Gå til innhold

Bank run - kollaps av pengesystemet. Bare et spørsmål om tid?


Gjest Slettet+2534

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+2534

Når du ser hva finansfolket holder på med den dag i dag og hvordan vi endte opp i denne suppen så er jeg 50/50 på om de faktisk ønsker å teste denne inflasjonsbomben.

Finansfolk gjør det finansfolk gjør: nemlig opererer innenfor rammene av systemet, og dersom systemet gjør det mulig å bygge opp bobler og finansbomber med det målet å gjøre en selv rikere; ja da vil finansfolkene gjøre nettopp dette.

 

Sagt på en annen måte: det å bedrive med redningspakker og ymse rentetriksing er kun å gjøre noe med symptomene, ikke selve problemet. Problemet: det er at politikerne kun gjør ting verre ved at de til stadighet blander seg inn i økonomien. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

...Systemet i seg selv er større enn verdensøkonomien. Det er umulig å redde. Det må vi kvitte oss med. Det er greit med frie market og frihet til å kjøpe og selge, men kapitalismen i seg selv, den har feilet. Den har ført oss på avveie, og de fleste er klar over det. 

Er ikke kapitalisme frihandel da? Dvs handel med minst mulig statlig inngripen? Dagens pengeøkonomiske system er jo noe politikerne har blandet seg inn i siden sentralbankenes fødsel, så det å gi kapitalismen skylden for alle disse krisene er vel egentlig litt slemt? Avskaff sentralbankloven og tillat fri konkurranse på penger, først da kan man begynne å snakke om kapitalisme. Det systemet vi har nå, det er noe helt annet; men kapitalisme er det ikke.

 

 

Frihandel er en ting, kapitalisme en helt annen ting. Kapitalisme handler om eierskap over ting/samfunnet og delvis også finans. Finans er et produkt av kapitalismen, selv om det egentlig kan betegnes som en annen ideologi. Finans er uansett noe som alltid vil være en del av kapitalisme, akkurat som kapitalisme er en del av frihandel.

 

Men når finans råder, kapitalisme misbrukes mot folk flest og frihandel kun står i liten skrift, da er det noe galt med modellen vi har bygget. Ikke nødvendigvis fordi kapitalisme i seg selv ikke kan fungere i nåtidens samfunn, ikke fordi finans må være ødeleggende, men fordi frimarkedet ikke står i sentrum, og fordi kapitalisme og finans overhode ikke er begrenset til den rollen det bør ha i samfunnet.

 

Fortsetter modellen som nå, vil folk flest bli fattige i fremtiden, og kun kapitalister vil ha jobb/penger fordi de eier all automatikken. Dermed er alle andre avhengig av kapitalistene for å overleve. Derfor kan ikke kapitalismen overleve automatiseringen av samfunnet. Vi må rett og slett kapitulere og gå til sosialisme eller kommunisme for at samfunnet skal kunne overleve automatisering av produksjon. Borgerlønn f.eks er vel da et sosialistisk konsept og en mulig løsning på automatikk.

 

Uten fungerende kapitalisme finnes det vel heller ingen plass i samfunnet for finans, iallefall ikke slik vi kjenner finans idag. Kanskje et folkelig finansmarked vil vokse frem som resultat av automatikk og borgerlønn? Et slikt marked vil isåfall kunne få makt nok til å rive istykker en fungerende fremtidig modell med automatikk og rettferdig fordeling av produksjon.

 

Men ja, vi kan godt fjerne sentralbanken. Den er sentral i dagens problemer.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fant denne artikkelen på Hegnar.no i dag: Tar pengene ut av banken - kjøper gull og pengeskap.

 

Fra artikkelen:

Douglas Casey i Casey Research frykter at negative renter kan skape et «bank run,» hvor stadig flere ønsker å tømme sine kontoer.

 

«Snittpersonen vil nekte å betale for å ha penger i banken,» skriver han til sine abonnenter.

 

«Folk vil ta ut kontanter og lagre dem hjemme; de vil plassere dem i et pengeskap eller i en madrass.»

 

Spådommen er ikke fullt så urealistisk som den kan virke: Ifølge Wall Street Journal har også etterspørselen etter pengeskap økt kraftig i Japan. En større forhandler meldte at omsetningen steg med 350 prosent i februar, etter at styringsrenten ble kuttet til under null.

