Gå til innhold

Forslag til treningsopplegg?


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg trenger et treningsopplegg som jeg kommer til å følge. Litt info om meg selv: Jeg er mann, 190 høy og veier 105 kg. Jeg er ikke tykk, men jeg er kraftig bygd med endel muskler. Jeg er vant til relativt tungt kroppsarbeid, slik som skogsarbeid og ulike former for arbeid innen landbruket. Selv om jeg jobber endel med kroppen, så blir det mange dager forran PC, i sofa, i traktor, i bil og lignende. Jeg har litt midjefett, eller hva nå enn man skal kalle det. Mannefett som legger seg på magen. Ikke mye dog, men det er endel, og jeg er redd for at hvis jeg ikke begynner å være mer aktiv, så vil fettet bare balle på seg. 

 

På lang sikt så vil jeg oppnå markerte muskler og sixpack. På kort sikt så vil jeg se resultater i form av at jeg løper lenger uten å bli dødssliten eller at midjemålet når ned noen mm, eller cm. Jeg vil ikke ned i vekt. Jeg vil opprettholde muskelmassen min, og kanskje også øke den. Det er fett jeg vil ha bort, og det er mer muskler jeg vil ha. Samtidig så skader det heller ikke å få en bedre kondis. Jeg spiser forresten ekstremt mye og har en matlyst langt over snitt. Jeg drikker også 2-3 liter melk om dagen, og noen dager kan det komme opp i 5-6 liter. Det har jeg gjort i flere år, uten at jeg har merket noen negativ effekt av det. Jeg liker helmelk best, men jeg velger bevisst ekstra lett, da jeg vet at helmelk ikke er det sunneste man kan få i seg. 

 

Har dere noen forslag til treningsopplegg som kan passe meg? Jeg vil helst ikke endre mye på kostholdet. Jeg holder meg unna røyk, alkohol og sukker (stort sett). Jeg spiser ellers ganske variert. Jeg føler ikke at det er maten som er problemet/eller som jeg må endre på. Jeg føler at det er aktivitetsnivået. Noen forslag til aktiviteter som jeg kan gjøre, kan dere eventuelt lage et forslag til en langsiktig trenings-plan?

 

PS: Jeg er litt konservativ når det gjelder treningssenter. Jeg mener at treningssenter er oppskrytt. Jeg liker å løpe/gå i naturen, og musklene kan trenes ved de gode gammeldagse push-up eller sit-ups som man har. Kanskje dette ikke er optimalt for rygg ell. lignende (mener jeg å ha hørt??), men det er disse formene for trening jeg foretrekker. Hva tenker dere om det? Noe jeg bør endre der? Håper at dere kan komme med konstruktive forslag og bidrag slik at jeg kan bli en litt sprekere person i 2017. :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I følge matvaretabellen kar lettmelk (ekstra lett) 41 kcal pr 100 gr. Så det blir vel ca. 410 kcal pr. Liter

 

410 kcal x 5 = 2050 kcal. Du får nesten dagsbehovet av kcal bare i melken og meg god matlyst i tilegg så blir det mye trening for å komme i balanse når det gjelder kcal, så kostholdet har nok større betydning enn du tror :)

Lenke til kommentar

I følge matvaretabellen kar lettmelk (ekstra lett) 41 kcal pr 100 gr. Så det blir vel ca. 410 kcal pr. Liter

 

410 kcal x 5 = 2050 kcal. Du får nesten dagsbehovet av kcal bare i melken og meg god matlyst i tilegg så blir det mye trening for å komme i balanse når det gjelder kcal, så kostholdet har nok større betydning enn du tror :)

Jeg har nok ekstremt høy forbrenning. Jeg er som sagt ikke tykk i det hele tatt, men vil få vekk det lille overflatefettet jeg har, få mer markerte muskler og forhåpentlig også komme i litt bedre form (kondis o.l) :) Ellers så er jeg kanskje enig i at jeg bør kutte ned i melkeforbruket, av andre årsaker enn kaloriene dog. Kan vell ikke være så bra med 4-5 liter melk om dagen?? :p 

Lenke til kommentar

Laktosemessig er det ikke bra, men det finnes ikke høy forbrenning, bare mer aktivitet enn de du sammenligner deg med. 

 

Skal man øke muskelmassen må kroppen ha overskudd av energi, det er et krav for å forsterke rakning av muskelfibre etter trening. 

Men når du vil ned i fettprosent samtidig, så krever kroppen underskudd av energi. 

 

Du vil til månen og mars samtidig, med en rakett uten dør. 

 

Øke muskelmassen litt, så beholde den mens du senker fettprosenten er 38 ganger mer realistisk.

Dvs i to omganger. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ok. Da regner jeg med at jeg bør fortsette med spiringa mi (kanskje spise litt mer), kutte litt ned med melkeforbruket og trene styre i første omgang. Jeg har tenkt til å trene styrke ved å gjøre mer skogsarbeid (mye tunge løft), armhevinger, planke og situps. Kanskje også quats, eller hva det heter :p Da blir spørsmålet. Hva slags treningsopplegg skal jeg gå for dersom jeg skal ned i fett prosent og beholde muskelmassen (i hvert fall mest mulig av den). Noen spesielle råd? :) 

Lenke til kommentar

[D]et finnes ikke høy forbrenning, bare mer aktivitet enn de du sammenligner deg med. 

Stemmer dette?

 

En person med mer muskler vil vel uansett forbrenne mer enn en person med mindre muskler. 

 

Men sett at personene har samme mengde muskler, har du forskning på at de da vil forbrenne like mye energi i ethvert tilfelle? Jeg mener jeg har lest en plass at noen mennesker av genetiske årsaker har verre for å forbrenne fett enn andre, slik at det er verre for dem å gå ned i vekt selv med høyt aktivitetsnivå og lite energiinntak. 

 

Jeg ser logikken i at det er et nødvendig forhold mellom energi inn og forbruk, men menneskekroppen bruker da energi på andre måter enn å være i fysisk aktivitet. Noen mennesker er eksempelvis «alltid varme», de trenger ikke å bruke så mye klær, mens andre i samme temperatur gjerne fryser. Selv om begge sitter i sofaen og ser på film. Varmeproduksjon krever energi, ergo må den «varme» personen forbrenne mer enn den «kalde». 

Endret av gnav
Lenke til kommentar

Skiller en brødskive ja , men det finnes ingen som har høy forbrenning i den form at "de spiser sååå mye burgere med oss" 

 

Man ser dem en kveld, hvem vet hva de spiser ellers den dagen og i uka. 

Kroppsbyggere som er biffe har noe høyere ja. 

 

Har ikke sett en eneste person som har noe mer eller mindre problemer med å forbrenne fett en andre, her er det kcal og aktiviteten de gjør feil. 

Unntaket er sykdom. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...