Gå til innhold

Nettverkskort - MAC adresse


Anbefalte innlegg

Heisann. Har du noen ganger tenkt over hva du betaler for når du kjøper nettverkskort eller i det hele tatt en nettverkskontroll?

 

Her for en liten stund siden begynnte jeg å bydde to identiske pcer til noen medelever på Nærings Akademiet i Bergen. jeg gledet meg som en unge. Etter noen barnesykdommer som HK som er kresen på minne osv. startet jeg å installere windows.

Til min store forskrekkelse kom det fram en feil når jeg skulle koble begge pcene til skolens nettverk. En av pcene ville ikke motta IP. Kortene er MSI K7N2-L, altså med innebygd LAN 10/100 (realtech chipen).

Etter noen timer med feilsøking måtte jeg ty til hjelp fra nettverksadministratoren her på skolen. Etter mye kluss kom vi fram til at begge LAN kontrollene har IDENTISK MAC adresse. Å hvor stor skal muligheten for det være???

 

Fakta: MAC er en standard for hardware adressering over et nettverk, hver en nettverkskontroll som lages skal ha en egen UNIK hardwareadresse. Og kjøpes fra en standariseringssentrall lignende IEEE. Du betaler altså litt penger for akkurat DIN MAC adresse... :!:

 

Disse to kontrollene har altså lik MAC adresse.

I skrivende stund holder jeg på å sende de to hovedkortene i retur (velger å ikke nevne nettbutikkens url for øyeblikket). :(

 

MEN: er det noen som har opplevd noe av det samme før?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har hørt at det går ann å oppdatere Firmwaren til nettverkskortet,og at det da kommer til å skifte MAC-addresse - er det noe fotfeste i det jeg sier nå, eller er det bare sludder og pølsevev ?? :shrug:

Sludder og pølsevev.

 

MAC adressen er ikke lagt inn som en software, men er intergrert hardware messig. Det er ikke mulig å endre mac-adressen med mindre du bytter ut en av komponentene på nettverkskortet.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...