 

Jeg synes det er gledelig at det skrives mer om konsekvensene av politikernes og bankenes hodeløse pengepolitikk. For å si det sånn: Det er på høy tid at folk blir mer klar over at måten disse menneskene prøver å styre økonomien på kun vil resultere i at millioner av mennesker mister jobbene og sendes ut i fattigdom og nød.

 

Som jeg har sagt tidligere: det beste vanlige mennesker kan gjøre, det er å plassere sine hardt opptjente verdier på en plass der grådige og kunnskapsløse politikere ikke får tak i de. Gjør som mannen på bildet i artikkelen: kjøp gull og grav det ned i hagen. :)

 

Så for å starte en slags diskusjon: kan man stole på bankene og politikerne når det kommer til penger og det økonomiske systemet? Mitt svar er: Nei!

 

EDIT: Skrivefeil

 

Det er trolig bare et spørsmål om tid. Jeg tenker å starte et nytt politisk parti og internasjonal organisasjon som skal løse dette problemet.

Lenke til kommentar

 

Når du ser hva finansfolket holder på med den dag i dag og hvordan vi endte opp i denne suppen så er jeg 50/50 på om de faktisk ønsker å teste denne inflasjonsbomben.

Finansfolk gjør det finansfolk gjør: nemlig opererer innenfor rammene av systemet, og dersom systemet gjør det mulig å bygge opp bobler og finansbomber med det målet å gjøre en selv rikere; ja da vil finansfolkene gjøre nettopp dette.

 

Sagt på en annen måte: det å bedrive med redningspakker og ymse rentetriksing er kun å gjøre noe med symptomene, ikke selve problemet. Problemet: det er at politikerne kun gjør ting verre ved at de til stadighet blander seg inn i økonomien. :)

 

 

Dette med gull og sølv osv er tull. Hvordan skal dette redde deg, rent praktisk? Frykten og paranoiaen du her utviser er ikke noe annet enn noe du er opplært til fra mises instituttet som igjen ble etablert av David Rockefeller, som alle konspirasjonsteoretikerne snakker om. Vær forsiktig når du bekjemper "ondskapen" at du ikke blir en del av den, er vel kort oppsummert det vi skal huske på her. Jeg har forøvrig gjort samme tabben selv, så jeg dømmer deg ikke, men jeg har "kommet meg videre" og ser ting med nye øyne. Det samme gjelder nazistene, for det de går inn på går på akkuratt det samme. Det står om dette i "zions vise protokoller" som Hitler dro frem som bevis på den jødiske konspirasjonen mht bank-kollapsen som drev Tyskland ned i undergangen før 2 verdenskrig:

 

"We shall create by all the secret subterranean methods open to us and with the aid of gold, which is all in our hands, A UNIVERSAL ECONOMIC CRISES WHEREBY WE SHALL THROW UPON THE STREETS WHOLE MOBS OF WORKERS SIMULTANEOUSLY IN ALL THE COUNTRIES OF EUROPE. These mobs will rush delightedly to shed the blood of those whom, in the simplicity of their ignorance, they have envied from their cradles, and whose property they will then be able to loot." 

 

http://www.subvertednation.net/protocols-of-elders-of-zion/#sthash.wtwtfvVa.dpuf

 

"The intensified struggle for superiority and shocks delivered to economic life will create, nay, have already created, disenchanted, cold and heartless communities. Such communities will foster a strong aversion towards the higher political and towards religion. Their only guide is gain, that is Gold, which they will erect into a veritable cult, for the sake of those material delights which it can give. Then will the hour strike when, not for the sake of attaining the good, not even to win wealth, but solely out of hatred towards the privileged, the lower classes of the GOYIM will follow our lead against our rivals for power, the intellectuals of the GOYIM."

 

- http://www.subvertednation.net/protocols-of-elders-of-zion/#sthash.BCxASf8v.dpuf

 

Men så skal jeg ta et par sitat fra bibelen om de som storhandler gull og sølv for å "redde seg":

 

"They cast their silver into the streets, and their gold is like an unclean thing. Their silver and gold are not able to deliver them in the day of the wrath of the Lord. They cannot satisfy their hunger or fill their stomachs with it. For it was the stumbling block of their iniquity."

