Gå til innhold

Håndtering av buffer i budsjett og regnskap


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Ser det er en aktiv tråd nå som går på personlig budsjett, men jeg ønsker å gå nærmere inn på dette med buffer.

 

Jeg klarer ikke bli helt enig med meg selv om hvordan jeg skal håndtere buffer i budsjett og regnskap.

På budsjettet har jeg i lang tid hatt en post under sparing som heter "Buffer". Der har det stått f.eks. 2000 kroner, og jeg har altså da overført 2000 kroner til egen dedikert buffer-konto. Hittil er det greit nok.

 

Men problemene oppstår når det blir behov for å spise av bufferen, og det er her jeg ikke klarer å bli helt enig med meg selv - skal jeg overføre penger fra bufferkontoen til regningskontoen, og kategorisere denne transaksjonen som inntekt (f.eks. bruke kategorien "Overført fra bufferkonto")? I tilfelle vil jo min inntekt den måneden tilsynelatende være større enn vanlig, og skjule det at jeg egentlig gikk i underskudd den måneden pga en stor regning.

 

Alternativt kunne jeg sett for meg at jeg ikke førte opp buffer-sparing på regnskapet i det heletatt, men heller gjorde det slik at dersom jeg har (mer enn) 2000 kroner til overs når regnskapet for måneden er i orden, at jeg da lot de 2000 kronene stå på regningskontoen. Da ville jeg akkumulere penger de månedene jeg gikk i overskudd, og spist av de pengene i månedne med mer utgifter, men inntekten alle månedene ville være omtrent lik. Ulempen med denne fremgangsmåten er å sikre at man sparer gradvis opp til f.eks. årsavgift og andre årlige utgifter.

 

Så, hvordan håndtere dere andre budsjett og regnskap i når det kommer til bufferkonto?

 

Mvh Kenneth

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fører ikke personlig regnskap, bare buffer så jeg har ikke satt meg så mye inn i mekanismene rundt det, men overføring av penger mellom egne konti er ikke inntekt. Bare flytting av egenkapital. Bruker du en form for regnskapsprogram der du må klassifisere overførsler? 

 

Inntekten oppstod da du fikk lønn og overførte 2' til bufferkontoen. Fører du det som inntekt igjen vil det bli ubalanse da de opprinnelig 2' i inntekt nå utgjør en inntekt på 4'. Løsningen Zash foreslår virker jo fornuftig. Da er det ikke noe behov for å flytte pengene fra et sted til et annet først (mao en "problemtransaksjon" mindre). 

 

Du kan jo gjøre som du sier å la de 2' stå på regningskontoen og bruke den som regningskonto/buffer. Så lenge du fortsatt overfører 1/12 til årsavgift mm. lider ikke bufferen av at du betaler disse fakturaene fra denne kontoen. Har du ikke noe behov for å spise av bufferen ila året vil denne kontoen fortsatt stige jevnt og trutt med 2' per måned. Personlig liker jeg å ha bufferen helt separat (har til og med min i en annen bank pga bedre rente, pengene er ikke like lett tilgjengelig og "ute av syne, ute av sinn"-faktoren). Synes det er lettere å la den være i fred på den måten. 

Lenke til kommentar

Takk for gode innspill.

 

Tanken om å betalte rett fra bufferkontoen høres fornuftig ut, og er enige med resonnementet om at overføring fra bufferkontoen til regningskontoen ikke skal regnes som inntekt. Men i regnskapet slik jeg har det i dag vil jo overføring til bufferkontoen regnes som en utgift (riktignok under "Sparing"-delen av budsjettet/regnskapet), og forsvinner i så måte "ut". Hvis jeg bruker de samme pengene for å betale på en bilreparasjon vil pengene dukke opp som utgift en gang til.

 

Alternativt, som man kom inn på tidligere i tråden her, kan jeg droppe å føre opp 2' i budsjettet/regnskapet det hele tatt, men bare overføre de til bufferkontoen. Men ulempen da er at jeg mister budsjett-punktet som går på at jeg skal (prøve å) spare 2' hver måned.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...