Gå til innhold

Salt/sukkerlake til kylling og kalkun?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte jeg skulle legge kylling og kalkunbryst i lake over natten, men er litt usikker på hva som er godt å ha i en slik lake, og hvilket blandingsforhold.

 

Bør kjøttet ligge over natten eller bare noen timer?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Saltlake er ikke spesielt vanskelig. 60gram salt pr liter vann er nok. La stå over natten med plast over.

Alternativt litt mer spenstig variant: 

  • 3 sitroner
  • 6 laurbærblad
  • 1 neve bladpersille
  • 1 neve timian
  • 80 gram honning
  • 1 hel hvitløk
  • 1 neve hele pepperkorn
  • 300 gram havsalt
  • 3,8 liter vann
Endret av newman221
Skrevet (endret)

Jeg pleier å bruke 7% salt og ca 4% sukker. Utover det pleier det å gå i laurbærblad, timian, rosmarin, hvitløk, pepperkorn, korianderfrø, stjerneanis, nellik etc.

 

Et kyllingbryst trenger neppe veldig mye mer enn 2-3 timer. Et kalkunbryst klarer det dobbelte, ca 6.

Endret av ahpadt

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...