 

og denne:

 

"Look at those who belong to the synagogue of Satan, who claim to be Jews but are liars instead. I will make them come and bow down at your feet, and they will know that I love you."

 

Det konspirasjonsteoretikere og andre ikke-kristne egentlig snakker om, er ikke noe annet enn guds vrede og endetiden i bibelen. Tegnene er her: globalisering, umoral, egoisme, kjærlighet for penger og gjeldsvekst osv, jeg har lurt på om det store frafallet av kristne var 68'er generasjonen men jeg ser ikke dette skje enda for i johannesevangeliet så står det at flere ting må være på plass først. Om det store frafallet av kristne var 68'er generasjonen så tenker jeg på endetiden med lang tidshorisont, som mange mener startet rett etter Jesus.

 

Djevelens beste triks var vel å overbevise folk om at han ikke finnes. Jeg har en sterk følelse av at han har en finger med i spillet ang. diverse hemlige selskaper or losjer som bl.a nazistene kom utifra (thule bl.a). Utspekulert også å skylde på jødene da Gud overholdt sin pakt med Abraham igjennom Jesus, begge var jo jøder (dermed er jødene "guds utvalgte folk"). For å sitere Jesus: "...for frelsen kommer fra jødene." og de har en sentral plass i johannesevangeliet om endetiden.

Endret av marius77
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Dette med gull og sølv osv er tull. Hvordan skal dette redde deg, rent praktisk? 

Tja, hva med at gull, sølv og andre edelmetaller opp gjennom menneskehetens historie alltid har vært noe som har hatt verdi? Det samme gjelder selvsagt også eiendom til en viss grad, men eiendom er jo som kjent noe politikerne elsker å beskatte.

 

Men selvsagt, du kan jo sitte der og knuge på Fiat-pengene dine om du heller vil det. ;)

 

Resten av innlegget ditt vet jeg ærlig talt ikke hvordan jeg skal svare på, så da lar jeg heller være.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Så først nå at jeg hadde glemt å svare på innlegget ditt.

Frihandel er en ting, kapitalisme en helt annen ting. Kapitalisme handler om eierskap over ting/samfunnet og delvis også finans. Finans er et produkt av kapitalismen, selv om det egentlig kan betegnes som en annen ideologi. Finans er uansett noe som alltid vil være en del av kapitalisme, akkurat som kapitalisme er en del av frihandel.

Ja du har nok sikkert litt rett her, kapitalismen handler om eierskapet til produksjonsmidlene. Når det kommer til finans så er det et stort problem at politikerne støtt og stadig blander seg inn i finans- og banksektoren, blant annet ved å gå bailouts til skakkjjørte banker og institusjoner som er såkalt "to big to fail". Dette fører til en ubalanse i systemet ved at de som driver fornuftig blir straffet, mens de som driver uforsvarlig/kunnskapsløst blir reddet med skattebetalernes penger. Det er ikke lenger frihandel dersom noen aktører får særbehandling av politikerne.
 
Men når finans råder, kapitalisme misbrukes mot folk flest og frihandel kun står i liten skrift, da er det noe galt med modellen vi har bygget. Ikke nødvendigvis fordi kapitalisme i seg selv ikke kan fungere i nåtidens samfunn, ikke fordi finans må være ødeleggende, men fordi frimarkedet ikke står i sentrum, og fordi kapitalisme og finans overhode ikke er begrenset til den rollen det bør ha i samfunnet.
Slik jeg ser det så er ikke problemet er ikke at "finansen råder", problemet er at politikerne ikke klarer å la være og blande seg. Hadde skakkjørte banker og bedrifter fått lov å gå konkurs fremfor å bli reddet av skattebetalernes penger, da kunne man ha begynt å snakke om et virkelig fritt marked. 
 
