Gå til innhold

Reise til Chernobyl - Tips til turoperatør?


Anbefalte innlegg

Skal reise til Kiev i slutten av måneden og skal i den forbindelse også en tur innom Chernobyl da jeg har vært fascinert av stedet lenge.

 

Virker som en todagerstur er det beste da en dagstur(12 timer) blir veldig forhastet.

 

Lurte på om noen hadde erfaringer med de ulike selskapene som arrangerer turer hit?

 

SoloEast travel og Chernobylwel.come har mange gode tilbakemeldinger, men koster endel (300-350usd per pers). Dette er gjerne litt større grupper typ 8-15 personer.

 

Har funnet et selskap som heter Soviet Wonders som har todagerstur til 224usd per pers. Dette blir da med privat guide og kun oss 3 i reisefølge.

 

Noen som har tanker rundt dette? Hva vil gir den beste opplevelsen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg reiste med chernobyl-tour.com. Man blir scannet to ganger på vei ut av sonen for å se om man har contamination på kroppen/klær. Jeg betalte vel ca. 115 usd for en dagstur (som holder i lange baner med mindre man har ekstrem fascinasjon for Chernobyl. Fikk oppleve særdeles mye.

 

Der kunne man leie eller kjøpe geigerteller som man fikk med seg på turen, slik at man kunne sjekke hotspots osv. Defintivt noe man bør ha med seg (i utgangspunktet kun pga. fascinasjonen av å finne contaminated hot spots). Man trenger nok ikke i utgangspunktet å kaste noen klær eller sko forutsatt at man har gode sko, du møter ikke opp i converse med hull i liksom. Reglene er enkle og greie, ikke gå på gress/utenfor stiene. Ikke sett deg ned, ikke sett fra deg noe, gå med gode klær som dekker så mye hud som mulig så du ikke blir utsatt for partikler på huden.

Lenke til kommentar

Stiller meg heller tvilende til å være 2 dager i området....

 

Men hva slags geigertellere var det man ble tilbudt å kjøpe og til hvilken pris? Ser at man kan bestille detektorer som kobles til hodetelefonutgangen (???) på mobilen og avleses via en app til fra 30 dollar, men mange stiller seg tvilende på kvaliteten av disse.

Lenke til kommentar

Rampage: Tusen takk for svar. Fullt mulig det er nok med en dagstur, men føler det blir litt turistløype-preg over det. At man blir rushet igjennom et fast program. Men du følte du fikk sett det viktigste og at det ikke var behov for mer?

 

På en todagerstur er det forhåpentligvis mer pusterom og man får tid til å se seg om. Har ikke en ekstrem fascinasjon, men er jo en av hovedpoengene med turen. Tenkte å hoppe i fallskjerm i tillegg.

Lenke til kommentar

På en todagerstur er det forhåpentligvis mer pusterom og man får tid til å se seg om.

Husk på at om du får mere tid og slapper mere av så er det også mye høyere risiko for at du kommer borti noe utenfor stien, setter deg ned eller tar på noe du ikke burde tatt på. Og å overnatte, ha med deg bagasjen, spise og dusje i nærområdet antagelig ikke uten økt risiko. De har ikke alltid helt samme sikkerhetsstandard, eller vilje til å følge standarden som i vesten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...