Gå til innhold

Playstation Plus gratis spill i 2016 analyse (Ref: Artikkel)


Kenichi-san

Anbefalte innlegg

Hvilke og hvor mange av gratis spillene har dere plukket opp fra PSN+ medlemskapet deres i 2016?

 

Så en video fra lotsofgames her på Youtube - link , hvor han snakker om en Polygon artikkel ang kvaliteten til spillene som kom ut i 2016.

Dette er ikke en tråd kun for å rakke ned på Sony, jeg syns det bare er ett interessant tema. :)

 

Polygon - PlayStation Plus gave out $1,150 in free games in 2016. Were they any good?

 

Selv plukket jeg bare opp 2 spill: Helldivers: Democracy Strikes Back Edition (PS4) i Februar og NBA 2K16 (PS4) i Juni. NBA spillte jeg noen dager, mens Helldivers ga jeg ikke 2 timer engang (kanskje bare ikke min type spill).

 

Artikkelen går heavy inn på Metacritic bruk og den har jo folk forskjellig mening om såklart, men er fortsatt stusselig å høre at: "no month broke 80 on average". hvor da: "The closest PlayStation Plus came in 2016 was June, which leaned heavily on NBA 2K16’s sports-game-of-the-year excellence and an eight-year-old PSP title (God of War: Chains of Olympus (PS Vita, PSP). Average Metacritic score: 79.8 - gjelder for alle spillene hele Juni mnd).

 

Det blir også nevnt at Metacritic average score'n gikk ned fra 2015 i 2016 (Men totalprisen gikk opp) - "This is $100 more than last year’s haul, but the Metacritic average is 1.5 points less than last year’s."

 

Nå er det jo slik at disse spillene er gratis og om man spiller online må man jo ha PS+ uansett, men det er morro å diskutere når Microsoft tilbyr det samme. (Selv har jeg ikke XOne, bare 360, men bruker den ikke lenger.) Jeg skal innrømme at PS4'n er blitt veldig lite brukt i år og da også online spilling, så i 2017 tipper jeg at jeg kjøper PS+ abbo mnd for mnd om jeg sku trenge det for å spille online og ikke for spillene som evt dukker opp. :p 

 

Hva syns dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes det er disse spillene som bør gis vekk på PS+, altså de som ikke har 80-90+ i metascore. Spill man kunne tenke seg å prøve, men kanskje ikke vil betale fullpris for (eller rett og slett ikke har tid til å prioritere). Hvis det var sånn at det stadig vanket AAA-titler på PS+, ville folk begynt å vegre seg mot å kjøpe dem ved release. Jeg forventer ikke mer enn et par "klaff" i året fra "gratisspillene", og det føler jeg at jeg får. I år har man for eksempel fått Tropico 5 (som jeg hadde fra før) og Lords of the Fallen (som jeg har vært på nippet til å kjøpe). Everybody's Gone To The Rapture er en annen sånn tittel, og den fikk vi jo nå. Jeg er veldig fornøyd med det.

 

"Stusselig" er heller ikke ordet jeg ville brukt om en metascore på 79. Og metascore sier ikke alt om et spill. Den sier faktisk ikke halvparten engang. Ikke i nærheten.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Everybody's gone to the Rapture, Grim Fandango, Resident Evil og Journey for 395kr er en ganske bra liste synes jeg ihvertfall. Kombinert med autoupload av savegames og systemoppdateringer mens konsollen er slått av syns jeg er en ganske akseptabel pris. Jeg spiller ikke online, så den funksjonen driter jeg i, og er ubetydelig for min vurdering av kostnad. 

 

"Akseptabelt prisnivålogikk" er noe jeg sliter litt med å forstå. På den ene siden har man folk som gladelig hoster opp 1500kr for et Collector Edition spill eller 800kr for en digital "spesialutgave" med ekstra stæsj man kan laste ned. Eller 1200kr for en håndkontroller. Men samtidig er 400kr pr år for en onlinetjeneste driiiiitdyrt og helt borti natta hinsides. 

Sikkert ikke de samme personene, men fortsatt litt merkelig at akseptabel kostnad på noe kan variere såpass mye. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...