Gå til innhold

Slanking og Sixpack noob på treningsenteret.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spøk til side: Kort og enkelt fortalt: Ingen øvelse er veldig effektiv for en synlig six-pack. Et litt kleint uttrykk går som følger: "Abs are made in the kitchen". Det hjelper mao lite hvilke øvelser du gjør på gymmen om ikke du har god kontroll på kostholdet. Du kan være bøssesterk i alle øvelser uten å ha antydning til synlig six-pack. 

 

Majoriteten av de du ser i levende live (glem bilder da her er det mye ekstra hjelpemidler inne i bildet) kjører et knallhardt regime der de trolig har spist som en hest og trent mye tung styrke siden høsten året før. Når sommeren nærmer seg legger de seg i et kaloriunderskudd i noen måneder for å tære bort fettet. 

 

De mest effektive øvelsene for fettforbrenning er de som tar for seg store deler av kroppen: Markløft, knebøy, stående overhead press, ro-øvelser og benkpress. 

 

Om six-pack er det ultimate målet anbefaler jeg deg å kjøre disse øvelsene samt og lese deg opp om kosthold og følge det strikt. 

Lenke til kommentar

Hvor mange ganger og hvor lenge er nok ikke det riktige spørsmålet i første omgang for å få sixpack. Det er flere og andre faktorer som spiller inn.

I min mening er prioriteringslisten slik:

  1. Matkunnskap. Lær om kalori-inntak og forstå innholdsfortegnelse på matprodukter. Spis riktig, drikk nok vann. 
  2. Forbrenning, enten om du jogger, intervall sprinter, eller løfter. Sørg for at du er nærmest andpusten. Det er tegn på forbrenning. Lår musklene forbrenner mer enn andre muskler i kroppen. Bruk de for å øke forbrenningnivået.
  3. Kunnskap om trening og riktig trening der magemusklene blir engasjert.
  4. Tren rygg for å stabilisere. Hvis ikke kan man få en hunchback positur.
  5. Tren resten av kroppen fordi man ser ikke bra ut med heftig sixpack og null alt annet.

Kjapp forslag på hva jeg anser som riktige mageøvelser: Planke, ab wheel, liggende leg raise, hengende leg lift og dragon flags. Alle sammen finnes det trinnvis oppbygging for å kunne variere intensiteten. Google/youtube er din venn :) Merk at jeg ikke nevner sit-ups og alle varianter av den.

 

Man vil få resultater etter et par mnd dersom man ligger på 15% kroppsfett eller mindre ved 2-3 treningsøkter i måneden.

 

Edit: leif

Endret av ntls
Lenke til kommentar

Hei dere! Nettopp begynt på treningsenteret og lurte på hvilke aperatet som er mest effektive og bruke for og slanke seg og deretter prøve å få Sixpack. Og evnt hvor mange ganger eg bør trene og hvor lenge! Takker for svar.

 

Støtter meg på hva de andre har sagt så langt. Kosthold er 80% av treningen.

Kan du ikke kosthold: matvaregrupper, kaloritelling, fordeling av fett/proteiner/karbo/oljer så er all treningen tilnærmet bortkastet.

Lenke til kommentar

Okey takke. Anbefalinger om hvilken mat eg skal spise? Og om hvor mye eg skal spise hvis moren min lager til noe som ikke er så sunt? Eksempel pizza eller andre ting som kan være litt usunt. .

Som sagt tidligere, nå spør du litt feile spørsmål og ser ikke helt det store bildet.

 

Trening og spesielt veien mot lavkropsfett og sixpack er en disiplinert livstil som tar lang tid å bygge og videre må opprettholdes for å beholde godene. 

Man må vite hva som er sunt og usunt, hvor mye mat er passelig for deg og lær å lag din egen måltider. Slik kunnskap læres ikke over natten, og helt ærlig tror jeg ikke man lærer så mye av å spørre om mammas pizza og andre ting er usunt eller ei.

Google og youtube er din venn. Oppsøk kunnskap i både mat og trening fra flere forskjellige kilder. Tenk fornuftig, les og lær, bygg opp en kompetanse med tiden. 

 

For å komme i gang anbefaler jeg at du starter på hva som helst av fysisk trening, om det er så å løpe/joge i nabolaget eller hoppetau i stuen og bli andpusten. I tilllegg ta planke øvelser 3 ganger i uke. Les deg opp på mat inni mellom mens du sipper på vann eller kaffe/te uten sukker.

Lenke til kommentar

Tusen takk for hjelpen så langt! Har begynt på treningsenter og driver på og Løpe/Jogge på tredemølle, Litt spinning og "Roing" Evnt styrke trening litt. Spiser ET måltid om dagen som oftest middag.. Er dette dumt hvis du skal slanke deg? Og hvor ofte burde eg spise hver dag og hvortid for å få en god balanse til og gå ned i vekt :) 

Lenke til kommentar

Det er ikke noe spesielt i veien for å kun spise ett måltid om dagen. Så lenge ikke kun ett måltid om dagen gjør at du går rundt småsulten og tyr til sjokolade, sukkerholdige yoghurter og lignende for å stilne sulten frem til middagen. For de fleste er slanking så enkelt som at dersom kalorier inn (det du spiser) > kalorier ut (det du forbruker ila en dag) så vil du gå ned i vekt. 

 

Mtp at du fortsatt bor hjemme og moren din neppe gidder å lage en egen "fitness-middag" bare til deg ville jeg nok lagt denne six-packdrømmen på hylla i noen år. Tren deg sterk og stor/større først, les deg opp om kosthold og trening. Det vil ikke hjelpe å stille korte spørsmål her som:

 

- Hvilke øvelser må jeg ta?

- Kan jeg spise mors pizza?

- Hva om jeg bare spiser ett måltid om dagen?

 

Dette vitner om at du har lite kunnskap om emnet. Lite kunnskap = ingen six-pack. Knallhard jobbing på gymmen + mye kunnskap om trening og ernæring = six-pack. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...