Gå til innhold

Nedjustert stillingsprosent etter 1 måned i arbeid


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Da har jeg etter 1 måned i fast 100% arbeid fått vite av eier at ansatte blir nedjustert fra 100 til 50% stilling. Dette grunnet lave salgstall. 

Vet noen av dere hvilke rettigheter man egentlig har , når man blir nedjustert etter så kort tid?

Er sviktende salgstall på 1 måned egentlig grunn nok for en så betydelig nedjustering?

 

Takk til dere alle for alle respons jeg skulle få her!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her må du sjå på arbeidskontrakta, men utgangspunktet er at den eine parten ikkje utan vidare kan einsidig endre på avtalen.

(Om sjefen din er såpass useriøs at han einsidig halverer arbeidstida di, så burde du svare med å kreve dobbel betaling i same tidsrom. Om arbeidsgiver får lov til å endre arbeidsavtalen utan å diskutere det med deg fyrst, ja då kan du på same måte endre den avtalte lønna utan å ta det opp med arbeidsgivaren).

 

Ei endring i arbeidsavtalen frå 100% til 50% er såpass vesentlig at det ligger utanfor arbeidsgivers styringsrett, noke som då gjer at arbeidsavtalen kun kan endrast ved vanlig oppsigelse (og dei reglane som gjeld for oppsigelse), eller ved ei endringsoppsigelse der du får valget om å akseptere den nye arbeidsavtalen, eller avslutte arbeidsforholdet etter bestemmelsane i din arbeidsavtale.

Noke som betyr at du har rett (og plikt) til å få jobbe dei avtalte 100%. Om arbeidsgiver ikkje har økonomi til dette så må du seiast opp begrunna i virksomheitas forhold. Men sjølv om du blir oppsagt så har du rett til å få jobbe den avtalte tida ut den avtalte oppsigelsestida.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det må du nesten vurdere sjølv. Men det er klart at ei slik endring også endrer forutsettningane for heile arbeidsavtalen.

Dersom du har faste utgifter så vil denne stillingsreduksjonen bety at du må finne deg ein anna 50% stilling for å få full lønn.

Det kan være vanskelig å finne to 50% jobbar som passar perfekt, så dersom du er avhengig av ein 100% jobb så vil det nok være lettare å finne seg ein heilt ny jobb.

 

På den andre sida så har du no ein jobb, og dersom dette berre er midlertidig så vil du kunne være tilbake i 100% stilling innan kort tid.

 

Så kva som er lurt å gjere, det må du nesten vurdere sjølv utifrå dine forutsettningar for å få deg ein anna jobb, og kor godt du likar den jobben du no har. Men faktum er at arbeidsgivar ikkje utan vidare berre kan endre arbeidsavtalen på denne måten. For å kunne gjere ei slik endring så må begge partane være enige. Blir det ikkje enigheit så skal ein følge reglane som er fastsatt i den nåværande arbeidsavtalen, både din rett til å få jobbe 100% stilling, og arbeidsgivers adgang til å seie opp arbeidsavtalen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...