Gå til innhold

Google skal kun kjøpe fornybar energi fra 2017


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Akk ja, det virker som noen (inkl. journalisten?) i svake øyeblikk har latt seg belære at energi fra 'fornybare kilder' skal kunne gi mer effekt enn elektrisitet fra 'andre leverandører', jf. siste setning.

 

Her er det satt mange svadaillusjoner ut i omløp, men alt syns å være tillatt propaganda bare det tjener det politisk korrekte (men like svadabelemrede tenk-på-et-tall-kriteriet) '2-gradersmålet'.

Lenke til kommentar

Det er mange tullete ideer blant folk her.

 

Hvis Google kjøper fornybar strøm, så er det fornybar strøm de bruker.

 

Selv om strømmen i av og til kommer fra fossile kilder, så er det bare som et lån.

 

Leverandøren av fornybar kraft vil måtte levere alle kilowattene "tilbake" ved en senere anledning.

 

En sånn forpliktelse fra Google betyr at det vil bli gjort store investeringer i fornybar energi, enten det er sol, vind eller vann.

 

Gode nyheter for klimaet.

Lenke til kommentar

Det vil føre til store investeringer i fornybar energi fordi der plutselig er noen som betaler ekstra for å si at "så mye elektrisitet produseres med vindmøller i året, og så mye bruker vi, og fordi vi bruker mindre enn vindmøllene produserer så er all vår strøm fra vindmøller".

 

Dersom Google hadde sagt "Vi skal bli selvforsynte med elektrisitet fra vind, vann og sol, og helst med litt til overs også" ville dette være noe å skryte av. Slike Chamberlainske gladnyheter som dette er sløsing med tid, penger og energi.

Lenke til kommentar

Dersom Google hadde sagt "Vi skal bli selvforsynte med elektrisitet fra vind, vann og sol, og helst med litt til overs også" ville dette være noe å skryte av. Slike Chamberlainske gladnyheter som dette er sløsing med tid, penger og energi.

 

Så lenge strømprisen på fornybar strøm er høyere enn strømprisen for fossilt, så er det en viktig faktor som driver investeringer.

 

Det er klart at i det sekundet Google tar over fornybar strøm, så flyttes umiddelbart en stor mengde strømforbrukere over på skitne strømkilder og sånn sett nulles effekten ut. Med så stort forbruk som Google har, så er jeg sikker på at dette uansett fører til bygging av flere fornybare kraftverk.

 

Jeg ser ikke at det er noen forskjell på om Google kjøper strøm hos andre, eller produserer det selv. Økt etterspørsel fører alltid til økt produksjon.

Lenke til kommentar

Det er ikke slik at man kjøper en tank med strøm enten hos mølle-Max eller kull-Karl. Begge leverandører sørger for å holde spenningen i det felles nettet oppe ved å mate på effekt. Så, i praksis, når strømmen har gått ut på nettet er den like ren eller skitten som summen av smussigheten hos alle leverandørene delt på levert energimengde akkurat da.

 

Google har ikke økt etterspørselen sin. De har akkurat samme etterspørsel nå som de hadde før denne annonseringen. Disse grønne sertifikatene eller hva pokker det heter er bare papir, i prinsippet like mye verdt som den nye kule mounten i WoW som Kjell Kjellerboer kjøpte for pantepengene i forrige uke...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...