Gå til innhold

KOMMENTAR: 5 tips til god gründerstart


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"5. Ikke la deg friste av alle konkurransene"

 

Et stort problem er generaliseringen, da grunderjobben til en som lager kaffikopper(forbruker-produkt) blir noe helt annet enn min grundervirksomhet som handler om investorer for å bygge et bølgekraftverk.

I mitt tilfelle er problemet at det ikke finnes noen konkurranse i Norge.

Jeg er misunnelig på de som bor i USA, hvor myndighetene har startet en konkurranse som heter "The Wave Enegy Prize", med ca 20 mil. kr i premier.

EU har også gående et program for å skape arbeidsplasser innen fornybar energi på havet, hvor jeg sendte inn CAPEX og OPEX i desember, og håpet er støtte for å bygge en ny modell og få anledning til å bevise at teknologien er god.

I min grunderkariere har det strandet på "Høna og egget problematikk"

Jeg må ha penger for å bevise at teknologien er god, mens investoren vil ha bevisene før pengene betales ut.

Det er dette som er den store bøygen for alle innen bølgeenergi, og den egentlige grunnen til at vi ikke er kommet lengre. De billige og dårlige prosjektene reiser med det lille som finnes av kapital, og når det er økonomer som bestemmer virker det som rene bingoen hva det satses på.

På dette området er det mange nasjoner som har hoppet på toget, men i Norge hvor vi har noen av de beste ressursene, har vi ikke bestemt oss for å kjøpe billett enda.

Lenke til kommentar

Relevante tips for dagens nyskapingsvirksomheter.

 

@ Halvor Sølvberg: Dokumentarfilmen fra SVT viser tydelig at det er lurt for oppfinnere og gründere å sette seg tidlig inn i hva det betyr å ha et patent i eget navn, til forskjell fra et patent i firmaets navn, når firmaet er et AS (AB) og dermed egen juridisk enhet. Forskjellen er stor også om man eier firmaet 100%.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Hans Kotthaus

 

Snutten viser vel langt mer enn det. Dog har De fullstendig rett i at en generell orientering hadde vert greit, det er jo et spill for de store gutter. Og her er en sak som kan bli intresang å følge fremmover: http://www.tu.no/artikler/400-millioner-mennesker-i-verden-trenger-en-slik-dings-na-kommer-en-norsk-revolusjon/277100

 

Snutten viser at dette har potensiale på linje med aids-medesin, som gikk for 15 000 dollar i US, og produksjonskost + litt til, altså 100 dollar i afrika.

 

Det at man seint på 70 tallet (patentet til Håkon Lans) ikke ville ha farger på PC'n vil eg kalle for gjengmentalitet, 1% klubber eller en slags form for organisatorisk innavls depresjon. Riksavisene er ikkje håret betre, med en fargelegging som langt overgår naturen, film og TV.

 

Man er nesten blitt i mot folkeopplysning, da man er redd litt ikke vil ha mer. For en atitude.

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...