Fortsetter modellen som nå, vil folk flest bli fattige i fremtiden, og kun kapitalister vil ha jobb/penger fordi de eier all automatikken. Dermed er alle andre avhengig av kapitalistene for å overleve. Derfor kan ikke kapitalismen overleve automatiseringen av samfunnet. Vi må rett og slett kapitulere og gå til sosialisme eller kommunisme for at samfunnet skal kunne overleve automatisering av produksjon. Borgerlønn f.eks er vel da et sosialistisk konsept og en mulig løsning på automatikk.
Ja helt riktig. Så lenge pengesystemet ikke er fritt, og så lenge politikerne fortsetter å favorisere enkelte aktører i markedet; da vil rikdom gradvis overføres fra de som har minst til de som har mest.
Sosialisme og kommunisme? Fysjom. :)
 
Uten fungerende kapitalisme finnes det vel heller ingen plass i samfunnet for finans, iallefall ikke slik vi kjenner finans idag. Kanskje et folkelig finansmarked vil vokse frem som resultat av automatikk og borgerlønn? Et slikt marked vil isåfall kunne få makt nok til å rive istykker en fungerende fremtidig modell med automatikk og rettferdig fordeling av produksjon.

 

Kapitalisme handler i sin renest form kun om eierskap til produksjonsmidlene og maksimering av profitt, intet mer. Når politikerne begynner å blande seg inn, da går man over til korporativisme. 

 
Men ja, vi kan godt fjerne sentralbanken. Den er sentral i dagens problemer.
Sentralbankene er faktisk helt SENTRALE i mange av de problemene vi ser i økonomien i dag. :)
Lenke til kommentar

 

Dette med gull og sølv osv er tull. Hvordan skal dette redde deg, rent praktisk? 

Tja, hva med at gull, sølv og andre edelmetaller opp gjennom menneskehetens historie alltid har vært noe som har hatt verdi? Det samme gjelder selvsagt også eiendom til en viss grad, men eiendom er jo som kjent noe politikerne elsker å beskatte.

 

Men selvsagt, du kan jo sitte der og knuge på Fiat-pengene dine om du heller vil det. ;)

 

Resten av innlegget ditt vet jeg ærlig talt ikke hvordan jeg skal svare på, så da lar jeg heller være.

 

 

Joda, gull og sølv er bra. Men historisk sett er gull og sølv truet for første gang i menneskelig historie. Når vi kommer oss ut fra denne planeten og videre til andre og utnytter disse økonomisk, kan det skje at tilgangen til gull og sølv blir så høy, at metallene mister sin implisitte verdi.

 

Ellers er jo gull og sølv helt klart den beste penge-enheten på jordkloden og vil være det i minst 50 år til.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

En oppdatering om situasjonen idag.

 

https://www.rt.com/business/360402-un-global-financial-crisis-defaults/

 

 


UN warns next global financial crisis may include huge debt defaults

 

If the global economy enters a new economic crisis it may lead to epic debt defaults, according to trade economists at the United Nations.
 

“As capital begins to flow out, there is now a real danger of entering a third phase of the financial crisis which began in the United States housing market in late 2007 before spreading to the European sovereign bond market,” the annual report of the UN Conference on Trade and Development (UNCTAD).

 

Det er jo noe jeg selv påpeker hele tiden, at finanskrisen fortsetter og kun går inn i nye kapitler. At den overhode ikke er løst.

 

 


At the same time, many corporations in emerging countries started the process of rewarding shareholders with stock buybacks and dividend payouts instead of investing into production capacity, according to the analysts.

 

Ja, pengene gikk til de rike fra skattebetalerne (hele folket). Det var "løsningen" på den finansielle kristen som startet i 2007 og fortsetter den dag idag. Hva neste kapittel blir, vil bli skremmende å følge med på. Det som iallefall er klart er at vi ikke har løst årsaken til krisen som startet i 2007, vi har kanskje bare gjort det enda verre.

Lenke til kommentar

Fant denne artikkelen på Hegnar.no i dag: Tar pengene ut av banken - kjøper gull og pengeskap.

 

Fra artikkelen:

Douglas Casey i Casey Research frykter at negative renter kan skape et «bank run,» hvor stadig flere ønsker å tømme sine kontoer.

 

«Snittpersonen vil nekte å betale for å ha penger i banken,» skriver han til sine abonnenter.

 

«Folk vil ta ut kontanter og lagre dem hjemme; de vil plassere dem i et pengeskap eller i en madrass.»

