Gå til innhold

KOMMENTAR: – Hvorfor får Microsoft til det uendelig komplekse, men ikke det enkle?


Anbefalte innlegg

rawilliam: Som nevnt i teksten. Vi har mennesker på huset som aldri har problemer med å finne tingene sine. Mens vi også har mange som nesten aldri finner noe. Det er enten forskjeller i måten vi bruker applikasjonen på, og kanskje tidvis dårlig Google Fu, men kanskje også indeksering eller innstillinger som er på bærtur. Det er i og for seg greit, men at kompleksiteten i menyene er såpass høy at man må klø seg i hodet for å finne ut hvor en innstilling kan tenkes å skjule seg er ikke like ålreit.

 

Likevel - Gmail finner alt, og trenger ikke hjelp til det. Indeksering er neppe problemet når Outlook på web ikke oppleves som like treffsikker - selv om den tidvis treffer mye bedre enn Outlook i app. Kontrasten blir ekstra stor når Google (til dels av naturlige årsaker) er *så* flinke som de er.

 

Som jeg også nevnte i teksten - hver gang de av oss som ikke finner oss helt til rette i Outlook klager, får man en tilbakemelding om at Lotus fortsatt finnes.

 

Hvis et produkt ikke oppleves som godt nok er det, etter min mening, ikke noe særlig bra argument at det finnes enda dårligere produkter. Men at det finnes folk som har en hardere e-posthverdag enn meg, det virker å være på det rene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Deler din frustrasjon.

 

Bare se på hva de gjorde med Windows Live mesh (formerly known as Windows Live FolderShare, Live Mesh, and Windows Live Sync) og skydrive / onedrive.

 

Jeg skulle legge opp en backup av en fil på 6 GB til onedrive. Etter en times tid med lasting, fikk jeg beskjed om at så store filer ikke var støttet... Kunne jeg ikke fått vite det med en gang istedetfor å kaste vekk så mye tid?

Eller hotmail, live, outlook epost tjenesten deres. Jeg sliter ofte med å finne login siden...

 

Msn/ Live messenger / skype?

 

Eller Microsoft surface: Skal du ha Pro eller RT ?

Mannen i gata vet ikke forskjellen.

 

Ingen klarer å holde seg oppdatert på produktene deres når de endrer navn og beskrivelser slik som dette hele tiden.

 

Samtlige av live.com, Hotmail.com og outlook.com tar deg rett til log-in siden. Dersom du fortsatt ikke finner den er nok problemet mellom tastaturet og stolen.

Surface RT funket fint for meg, men tydligvis for vanskelig for folk å forstå. Den er nå død og Surface 3 kjører alle programmer den er sterk nok til å kjøre.

MSN og messenger finnes ikke lengre.

Jeg savner placeholders fra skydrive, det kan jeg være enig I.

 

Det virker ikke som du har så mange frustrasjoner med nådagens situasjon siden alle dine poeng er løst. Du må være ganske fornøyd?

Lenke til kommentar

Så mye hat til outlook?

Outlook funker så og si knirkefritt her hjemme og ikke minst på jobb, hvor det er Exchange med 25.000++ mail i systmet.

Forstår at noen har problemer, men er fristet til å kalle det brukerfeil..

 

Skype/messenger/JALLAim derimot, det er blitt noe sørgelige greier. Har gitt opp å forstå noe som helst av det. Både på mobil og deskt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Brukergrensesnitt i Windows 10 er en sakte og sikker krabbing videre, slik som med alle tidligere endringer siden NT.

Microsofts kraftige forankring i tidligere sementeringer gjør at de må skynde seg langsomt videre mot en lettere og mer mobil tilværelse. Ennå er de ikke i nærheten av sitt mål i og de må ta med alt det gamle på lasset.

Microsofts mobile løsning er på vei, men de skal tross alt bli bedre enn de som allerede ligger mange hestelengder forran, og som ikke har en arv og dra på.

Følgelig blir Windows 10, 11,... en endret versjon av forrige versjon, men alt det gamle er der inne, og må være der. Den symbiose som de har med Intels CPU-arkitektur må også fortsette.

Alt dette er krevende for MS.

Så får vi fortsatt vente på et Windows i en ny og arveløst format. Inntil dette kommer og blir omfavnet av Hvermansen har MS et problem og ingen egentlig framtid for klienter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Angående søk i Outlook, så høres det ut som du har et indekseringsproblem. Har du sjekket om du har utestående elementer som ikke er blitt indeksert? Indekseringsstatus finner du under Søkeverktøy på Søk-fanen.

 

Du kan også kjøre en troubleshooter som kan finne eventuelle feil i indekseringen av e-poster. Dette finner du under Alternativer for Outlook->Søk->Alternativer for indeksering->Troubleshoot search and index.

 

Denne type problemer er helt vanlig i outlook, tregt er søket også. Det er latterlig at de ikke får det til bedre, og skype og outlook er ikke det eneste, ting som onedrive har meningsløse begrensinger. 

 

MS er et underlig selskap, noe får de til veldig bra, de har åpnbart mange svært flinke folk, men noen ting er så amatørmessig at det er helt utrolig.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

AMEN!

 

Det med søking i Outlook har jeg bare gitt opp. Er mulig det er en feil med indekseringen eller at man må inn i en av ørten innstillinger for å fikse noe men det blir for dumt.

 

Går jeg på gmailen så finner den mailen min på sekundet uansett når jeg skrev eller sendte den.

