Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Tar de bilder ved obduksjon?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var da et mørkt tema... Det må bli et enormt bildemateriale hvis de tar bilder av alle legemer, både på overflaten og innsiden.

 

Her er noen opplysninger om gamle arkiver:

http://www.bergenbyarkiv.no/oppslagsverket/2011/06/20/obduksjon/

 

Typisk for vitenskapen er å forsøke å bevare oppsiktsvekkende tilfeller, en typisk ting er å legge en tohodet kattunge på sprit for å kunne vise den fram senere. Leste nettopp om en skandale angående slik oppbevaring av menneskelige kroppsdeler, kanskje uten at de pårørende var orienterte om det.

 

I eldre tid lagret de jo hodeskaller fra urfolk som ble betraktet som interessante, for eksempel har de vel helt opp til våre dager lagret noen samiske hodeskaller ved et norsk universitet.

På en måte er det meget verre enn å oppbevare bilder av et legeme.

 

Det står i linken at rapporter eldre enn 60 år i prinsippet er tilgjengelige for offentligheten. Det er da en ganske syk ting av en vanlig person å få i hende en obduksjonsrapport fra en slektning. Men i utgangspunktet har man uansett ikke peiling på hvem i slekten som kan være obdusert, med mindre det gjaldt spedalske pasienter, eller mistenkelige dødsfall.

Lenke til kommentar

Kanskje et rart spørsmål, men tar de bilder før de skal obduserte noen..?

For sykehusets del tas det bilder også under obduksjon for dokumentering av helsemessige funn, som ved alle andre undersøkelser. Bilder kan slettes når det konkluderes i pasientens journal og noen blir gjerne med for å understøtte der det er aktuelt. Er det funn på utsiden av kroppen tas det selvsagt bilde av det før obduksjonen begynner. 

 

Det er få, om noen, endringer i dokumentasjonsplikt for helsepersonell, selv om personen er død. Om det er det du lurer på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...