Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skal snart kjøpe digitalkamera (Olympus C-5050 eller liknende), og lurer på hvor viktig det er å ha en god monitor? Regner jo med at jeg vil drive på med Photoshop, og da er det sikkert lurt å ha en monitor med god fargegjengivelse, stabilt bilde, osv. Den jeg har nå er av den billige sorten, tror ikke akkurat kvaliteten er på topp. Bildet flimrer eller vibrerer litt til tider, spesielt øverst på skjermen.

 

Noen som har noen innspill om dette?

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor mye penger vil du bruke? En indikator på hvor god skjermen er (CRT) er refresh-raten; jo høyere des bedre og dyrere. Eizo, Sony, Hitachi og LG er gode skjermer. Vil du bruke mer penger, er LCD blitt meget gode, med kontrast på 700:1 og responstid på 12 ms på de beste. Sjekk ut de siste modellene til Samsung og Eizo. Med LCD sparer du også mye plass på arbeidsplassen, samt at designet ofte er bedre enn CRT. Uansett ville jeg forsøkt å oppsøke et utsalgssted for å bedømme bildekvalitet selv. Sjekk også ut forumsidene på HW.no, hvor det er noe mer aktivitet enn på akam, og hvor skjermer ofte diskuteres, og da kanskje spesielt CRT vs LCD. Personlig investerte jeg i LCD, og angrer ikke ett sekund. Det ble dyrere, men det siste jeg glemmer er dårlig bilde, det første er prisen. Spesielt på en så synlig del av PCen som skjermen.

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg vil bruke mer enn 3500. Synes en LCD-skjerm virker mest fristende, nettopp på grunn av at en sparer plass (viktig når du bor på en liten hybel) pluss at den er lett å ta med seg på flyttelasset.

Får man en LCD-skjerm som egner seg til foto- og bildebehandling til rundt 3500? Leste noe om at prisene faller på nyåret...

Lenke til kommentar

Samsung hadde en LCD skjerm i fjor til ca 7000 kr. Les noen tester av på skjermer. Selv har jeg en CTR EIZO 19" T766 til ca 6000 kr.

 

Om skjermen har så mye å si på redigering av bilder? TJA? På en dyrere skjerm har man masse mere justeringer. På min er det nesten altfor mye. Mest er det vel i forskjell på kontrast og responstid på LCD som koster. Skal du spille mye spill bør du ned mot 12ms.

Lenke til kommentar

Holder fast ved at CRT er best og billigst i bilderedigeringssammenheng, spesielt siden skjermguiden til hardware.no skriver; "CRT viser farger på en bedre måte enn LCD-skjermer. Derfor passer CRT-skjermer bedre i grafiske miljøer." (skjermguiden på hardware.no).

 

Tror faktisk du skal lete lenge etter den grafisk designeren som benytter LCD i dag.., da CRT har bedre funksjoner for justering av fargespektrumet... Videre er nok kvaliteten på bildet til CRT mer forutsigbart, her funker det godt å kjøpe skjermen på en nettbutikk.

Endret av snowbaard
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...