Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Clutch som må skiftes eller girkasse?


Anbefalte innlegg

Så da har bilen fått enda et lite problem ( bruktbil er noe herk ) , i nedoverbakke så ser det ut som at femtegiret ikke alltids lar seg bytte over fra 4 giret uten ulyd (må over i fri , trykk inn clutch på nytt og så prøve, da løser det seg som regel ) , har også vært noe surmuling når jeg har valgt å gå fra ca 2100 rpm ned til 3 giret ( faktisk ikke latt seg bytte i det hele tatt ) med mindre jeg passer på at hastigheten er såpass langt nede.

 

Girkasse vart forsåvidt byttet for omtrent 6 år siden så kan jo selvsagt være at den som sitter nå også begynner å bli slitt ( 240.000 km og på tide å bytte reg rem også ) .

 

Noen formeninger?

 

Citroen Berlingo Multispace forhkjullsdrift ,  2003 modell , 65HK Bensin.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å si uten selv å ha kjørt bilen. Kompis av meg hadde problemer med gir på sin toyota og jeg selv sleit med å få den i enkelte gir. Der hadde jeg flush av manuelkassa og ny olje inn og det løste i allefall hans problem. Hvor langt ut før clutch tar er også noe som kan være greit å vite...

Lenke til kommentar

Sånn i farta ser det ut som clutchen lar meg skifte gir ved å presse den inn omtrent 1/3 , kanskje litt over det , så må ikke slippe den helt ut for at giret skal slå inn.

 

Men jeg tror at jeg alltid presser pedalen helt inn når jeg girer om , usikker egentlig om det har noe å si. Nå i de siste dagene har giret fungert helt uproblematisk igjen så tror jeg skal ta meg en kraftig rens og se om det lar seg gjøre å fylle på ny olje.

Lenke til kommentar

Finn rett oljetype og mengde. Jekk opp, sett på bukker, finn tappe og påfyllingshull. Løsne påfyllingshull før løsning av tappehull. Hell gjennom en grei mengde med olje etter at all gammal har rent ut, sett på bunnplugg og fyll opp med riktig mengde. Koster ikke all verden og grei jobb å gjøre selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...