 

Spådommen er ikke fullt så urealistisk som den kan virke: Ifølge Wall Street Journal har også etterspørselen etter pengeskap økt kraftig i Japan. En større forhandler meldte at omsetningen steg med 350 prosent i februar, etter at styringsrenten ble kuttet til under null.

 

Jeg synes det er gledelig at det skrives mer om konsekvensene av politikernes og bankenes hodeløse pengepolitikk. For å si det sånn: Det er på høy tid at folk blir mer klar over at måten disse menneskene prøver å styre økonomien på kun vil resultere i at millioner av mennesker mister jobbene og sendes ut i fattigdom og nød.

 

Som jeg har sagt tidligere: det beste vanlige mennesker kan gjøre, det er å plassere sine hardt opptjente verdier på en plass der grådige og kunnskapsløse politikere ikke får tak i de. Gjør som mannen på bildet i artikkelen: kjøp gull og grav det ned i hagen. :)

 

Så for å starte en slags diskusjon: kan man stole på bankene og politikerne når det kommer til penger og det økonomiske systemet? Mitt svar er: Nei!

 

Om bankene skulle prøve å ha -5% rente, så vil de først forby papirpenger. At papirpenger blir forbudt er ikke utenkelig, det har blitt diskutert av mange økonomer. Utviklingen tyder på at papirpenger vil bli forbudt/begrenset etterhvert, fordi selv idag så har det blitt vanskeligere å ta ut pengene dine, og det er færre og færre steder som aksepterer kontant. Siden folk ikke kan ta ut pengene sine, så er en tradisjonell bank run umulig. 

 

Med en -5% rente så vil gjennomsnittpersonen ikke spare pengene sine i gull, men de vil heller ikke spare dem i banken. Det folk vil gjøre er å spare pengene sine i bolig eller i aksjer. Bankene liker dette fordi da kan de gi ut mer lån, og partiene liker det av og til fordi -5% rente fører til en lånefest som fører til bedre resultater i en kort periode. Men for samfunnet så er ikke dette positivt, fordi når alle skal spare pengene sine i bolig og aksjer så får man bobler og dereter en økonomisk krise.

Lenke til kommentar

 

Fant denne artikkelen på Hegnar.no i dag: Tar pengene ut av banken - kjøper gull og pengeskap.

 

Fra artikkelen:

Douglas Casey i Casey Research frykter at negative renter kan skape et «bank run,» hvor stadig flere ønsker å tømme sine kontoer.

 

«Snittpersonen vil nekte å betale for å ha penger i banken,» skriver han til sine abonnenter.

 

«Folk vil ta ut kontanter og lagre dem hjemme; de vil plassere dem i et pengeskap eller i en madrass.»

 

Spådommen er ikke fullt så urealistisk som den kan virke: Ifølge Wall Street Journal har også etterspørselen etter pengeskap økt kraftig i Japan. En større forhandler meldte at omsetningen steg med 350 prosent i februar, etter at styringsrenten ble kuttet til under null.

 

Jeg synes det er gledelig at det skrives mer om konsekvensene av politikernes og bankenes hodeløse pengepolitikk. For å si det sånn: Det er på høy tid at folk blir mer klar over at måten disse menneskene prøver å styre økonomien på kun vil resultere i at millioner av mennesker mister jobbene og sendes ut i fattigdom og nød.

 

Som jeg har sagt tidligere: det beste vanlige mennesker kan gjøre, det er å plassere sine hardt opptjente verdier på en plass der grådige og kunnskapsløse politikere ikke får tak i de. Gjør som mannen på bildet i artikkelen: kjøp gull og grav det ned i hagen. :)

 

Så for å starte en slags diskusjon: kan man stole på bankene og politikerne når det kommer til penger og det økonomiske systemet? Mitt svar er: Nei!

 

Om bankene skulle prøve å ha -5% rente, så vil de først forby papirpenger. At papirpenger blir forbudt er ikke utenkelig, det har blitt diskutert av mange økonomer. Utviklingen tyder på at papirpenger vil bli forbudt/begrenset etterhvert, fordi selv idag så har det blitt vanskeligere å ta ut pengene dine, og det er færre og færre steder som aksepterer kontant. Siden folk ikke kan ta ut pengene sine, så er en tradisjonell bank run umulig. 

