Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Forsterke signaler i trådløst nettverk


Anbefalte innlegg

Jeg har en bærbar PC med et innebygd trødløs nettverkskort. Et såkalt mini-PCI. Dette kortet har innebygd antette i skjermen. Kortet er tilkoblet en aksesspunkt som er koblet til en router. Når jeg beveger meg rundt i hustet med PCen er det ganske dårlig signal. Huset består av vanlige trevegger. Finnes det noen form for programmer som kan forsterke signalene slik at jeg for bedre kontkat med aksesspunktet?
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen direkte programmer som forsterker signalet, men det er allikevel et par ting du kan gjøre som KAN bedre forbindelsen:

 

1. Sjekk at driverne til nettverkskortet er up-to-date, og flash routeren til siste ver. av firmware. Ofte endel feil/bugs i første ver. som kan føre til ustabilitet.

 

2. Bruk tid på å justere/prøve deg frem på antennen til routeren. Vurder eventuelt ny plassering av routeren hvis det er en mulighet. Den minste ting kan gjøre faktisk endel med signalet.

 

3. Søk litt på nettet om de komponentene du har brukt. Ikke alle merker som ikke passer veldig bra sammen, og kan skape problemer. Sjekk eventuelt andre forum om noen har noen erfaringer på de komponentene du har. Kan være at f.eks antennen i laptop`en er en svakhet på dette produktet.

 

4. Vurder en kraftigere antenne til routeren. Finnes endel guider på nettet for å lage en rimlig selv, ellers så kan du gjøre som de fleste, kjøpe en ferdig. Her varierer prisene kraftig, men www.elfa.se/no har noen som er gode og billige. Husk at du velger en som er for router/accsespunkt, hvis det blir et alternativ.

 

5. Hvis det er ekstremt ille, sjekk mot et annet nettverk. Kan være en defekt antenne som skaper problemer. Disse antennene er ikke kjent for å være av millitær-standard.

 

6. Sjekk alle forhold rundt routeren. De merkligste ting KAN skape problemer. Har jobbet endel med trådløst utstyr, og av erfaring er det slettes ikke slik at "kun ting på samme frekvensen skaper problemer". Tenk ulogisk.... (!)

 

M.a.o prøv deg frem...

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...