var ikke underlagt straffen for synd. Husk at da Adam syndet, mistet han sitt dyrebare fullkomme menneskeliv. Derfor kunne han ikke gi fullkomment liv videre til sine etterkommere. Han kunne i stedet bare gi synd og død videre, Jesus, som i Bibelen blir kalt den siste Adam, hadde et fullkomment menneskeliv og han syndet aldri. På en måte tok Jesus Adams plass for å frelse oss. ved at Jesus i fullkommen lydighet mot Gud ofret, eller gav avkall på, sitt fullkomme liv, betalte han prisen for Adams synd. dermed gav han Adams etterkommere et håp.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...