Gå til innhold

KOMMENTAR: Den vanligste kontakten vi har kan bli borte


Anbefalte innlegg

Mini- jack er en teknologi fra midten av 60- tallet, altså før vi sendte menn til månen. Den er heller ikke godt tilpasset det bruket man har i dag. Kontroll av lyd er nevnt som et eksempel, bilde- og mikrofonoverføringer er annet. Selv om pluggen er standardisert, er det ikke uvanlig at produsenter har ulike koblingsstandarder på pluggen. 

 

Jeg ser ikke det helt negative at man finner nye standarder som gjør utviklingen av tilbehør lettere. Men det som er viktig at man søker en standard, ikke 10 forskjellige.

 

Selv droppet jeg mini-jack på mitt headset, og byttet det ut med et bluebud X.

 

Det å flytte DACen til hodetelefonene er ikke en utvikling. De prøver ikke å gi oss en ny og bedre analog kontakt her. De ønsker kun å fjerne det alternativet fullstendig.

 

Hvis de faktisk ville gjøre ting bedre, kunne de jobbet for standardisering av fjernkontroll-funksjonene på den analoge pluggen vi faktisk har. Strøm fungerer fortsatt på samme måte som det gjorde på 60-tallet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Strøm fungerer fortsatt på samme måte som det gjorde på 60-tallet.

Strøm, eller elektrisitet om du vil, fungerer nok likt som på 60-tallet. Ja mye, mye lenger siden enn det. Men det man bruker strømmen til har utviklet seg voldsomt og utviklingen kommer nok ikke til å stoppe opp med det første...:)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tommel opp for god artikkel.

 

Dette er totalt meningsløst, og vil bare bli en ekstra utgiftspost. Den plassen de tjener kan de få ved å ikke lage telefonene så tynne at de bøyes i lomma...

 

Man blir også nødt til å kjøpe hodetelefoner med egen dekodingsbrikke integrert, dvs. en DAC. Så mens visse telefoner idag faktisk har en ganske brukbar DAC, så er vi nødt til å kjøpe et produkt som har tilstrekkelig kvalitet for å kunne få samme lydkvalitet. Det blir dyrere for forbrukeren på mange måter.

 

Det er også som det nevnes at man vil få ulike protokoller og krypteringsmetoder. Og fordelene man får kan man fint få trådløst.

 

De trenger heller ikke å ta bort den analoge utgangen for å kunne tilby høyoppløst, digital surround-lyd. Det kan de gjøre idag om de vil, og for mange år siden.

 

Det vil også være et plagsomt problem at USb-kontakten vil være tatt opp av hodetelefonene, slik at du ikke kan koble til f.eks. lader eller ekstrautstyr.

 

 

Måtte dette aldri skje. Det er ingen grunn for å gå bort fra den analoge lydkontakten fordi hodetelefonene i seg selv er at analogt produkt. Det er helt annerledes med monitorer etc. som er digitale og ikke henger over hodet ditt.

Lenke til kommentar

Strøm, eller elektrisitet om du vil, fungerer nok likt som på 60-tallet. Ja mye, mye lenger siden enn det. Men det man bruker strømmen til har utviklet seg voldsomt og utviklingen kommer nok ikke til å stoppe opp med det første... :)

Det taler på ingen måte for denne overgangen. At man bruker strømmen på andre ting betyr ikke at dette er en god idé selv om. Det er som de andre sier, lettvindt for produsentene i et presset marked, og det gjør ikke noe annet enn å flytte DAC-en opp i hodetelefonene, noe som igjen blir en ekstra kostnad for forbrukerene.

 

Og uansett hvordan man vrir og vender på det så trenger man en DAC-enhet imellom for å kunne bruke hodetelefonene man allerede eier, der noen har betalt tusenvis for dem og ikke har noen som helst grunn til å bytte ut.

Lenke til kommentar

Utbytting av 3.5 mm plugg vil utvilsomt føre til mer salg av headset. Apple lager headset, og vil naturligvis tjene ekstra på en slik overgang.

 

Vil de? Hvor mye utgjør salg av hodetelefoner av Apples totalsalg?

 

Hodetelefonene er så viktige for Apple at de selger flere forskjellige merker på sin egen webshop:

 

http://www.apple.com/no/shop/iphone/iphone-accessories/audio-music

Inntjening av penger på hodetelefoner må være det siste Apple har tenkt på i denne saken.

Lenke til kommentar

Du drar et sitat helt ut av kontekst og prøver å lage en diskusjon ut av det og påstår at jeg tar feil. Jeg har ingen interesse av å delta i en diskusjon du selv har skapt med å dra sitater ut av kontekst for å få det til å fremstå som jeg mener noe jeg ikke gjør. Innlegget jeg skrev var og for over en måned siden.

 

Håper du i fremtiden ikke "misforstår" meg med vilje og prøver å starte en slik diskusjon. Jeg er ikke interessert i en slik diskusjon.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt USB siden det kom ut.

Jeg har også brukt Mini-jack så lenge jeg kan huske.

 

Jeg kan så og si ikke huske om jeg har vært borti en usb plugg som har blitt ødelagt, men jeg har ikke tall på hvor mange mini-jack plugger som har blitt ødelagt.

 

For min del har jeg ikke noe imot en ny lyd standard så lenge den blir standard på alle enheter.

USB-pluggen har fungert som ladeplugg i alle år. For å bruke pluggen må ein kople kabelen til eit støpsel eller anna USB-uttak. Når USB-en er plugga i er det med andre ord svært avgrensa kva ein får gjort med telefonen. Den vil normalt liggw på eit bord.

 

Minijack-pluggen blir ofte brukt ifm. reise eller aktivitetar der du ofte er i bevegelse. Gåtur, fly, buss, trening osv.

 

Det hadde difor vore veldig merkeleg om me opplevde like store problem med USB som minijack.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...