Gå til innhold

Mac eller PC for musikkinnspilling/redigering?


Anbefalte innlegg

De fleste lander vel på svaret "PC" når det gjelder spesifikkasjoner og pris. Men jeg vil gjerne vite hvor jeg får mest igjen for penga når det gjelder maskin til musikkinnspilling og redigering - pc eller mac?

 

Dette er noen av programmene/modulene jeg nå kjører på min Macbook Pro fra 2010:

 

Logic Pro 9 (DAW)

 

Synthogy Ivory 2

Trilian Bass-modul

East West

Addictive Drums

Superior Drummer

Omnisphere

 

Maskinen sliter veldig om jeg kjører flere enn en av disse modulene i samme prosjekt. Jeg bruker som regel å åpne et nytt prosjekt per vst jeg skal spille inn. Dette er både tidkrevende og sårt for kreativitetens flyt.

 

Jeg har sett litt rundt på nettet og komt fram til at en i7-prosessor er et must når det gjelder mitt bruk, iallefall er det det folk flest sier rundt omkring på forum. Jeg kjører ganske cpu-krevende program og har erfart at en Macbook Pro med i5 dual-core, 4 GB minne og 500 HDD ikke holder.

 

Det positive med en Mac er at jeg allerede eier Logic Pro, i motsetning til PC, hvor jeg må invistere i Pro Tools i tillegg til maskinvare.

 

Er det noen av dere som har noen råd/tips til en musiker med et relativt skralt budsjett? :)

 

 

 

Mvh,

Simon

 

 

 

ps. hva og hvor stor er forskjellen mellom disse to maskinene når det gjelder spesifikkasjoner?

 

Komplett Office i60

  • Intel Core i7-5820K, Socket-LGA2011-3
  • Crucial DDR4 2133MHz 16 GB
  • Kingston KC400 Enterprise SSD 256 GB
  • MSI GeForce GT 710 1 GB DDR3
Kr 14 374,-

 

https://www.komplett.no/komplett-office-i60/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21.5-tommers iMac med Retina 4K-skjerm

  • 3,3 GHz firekjerners Intel Core i7, Turbo Boost opptil 3,8 GHz
  • 16 GB 1867 MHz LPDDR3
  • 256 GB flashlagring
  • Intel Iris Pro Graphics 6200
Kr 23 590,-

 

http://www.apple.com/no/shop/buy-mac/imac?product=MK452H/A&step=config

Endret av -kandiskuteres-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med Shruggie, sjekk finn.no og søk etter brukte iMac.

 

Mine tre siste Mac-er har jeg kjøpt brukt. Den siste er en mid-2012 MBP 15" Retina. Jeg har nå bestilt pentalobeverktøy fra ifixit.com for å kunne makse ram og montere en heftigere disk i den. Selv med slike oppgraderinger koster den langt mindre enn dagens billigste ny-Mac.

Lenke til kommentar

Du får veldig mye mer igjen for pengene for en Windows basert PC. Du betaler 9.000,- mer for en mye dårligere CPU. Mac'en har også veldig liten skjerm spør du meg, 21.5" er ikke spesiellt behagelig å jobbe på. Jeg redigerer en del og jeg kunne aldri tenkt meg å ha en 21.5" som hovedskjerm for de programmene. Har en 22" som jeg bruker som "preview" skjerm for video og hjemmesidearbeidet, eneste den duger til :p

 

Skal du ha skjerm ved siden av så koster en 28" 4K skjerm ca 5.000,-, jeg kan dog ikke uttale meg om kvaliteten på denne skjermen i forhold til den på Mac'en. Da er du fortsatt på 4.000,- mindre og får til gjengjeld en mye behageligere skjerm å jobbe på.

 

Skal du ha Mac som har fin skjerm så må du ta noe ala denne men da blir jo spesifikasjonene, bortsett fra skjermen, enda dårligere  :hm: 

 

Vil du bruke Mac istedenfor Windows så bør du hvertfall kjøpe en skjerm ala den jeg linket til ved siden av, men jeg anbefaler 2 skjermer å jobbe på uansett og nummer 2 på Windows PC'en kan godt være en billig 1080p skjerm på 24", trenger ikke all verden av oppløsning på en mindre skjerm og det er ikke noen stor oppgradering i forhold til arbeidsflyt og "behagelighet" å gå for 4K skjerm.

 

En Windows basert PC vil heller ikke bli rotete og treig etterhvert, som mange sier, hvis du ikke surrer med masse programmer og "ødelegger" registeret så den blir "forvirret". Mine Windowsmaskiner har ikke tapt seg i ytelse siden de har et strengt regime i forhold til hva de får lov til å gjøre.

 

Soleklar anbefaling å gå for Windows PC'en, men det er ikke noe problem å gå for Mac'en heller så lenge du ikke bryr deg nevneverdig om prisen og kjøper en hovedskjerm som er større. Kan jo også si at jeg er litt Windows "fanboy" pga pris/ ytelse, men jeg synes absolutt ikke at Applemaskiner er dårlige :)

Lenke til kommentar

Greit nok, men må fortsatt spesifisere at en i7 5820K med 6 kjerner er et overlegent valg i forhold til hvemsomhelst i7 med 4 kjerner. Så sant man drar nytte av alle kjernene så er det (nesten) ikke noe å tenke på engang. Men så er jo lommeboka og preferanser i forhold til OS viktig. Hadde jeg vært vant til Mac så kunne jeg antagelig gått for det, selv med pris/ ytelse forskjellen.

 

Det viktigste poenget mitt er egentlig at 21.5" er forferdelig å jobbe på hvis man bruker musikk/ kontor/ video programmer. Det eneste jeg virkelig kan anbefale TS, siden jeg ikke vet ytelsesbehovene til programmene hans, er å gå for en større skjerm :) Så 27" Mac er verdt det i mine øyne selv om man må vente lenger på noen ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...