 

Med en -5% rente så vil gjennomsnittpersonen ikke spare pengene sine i gull, men de vil heller ikke spare dem i banken. Det folk vil gjøre er å spare pengene sine i bolig eller i aksjer. Bankene liker dette fordi da kan de gi ut mer lån, og partiene liker det av og til fordi -5% rente fører til en lånefest som fører til bedre resultater i en kort periode. Men for samfunnet så er ikke dette positivt, fordi når alle skal spare pengene sine i bolig og aksjer så får man bobler og dereter en økonomisk krise.

 

 

Da må man rett og slett hamstre alternative penger som gull og sølv da? Og eventuelt bitcoins.

 

Det du sier til slutt der er jo interessant, for samfunnet har jo dirigert alle pengene mot eiendom og aksjer i lang tid, og de er overfinansiert i forhold til andre deler av samfunnet, som desperat mangler midler. Skal man da virkelig gjøre tiltak for å holde det systemet i livet, når det er uungåelig at det kollapser? Vi kan ikke fokusere samfunnet 100% på boligboble og aksjeboble. Men eliten ønsker vel så mye penger i deres hender som mulig før systemet kollapser, slik at de kan suge ut enda mer midler fra folket og bruke det imot dem. Folket må påta seg enda mer gjeld, de rike får enda mer penger og kan investere de i anti-kollaps investeringer som bunkers og safe-houses.

 

Det eneste reele alternativet jeg ser er gull og sølv som "alltid" vil være gyldige "penger". Eller... Hvis alt kommer til alt og hele samfunnet har kollpset, kommer man jo ikke langt med gull og sølv når man sulter og alle rundt en er gærne. Våpen, mat og sikkerhet.

Lenke til kommentar

Da må man rett og slett hamstre alternative penger som gull og sølv da? Og eventuelt bitcoins.

 

Om vi får -5% renter, så tror jeg de vil forby handel av Bitcoin. Bitcoin markedet vil ikke dø ut, men det blir upraktisk å spare pengene i Bitcoin. Gull og sølv kommer sikkert til å fungere, men det er ikke særlig praktisk eller trygt å ha masse gull hjemme.

 

Jeg tror egentlig den beste løsningen er smarte investeringer. Kjøp hus og aksjer når de går opp, men selg dem før de kollapser. Det er desverre den beste måten å bli rik.

 

Det du sier til slutt der er jo interessant, for samfunnet har jo dirigert alle pengene mot eiendom og aksjer i lang tid, og de er overfinansiert i forhold til andre deler av samfunnet, som desperat mangler midler. Skal man da virkelig gjøre tiltak for å holde det systemet i livet, når det er uungåelig at det kollapser? Vi kan ikke fokusere samfunnet 100% på boligboble og aksjeboble. Men eliten ønsker vel så mye penger i deres hender som mulig før systemet kollapser, slik at de kan suge ut enda mer midler fra folket og bruke det imot dem. Folket må påta seg enda mer gjeld, de rike får enda mer penger og kan investere de i anti-kollaps investeringer som bunkers og safe-houses.

 

Det eneste reele alternativet jeg ser er gull og sølv som "alltid" vil være gyldige "penger". Eller... Hvis alt kommer til alt og hele samfunnet har kollpset, kommer man jo ikke langt med gull og sølv når man sulter og alle rundt en er gærne. Våpen, mat og sikkerhet.

 

Absolutt, dagens banksystem trenger reform. Det er for mye fokus på kortsiktig gevinst og for lite fokus på stabil vekst. 

 

Men jeg tror ikke hele systemet kollapser, det jeg tror vil skje med permanent lave renter, er at vi får et kollaps hvert 5-15 år. Mellom hvert kollaps så har vi økonomisk vekst, men ikke nok til å løse problemene som er skapt av forrige krise. Resultatet er at vi blir gradevis fattigere. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Men jeg tror ikke hele systemet kollapser, det jeg tror vil skje med permanent lave renter, er at vi får et kollaps hvert 5-15 år. Mellom hvert kollaps så har vi økonomisk vekst, men ikke nok til å løse problemene som er skapt av forrige krise. Resultatet er at vi blir gradevis fattigere. 

