Gå til innhold

Forsvaret får nye ubåter og overvåkningsfly


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så økes bevilgningene til forsen under det blå blå styret, det er bra, glemmer ikke den systematiske sanneringen til de forhenværende styresmaktene, bare som en vennlig påminnelse. Men ensidig tillit til NATO er ikke bra. Det er som for en bedrift som satser alt på cloud, du mister kontroll og selvstyre. NATO er forsvarets cloud. NATO er vel og bra men om du ikke har sikkerheten i orden i ditt eget hjem kan ventetiden fort bli lang.

De gammle kjenner igjen trenden fra før WW2, vi burde lytte på de og satse friskt på egne styrker. Til syvende og sist er det folket på bakkens evne til å kjempe som har alt å bety for vår frihet.

De gammle sa at vi må aldri glemme og alltid være forberedt. Den sosialistiske arven gjennom mange år tidligere er glemselens slør. Nå er det på tide vi rister det av oss.

Endret av EremittPåTur
Lenke til kommentar

Galskapen fortsetter i det norske forsvaret som fremdeles er opptatt av å vinne den andre verdenskrig, totalt uten evne til å endre fokus mot dagens realiteter. Vi gikk til anskaffelse av 5 fregatter til 30 mrd for få år siden. To ligger kannibalisert ved kai, den tredje nonoperativ pga mangel på personell. og de to siste brukes til å skremme sjørøvere utenfor Somalia eller flyktninger i Middelhavet. Er der noen som i fullt alvor ser disse fregattene involvert i virkelige sjøslag mot fremmende makter? Så skal vi anskaffe 54 svindyre jager/bombefly som over 30 år vil koste 300 mrd. som ikke har annen "nytteverdi" for landet vårt enn å inngå i NATO's "fredsbevarende" oppdrag som vi har sett resultatene av i Irak, Afghanistan og Libya. Er der noen som i fullt alvor ser disse flyene involvert i dogfights med fly fra fremmende makter som vi er i krig med? Og så skal vi anskaffe ubåter til 30 mrd. Hvem i alle dager skal vi torpedere? Er det ikke på høy tid at vi legger bort disse rådyre og idiotiske løsningene og utvikler et forsvar definert av dagens realiteter. Hvor våre myndigheter prioriterer internasjonalt samarbeid for å forhindre konflikter fremfor å støtte boikotter og aggressivitet? Vi trenger en litt skarp Kystvakt for grenseovervåkning, fiskerioppsyn og som inngår i redningstjenesten. Fra luften kan droner og satelitter overvåke vårt territorium langt bedre og billigere enn disse idiotiske flyene. Av hærstyrker trenger vil skarpe og høyst profesjonelle antiterror grupper som støtter et ubevæpnet politi. Hva i alle dager skal vi med tanks og tungt artilleri? For få år siden brukte vårt forsvar store ressurser på å oppgradere noen av våre kystfort (for å hindre Tirpitz og Bismark adgang!). Like etter de ble ferdigstilt ble de nedlagt. Og viktigst av alt er en skikkelig overvåkingstjeneste for å forhindre terror. Selv med et halvgodt PST kunne ABB katastrofen vært unngått.

Lenke til kommentar

Jeg mener vi burde ha et presisjonsrettet forsvar, med langsiktige planer. Planene nå og før er så kortsiktige, f.eks. kjøpe 5 fregatter og kanskje ha 1 i bruk. Hvorfor ikke selge 3 slik at man har en som kan sendes ut på oppdrag og en til vedlikehold. Vi har jo ikke råd å bruke 5 i fredstid og i krigstid kommer de da til å bli bemannet av et mannskap uten erfaring.

 

Anngående kjøp av ubåter og overvåkningsfly tror jeg ikke det er så dumt. Men man kan gjerne kjøpe droner istedenfor overvåkningsfly. Dette vil redusere kostnader (forhåpentligvis!) og dermed kan de brukes mer. Dessuten kan disse holde seg lengre i luften og dermed gjøre mer nytte for seg. De kan også like godt brukes som et slagvåpen som overvåkning og er dermed mer fleksible.

 

Ubåter synes jeg vi bør ha siden det er det eneste vi har som kan senke et fiendtlig krigsskip. Med fjorder og skjærgård blir de jo nesten usynlige visst man får trent opp en godt mannskap. Dog synest jeg 30 mrd er ekstremt dyrt! Kjøp hyllevare hos tyskerne, ingen kan ubåter som dem. Dessuten trenger man ikke store ubåter, ula klassen er jo fin størrelse dog litt utdatert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...