 

I tillegg så er det nesten umulig å lage en skikkelig struktur i Outlook slik som det er nå. Nå har ikke jeg Office 365 så det er mulig det er bedre der men i Office 2010 som vi har på jobben så er det rene sorgen. Uten skikkelig struktur og søkemuligheter så er det nesten umulig å organisere mailene på en skikkelig måte.

 

...

 

Merkelig, jeg har absolutt ingen problemer med å finne epost i Outlook, uansett om jeg søker i en eller alle 7 epostboksene mine med en haug med undermapper ... det tar noen sekunder og deretter så har jeg eposten oppe, om det er fra 2005 (har arkivert det som er fra før det) eller fra 2016 ... og jeg kan søke på ord eller avsender, det har ingen betydning ...

 

ikke forstår jeg journalistens eller andres frustrasjon med at det er så vanskelig heller ... det er ikke vanskeligere enn man gjør det selv og de fleste innstillinger i de menyene som journalisten viser, de settes en gang og ferdig med det ...

Lenke til kommentar

Microsoft får det ikke til fordi de ulike teamene tilsynelatende ikke har noen felles strategi. Hvert team designer grensesnitt på den måten de mener er best.

 

Build 2016 er et godt eksempel: Microsoft henviser til insiderne og ønsker at de skal komme med tips til hvordan den nye startmenyen skal se ut. Det første foredraget gikk også med på å takke insiderne for alle tipsene som har kommet inn i forbindelse med andre funksjonaliteter. Altså har ikke ekspertene der inne filla peiling på hva de skal gjøre og spør deg og meg, mannen i gata, om hvordan man designer Windows best mulig. Det er helt utrolig! Grensesnittet til Windows burde være spikret for lenge siden og oppdateringer der burde vises på tvers av hele Microsoft-porteføljen - ikke bare på startmenyen.

 

 

 

 

Det er sånn det bør gjøres, Nikon og Canon har gjort dette med proffkameraene i alle år.

Det å spørre brukermassen om hvordan de vil ha noe, det er sabla smart ... og Microsoft burde nok gjort det enda mer ...

 

Det handler ikke om at de ikke vet hvordan de vil ha noe, det handler om å lage et produkt som treffer brukerne ...!

Lenke til kommentar

...

 

Merkelig, jeg har absolutt ingen problemer med å finne epost i Outlook, uansett om jeg søker i en eller alle 7 epostboksene mine med en haug med undermapper ... det tar noen sekunder og deretter så har jeg eposten oppe, om det er fra 2005 (har arkivert det som er fra før det) eller fra 2016 ... og jeg kan søke på ord eller avsender, det har ingen betydning ...

 

ikke forstår jeg journalistens eller andres frustrasjon med at det er så vanskelig heller ... det er ikke vanskeligere enn man gjør det selv og de fleste innstillinger i de menyene som journalisten viser, de settes en gang og ferdig med det ...

 

Vi bruker en fellespostkasse på jobb hvor det raser inn ~200 mailer daglig. Mailer som er behandlet flyttes fra innboksen til en mappe som er indeksert før søk. Jeg kan, som journalisten skriver, sitte og se på en epost-tittel, søke på nøyaktig det samme i søkefeltet, og oppnå 0 resultater. Da er det ikke snakk om at det er vanskelig, det er Outlook som ikke fungerer.

 

Jeg har en teori om at de skarpeste folka i MS blir flyttet til avdelingen for OS, så sitter alle døgeniktene igjen med ansvaret for Bing, Skype og Outlook.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Outlook er for folk med kart og kompass. Bedre og enklere å sende epost før. Hvorfor skal det så være så tungt å gjøre det lett, Microsoft?

 

Jeg skjønner ikke hvorfor folk i det hele tatt tar i Office 365. Eneste grunnen til at jeg abonnerer, er den nydelige 1TB lagringsplassen i OneDrive :) Bare hold dere til Meldinger og Skype-Video for Skype bruk i W10 (og dette blir også langt bedre mtp notifications i W10 sommer-oppdateringa), og Outlook (ikke fra Office pakka) til mail. Den følger Modern UI, og er ENKEL. For word, excel og PowerPoint bruker jeg versjonene fra Store. Da er du kvitt alle de forferdelige instillings-menyene, og du sitter igjen med lettvekt-programvare som synker med OneDrive uten tonnevis av tungvinte menyer :) Just my 2 cents :)

Lenke til kommentar

Apropos lync / skype for business. 

 

Hvorfor i all verden må det være helt bingo som meldingene jeg får inn dukker opp på workstationen min eller surfacen? Det virker som at lync prioriterer den klienten du brukte sist, men det gjør det håpløst å følge med på samtaler hvis man veksler mellom to pc-er.

MSN messenger med a-patch var en GENIAL chatteklient. Gud bedre hvor jeg savner den. Den manglet litt funksjonalitet i forhold til lync, men det som var der, FUNGERTE. ALLTID.

 

I skype for messenger får jeg stadig opp feilmeldinger om at den ikke kunne sende teksten jeg prøvde å sende (SERIØST?!), det er litt bingo om jeg kan sende en fil eller ikke, det er store begrensninger på hvor mye tekst du kan lime inn, og deling av skjerm fungerer bare litt nå og da.

 

Skype for business / lync er et ELENDIG produkt. Ringing fungerer sånn noen lunde. Men det er en elendig chatteklient og elendig videokonferanseklient. Prøv å sammenlign en cisco/webex/tandbergklient i forhold til lync. Det er ikke milevis unna, det er en annen planet.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...