Det er sånn dagens pengesystem fungerer: det gjør gradvis de rike rikere på bekostning av de fattige. :)

 

"The modern banking system manufactures money out of nothing. The process is perhaps the most astounding piece of sleight of hand that was ever invented ... Bankers own the earth. Take it away from them, but leave them the power to create money, and with a flick of the pen they will create enough money to buy it back again... If you want to continue to be slaves of the bankers and pay the cost of your own slavery, then let bankers continue to create money and control credit."

 
- Sir Josiah Stamp, Head Of The Bank of England
 
"I see in the near future a crisis approaching that unnerves me and causes me to tremble for the safety of my country. As a result of the war, corporations have been enthroned and an era of corruption in high places will follow, and the money power of the country will endeavor to prolong its reign by working upon the prejudices of the people until all wealth is aggregated in a few hands, and the Republic is destroyed. I feel at this moment more anxiety for the safety of my country than ever before, even in the midst of war." –
 
- Abraham Lincoln - In a letter written to William Elkin
Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar

Huff.

 

Nå ligger det faktisk en ny bankkrise å lurer allerede, en som kan bli minst like ille som i 2007. Deutsche Bank saken kan utløse krisen og Wells Fargo skandalen kan gjøre at snøballen begynner å rulle.

 

Det hadde vært rimelig sensasjonelt, bare noen "få" år etter forrige bankkrise. Jeg tviler på det blir like enkelt å løse en andre krise på så få år.

Lenke til kommentar

Huff.

 

Nå ligger det faktisk en ny bankkrise å lurer allerede, en som kan bli minst like ille som i 2007. Deutsche Bank saken kan utløse krisen og Wells Fargo skandalen kan gjøre at snøballen begynner å rulle.

 

Det hadde vært rimelig sensasjonelt, bare noen "få" år etter forrige bankkrise. Jeg tviler på det blir like enkelt å løse en andre krise på så få år.

 

Det er en annen snøball som du har glemt, boligboblen i Kina. Boligprisene i Kina minner meg om Hong Kong i 1997. Først ekspolderte prisene, og så kollapset de med 60%. Kollapser boligprisene i Kina, så kollapser også masse bedrifter i Kina og firmaer som handler med Kina. Jeg tror et boligkollaps i Kina vil være faktoren som dytter oss over stupet og får de tyske bankene til å kollapse.

 

Det er normalt 5 - 15 år mellom hver krise, slik har det vært i flere hundre år. Jeg tror forskjellen er at krisene har blitt mer alvorlige, fordi politikerene og bankene prøver aktivt å skape bobler for å få økonomisk vekst. I tilegg når vi får en krise, så bruker de skattebetalerenes penger til å redde zombiebedrifter og banker. Dette fører til at en krise som skulle ha vart to år, ender opp med å vare 6 år.

 

China_average_property_prices-line_chart

 

20160928%20-%20China%20RE%20Bubble%202_0

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei. Jeg har absolutt ikke glemt den, jeg bare snakket spesifikt om bankkrise, som egentlig i bunn og grunn er en av 100vis av mulige potensielle finanskriser. Systemet er bygd som et korthus på stranden i stille vind, det er i bunn og grunn ustabilt og bygget for kollaps.

 

Den største krisen, som har fortsatt etter 2007 kontinuerlig er jo derivatmarkedet, en økonomi 10-15 ganger større en verdensøkonomien, som slår nye sprekker kontinuerlig.

 

Nå skal vi heller ikke glemme Norske boligpriser opp i alt dette.

 

Jeg har ikke sett så mange konkrete tall for Kina, så det er interessant lesning det der. En slik boligprisstigning er uholdbar. Kineserne tjener fortsatt lite penger, noe som er klart i den andre grafen din.

 

Alle krisers mor er jo inflasjonskrisen, en boble som har blitt bygget siden 1930, hvor vi har undertrykket det frie naturlige markedet for inflasjon/deflasjon, og sagt at vi kun aksepterer inflasjon. Boblen er av episke proposjoner, og langt farligere enn selv derivatmarkedet. Både inflasjon og deflasjon er normalt, og i 1930 burde de ha sagt de skal legge opp til en økonomi med STABIL inflasjon OG deflasjon. Det var ustabil deflasjon som førte til problemene dengang, ikke deflasjon i seg selv.

