Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kan man selge forhåndsbestilt festivalbillett til dagens salgspris?


Lorpen

Anbefalte innlegg

I september 15, kjøpte jeg en billett til en festival som skal være i sommer. På dette tidspunktet kostet billetten 650,-. Grunnen til dette var at det var et begrenset forhåndssalg, og ingen artister var lansert til arrangementet. I dag er alle artister lansert, og nå koster tilsvarende billett på billettservice 1400,-

 

Har lest litt på lovdata ang svartebørs, og oppfatter loven som ganske klar på at det IKKE er lov til å selge til enn høyere pris en "pålydende pris" som står på billetten.

 

Jeg vet at det ikke er lov til å selge billetter til overpris. Spørsmålet er om jeg med loven på min side kan selge billetten til f.eks 1000,-?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prisen som er påført din billett er 650 kr. Etter svartebørslova så er det ikkje lov å selge billetten for meir enn den prisen som er påført billetten (650 kr) eller den prisen som billetten fyrste gong blei solgt for (også 650 kr).

 

Hensikta med lova er å forhindre økonomisk spekulasjon på bakgrunn av vidaresalg av billettar, dette inkluderer å kjøpe opp billige forskuddsbillettar med tanke på å selge billettane vidare med fortjeneste.

 

 

Enkelt og greit forklart, du har ikkje lov til å selge billetten på ein slik måte at du sitter igjen med meir pengar enn du la ut for å kjøpe billetten.

Lenke til kommentar

Svartebørsloven § 1:

 

 

 

Det er forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn den som er påført billetten fra arrangørens side, eller som billetten første gang ble solgt for. Dersom billetten er solgt gjennom en annen aktør enn arrangøren på grunnlag av avtale mellom arrangøren og aktøren, og det er betalt en særskilt billettavgift som fremgår av billetten, kan billettavgiften også være inkludert i salgsprisen ved videresalg.

 

Det er tre lovlige prisalternativ:

 

1) Pålydende

2) Førstegangs salgspris ved salg fra arrangør til forbruker

3) Prisen under 1) eller 2) pluss eventuell billettavgift som fremgår av billetten.

 

Så nei, du kan ikke selge billetten til 1000,- kr når du kjøpte den for 650,- kr, med mindre billetten er påført enten pris 1000,- kr (eller høyere) eller den er påført billettavgift og pris samlet 1000,- kr (eller høyere).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...