Gå til innhold

Hvordan bli best mulig i engelsk skriftlig og muntlig


Anbefalte innlegg

Engelsk kunnskapene mine er ganske dårlig. Tror enkelte elever i åttende klasse faktisk behersker engelsk bedre enn meg, men jeg har alltid hatt lyst til å bli skikkelig god, helst snakke flytende og beherske skrivingen bra. Har tenkt tanken på å studere i Island av personlige årsaker, men Islandsk kan jeg overhodet ikke, og engelsk kunnskapene mine er som sagt dårlige. Vurderer derfor å droppe og studere i Norge, og heller bruke neste skoleår på å bli god i engelsk. Jeg er åpen for de fleste muligheter. Jeg tror faktisk jeg er villig til å flytte til et engelsk språklig land for og bli god i det engelske språket. Samtidig er jeg nødt til å ha en jobb, så det kan sikkert bli utfordrende, men kanskje den beste løsningen. Om noen av dere hadde vært i min situasjon, hva ville dere ha gjort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-239845

Det som har hjulpet meg veldig, veldig mye, er at jeg har lest utallige bøker på engelsk og jeg slår som regel alltid opp de ordene jeg lurer på underveis (eller skriver de ned og sjekker senere).

 

Alt fra fagbøker til skjønnlitteraturer. Min første bok som 18-åring var en science fiction bok som ikke var oversatt til norsk. Leste den med en ordbok ved siden av. Gikk veldig seint, men gikk raskt mye bedre. :) 

 

I tillegg har jeg vært medlem på engelskspråklige forum og skrevet MYE.

 

Å snakke engelsk er også viktig. 

Lenke til kommentar

Er det noen som veit om det finnes noe opplegg i utenlandske land? Jeg tenker for eksempel på hjelpearbeid i et engelskspråklig land i Afrika. Har vært på Finn å sett på utenlandsjobbene, men de fleste jobbtilbudene i disse landene har et annet morsmål enn engelsk. Tror uansett ikke jeg skal studere til neste år, da jeg søkte på noe jeg tror jeg ikke interesserer meg noe for. Det engelske språket er ihvertfall i Europa det mektigste språket, og det skaper mange flere muligheter i livet, og kunne det. Er ganske motivert for å spare opp litt penger i sommerferien og flytte til et engelskspråklig land, men hvor tror dere det er best? Har ikke så mye kriterier til det nye landet, annet en at jeg må ha meg en jobb, og at landet helst skal ha samme temperatur, som det er i Norge på solskinnsdager.

Lenke til kommentar

Hypotetisk sett, hvis jeg flytter til Island og begynner å studere et eller annet de tilbyr på universitetet, og jeg stryker i mange fag, da vil jeg vell måtte tilbakebetale stipendet, i tillegg til lånet? Jeg er som sagt per nå ganske dårlig i engelsk, både muntlig og skriftlig. Eksempel på at jeg ikke behersker engelsk skriftlig bra er at jeg for 2 år siden, hadde en engelsk eksamen på videregående hvor jeg fikk 2-. Samtidig er ikke engelsk muntlig kunnskapene mine noe bedre heller, jeg tror derfor jeg ville slitt voldsomt på en skole hvor all undervisningen foregikk på engelsk. Derfor er det nok best for meg å flytte til et utenlandsk land, og lære meg språket skikkelig før jeg begynner å studere på universiteter/høgskoler hvor undervisningen foregår på engelsk. Samtidig har jeg ikke noe tilhørighet i noen engelskspråklige land, jeg kjenner ingen som bor der. Må jo ha et eller annet å gjøre for å omgås menneskene i land hvor de snakker engelsk, for å komme i kontakt med de, og jeg tror ikke en utenlands skole passer meg, per nå.

 

Jeg setter uansett pris på tips! Noen andre forslag? :=)  

Lenke til kommentar

TV/film uten tekst å falle tilbake på.

Eller kanskje bedre, film/tv med engelsk tale OG engelsk teksting.

 

(NB: Da må man være oppmerksom på at den automatiske tekstingen man finner på Youtube (og muligens andre steder), ikke er brukbar for fem flate øre. Man må også ta i betraktning hvilket land det er fra, og hva slags engelsk som snakkes (dialekt eller standard).)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...