 

Det er bare å se på alle faktorer i økonomien. Alt er en boble, alle sektorer er i boble. Og hva gjorde vi når boblen sprakk i bank og eiendom? Da bygget vi den bare videre. Det er muligens mulig å redde oss selv enda, hvis vi finner en måte å gradvis ha deflasjon på, heller enn en gigantisk deflasjon som blir varig i muligens flere tiår og ødelegger hele økonomien og samfunnet. Jeg tror det er mulig å finne en måte å bevare samfunnet og de viktigste delene av økonomien og ha en kontrollert økonomi og tilpasse oss den kommende deflasjonen, men det krever en plan. Det er ingen som er villig til å tenke slik og planlegge for det scenarioet, og da blir konsekvensen at vi kjører på helt til det hele kollapser på den verst tenkelige måten.

 

Det er vel det som skjer for øyeblikket, at de rike blir rikere og at staten subsidierer de, slik at de kan bygge seg dommedagsbunkers og overleve.

Lenke til kommentar

Nei. Jeg har absolutt ikke glemt den, jeg bare snakket spesifikt om bankkrise, som egentlig i bunn og grunn er en av 100vis av mulige potensielle finanskriser. Systemet er bygd som et korthus på stranden i stille vind, det er i bunn og grunn ustabilt og bygget for kollaps.

 

Den største krisen, som har fortsatt etter 2007 kontinuerlig er jo derivatmarkedet, en økonomi 10-15 ganger større en verdensøkonomien, som slår nye sprekker kontinuerlig.

 

Nå skal vi heller ikke glemme Norske boligpriser opp i alt dette.

 

Jeg har ikke sett så mange konkrete tall for Kina, så det er interessant lesning det der. En slik boligprisstigning er uholdbar. Kineserne tjener fortsatt lite penger, noe som er klart i den andre grafen din.

 

Alle krisers mor er jo inflasjonskrisen, en boble som har blitt bygget siden 1930, hvor vi har undertrykket det frie naturlige markedet for inflasjon/deflasjon, og sagt at vi kun aksepterer inflasjon. Boblen er av episke proposjoner, og langt farligere enn selv derivatmarkedet. Både inflasjon og deflasjon er normalt, og i 1930 burde de ha sagt de skal legge opp til en økonomi med STABIL inflasjon OG deflasjon. Det var ustabil deflasjon som førte til problemene dengang, ikke deflasjon i seg selv.

 

Det er bare å se på alle faktorer i økonomien. Alt er en boble, alle sektorer er i boble. Og hva gjorde vi når boblen sprakk i bank og eiendom? Da bygget vi den bare videre. Det er muligens mulig å redde oss selv enda, hvis vi finner en måte å gradvis ha deflasjon på, heller enn en gigantisk deflasjon som blir varig i muligens flere tiår og ødelegger hele økonomien og samfunnet. Jeg tror det er mulig å finne en måte å bevare samfunnet og de viktigste delene av økonomien og ha en kontrollert økonomi og tilpasse oss den kommende deflasjonen, men det krever en plan. Det er ingen som er villig til å tenke slik og planlegge for det scenarioet, og da blir konsekvensen at vi kjører på helt til det hele kollapser på den verst tenkelige måten.

 

Det er vel det som skjer for øyeblikket, at de rike blir rikere og at staten subsidierer de, slik at de kan bygge seg dommedagsbunkers og overleve.

 

dette her får du ikke gjort noe med uansett... å kjøpe skytevåpen og bunker eller hytte i alaska for å redde seg fra en økonomisk dommedag om verdens økonomiske system skulle kollapse gidder jeg ikke... skjer det så skjer det, sulter jeg ihjel ja da sulter jeg ihjel.. det er mye bedre å lese bibelen, for det har skjedd mye rart i mitt liv som vitenskapen ikke har gitt meg noe forklaring på og som passer med ting i bibelen, så jeg velger å tro at det som står der faktisk er sant. da vil bekymringene for alt sånt også gradvis bli borte, for alt det å bekymre seg for sånne ting gjør, er å gi makt til djevelen.

Endret av marius77
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...