Gå til innhold

Utvalg går inn for overvåking av all datatrafikk ut og inn av Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er bare tull fra Norge, det å lage en 4096bits A3/A8 VPN for sikker krypter data mellom en server i Norge og et sted i utlandet er som fot i hos å lage, der staten Norge ikke kan lytte eller overvåke er hokus pokus.........

 

E-tjenesten har ingen kunnskap eller kan greie å forutse alt.

 

Restriksjonen gjør at de som ønsker det sikrere dette uansett.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

E-tjenesten bør få overvåke innholdet i all internett- og telefontrafikk som krysser riksgrensen, mener et utvalg nedsatt av Forsvarsdepartement.

Bukken og havresekken altså.

 

Implementering av et slikt regime (i høy grad sammelignbart med informasjonshunger i f.eks. tidligere øst tyskland), betinger at overvåkerne selv er ufeilbarlige. Slik uferibarlighet har såvidt meg bekjent ikke forkommet tidligere i historien.

 

I tillegg vil eksistensen av slikt verktøy være gull verdt om de ufeilbarlige selv blir lurt, eller tilsidesatt med makt, av krefter som ikke har fullt så rent mel i sin pose. Den som sitter med kontrollen over informasjonen er gud.

 

Det er trusselen fra kyberangrep og terrorisme som gjør at utvalget mener dette er nødvendig.

Man skal passe seg slik at man ikke etablerer verktøy som i seg selv plutselig blir en større trussel enn den man opprinnelig ønsket å bekjempe.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Jeg velger å håpe og tro at de filtrerer ut harmløs surfing og fokuserer på det de er ute etter, for sikkerheten i vårt land er jo vell så viktig som personvern.
Så sånn sett så er samfunnets sikkerhet et rammeverk for alt som skjer, og innehar personvern og ytringsfrihet.
Det ville jo vært dumt å neglisjere behovet for sikkerhet i en hver form for allmenn plattform hvor kommunikasjon er mulig.

Endret av Truxmate
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Jeg velger å håpe og tro at de filtrerer ut harmløs surfing og fokuserer på det de er ute etter, for sikkerheten i vårt land er jo vell så viktig som personvern.

Hvorfor skulle de "filtrere ut" noe som helst når "sikkerheten er vel så viktig som personvern" ?

 

Folk som søker på "Syria" "reise" "billett" "IS" er det nok verdt å "opprette en mappe på".

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+130498

Svenskene har jo allerede hatt et slikt regelverk i flere år nå. Det samme har jo også danskene om jeg ikke husker feil. For ikke å snakke om verdens overvåkeren NSA. Som privatperson har man ikke så mye å skulle bekymre seg for, og det samme gjelder jo som profesjonell terrorist, det var tross alt bare tilfeldigheter som gjorde at Bin Laden i sin tid ble funnet, og det var ikke pga elektronisk sporing ;) De som blir tatt er amatørene, og ikke engang en slik overvåkning vil kunne hindre de. Husk at med ABB så lå han til etterforskningen for mistenkelig kjemikaliekjøp hos pst i trekvart år før han gikk til aksjon. Og operasjonsentralen i Oslo hadde regnr på fluktbilen hans, men greide ikke å få videreformidlet dette til de som trengte det... Og siden militæret ikke har lov til å aksjonere på norsk jord i fredstid så blir det jo også et spørsmål om hvordan informasjonen skal fordeles og sprees. Men dette er jo bare enda et steg i en allerede overvåket klode...

Tenk om de ville bruke like mye ressurser på å skaffe energi og rent vann til alle slik at var litt mindre å krige om :) 

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-245639

Jeg er for så fremt det betyr at det blir installert kamera i alle rom der alle stortingspolitikere oppholder seg. Både hjemme, på jobb og når de er på jobbreise. Samtidig som de skal gps-spores 24/7. Alt i rikets beste sånn at de slipper å bli kontaktet av fremmede land sine etterretningstjenester og tvunget til å overlevere sensitive data. Regner med stående applaus og evig takknemlighet fra våre folkevalgte for mine omsorgsfulle tanker for deres ve og vel.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QVZmonLc

Så dette er veien inn i diktaturet, anført av de seminazistiske liksompolitikerne vi har.

Kjøpt og betalt av amerikansk næringsliv.

 

Og så skal den latterlige løgnen om "terror" brukes som unnskyldning enda en gang?

 

Kjære politikere, vi VET at når vi angriper og bomber noen, og de skyter tilbake, så er det IKKE terror. Det er en motstandsbevegelse. Vi har ingen terrortrussel, vi har arabisk millorg, islamsk "gutta på skauen", alle uskyldige vi har bombet og plyndret tilbake til steinalderen har begynt å ta tilbake. Hvorfor ikke?

 

Det er da ingen forskjell på en bilbombe i europa, og en en europeisk bombe fra et fly? Begge deler dreper hundrevis av uskyldige. Vi har opplevd noen få bomber og grusomheter, landene vi har angrepet har levd med titalls slike massakre, HVER DAG i 15 år nå. (Og det er den foreløpige enden på en lang vise - les historie).

 

Det finnes ingen terrortrussel, slutt å bomb uskyldige så slutter de å bombe tilbake.

Terror er kun den skapte unskyldningen for å innføre et Stalinistisk-1984-regime hvor kontrollen er total.

 

OG det morsomme er at FRP-idiotene kommer til å rope "frihet" hele veien...

"Siv Heil"!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...