Gå til innhold

USA sin lange verdenskrig


Anbefalte innlegg

Før århundre/tusen skiftet vedtok folk som var i makt i USA at neste (dette) århundret skulle bli et Amerikansk århundre.

Det ble foreslått å utvide Amerikanske militære aktiviteter, øke budsjett for krig og militære aktiviteter og ruste opp USA. Videre ble det sagt at dette ville være en "umulighet" med mindre USA ble utsatt for et type "Pearl Harbour" liknende angrep.

Så skjedde 2001 angrepene i New York.

Før 2001 hadde USA et militærbusjett på rundt 300 milliard dollar hvert år. Etter George W. Bush hadde USA et militærbudsjett på 600 milliard dollar hvert år, pluss krigsbudsjett og nye "homeland" etc budsjett. Av rundt 2.4 trillion (billioner på Norsk) dollar i skatteinntekt ligger USA nært ved å bruke en trillion dollar (les. billion) på militær, spionasje, hjemlig sikkerhet, CIA osv.

Alle disse tingene skjedde lenge før Russland og Kina ble an virkelig global maktfaktor, men USA må ha sett dette komme. Nå er både Kina og Russland globale spillere som begge vil unngå en konflikt med USA, men hvor konflikt ikke lenger er et problem for Russland og Kina som det ville vært for 15 år siden, når USA var relativt overlegne begge landene militært sett. Slik er det ikke lenger.

Om 10-15 år kan det godt hende USA er underlegne Kina, og spesielt underlegen en allianse mellom Kina og Russland. Strategisk sett er det en katastrofe for USA, om de på egen hånd er underlegen Russland og Kina, eller underlegen selv Kina alene. Slår alliansen Kina+Russland rot, er det en militær allianse som står likt i styrke med et samlet NATO.

Alle disse tingene må USA ha sett komme når de som ledet nasjonen USA og de som kom til å lede nasjonen USA erlærte at det 21 århundret skulle bli et Amerikansk århundre. Midt Østen er en nøkkel i Amerikansk strategi for å undertrykke både Kina og Russland, og beholde Amerikansk militær overlegenhet. Midt Østen tillater USA en base nærmere både Russland og Kina, på en plass som med sikkerhet må være irriterende strategisk sett både for Kina og Russland, siden Kina og Russland fokuserer sine forsvar andre plasser. Isåfall vil Midt-Østen åpne for at Russland og Kina må endre sine strtegiske forsvarsposisjoner, noe som for Russland vil bety at de må tynne ut sin vestlige distrikt og legge disse sør. For Russland betyr det også at de må være hovednsvarlig for å forsvare Kazakhstan, for uten Kazakhstan eller med Amerikansk innflytelse i Kazakhstan er Russland langt mer sårbare for den Amerikanske verdenskrigen.

USA forsøker desperat å manøvrere globalt slik at de kan spille et overlegenspill mot både Russland og Kina. Denne strategien har nå utviklet seg til en slags global Russisk rulett, hvor hele menneskeheten er i fare fordi USA absolutt vil ha total makt. USA tok over Ukraina, Europa tok over Ukraina. Det var en brilliant strategi.

De hadde nok ikke regnet med et Russisk svar, men de pysete Russerne turte endelig å sette en rød strek og advare USA. Russland overtok Krim, og viste seg villig til å drive krig på sine egne grenser om nødvendig (Øst Ukraina).

Det er tydelig at USA ønsker å svekke Russland. Hadde de tatt over hele Ukraina hadde Russland vært betydelig strategisk svekket. Det var derfor Russland tok over Krim.

USA driver også et liknende spill i Syria (og forøvrig hele midt østen), som faktisk på mange måter har gått galt. Egypt er nå Russisk alliert, og det kan virke som Russland svarer på global Amerikansk aggresjon ved å trappe opp sine globale aktiviteter også. Russland og Kina har nå tatt India inn i varmen, og India allierer seg nærere og nærere til Russland og Kina. Alle snakker om Iran, fordi Iran er strategisk viktig.

Om ikke USA tar Iran snart, vil Iran bli en del av den gode globale klubben med Russland, Kina, India, Kazakhstan, flere sentralsiatiske Republikker og Hviterussland. Om ikke USA stopper sin globale aggresjon, vil vi nok se at disse nasjonene vil gå sammen i en full forsvarsallianse, noe som vil ende med en ny kald krig og 2 nye sider globalt. Akkurat en ting vi ikke trenger (et bedre alternativ er at den andre makten fra den kalde krigen også kollapser).

USA har siden 2001 drevet global manøvrering for å øke sin globale makt, sin posisjonering og sine strategier for å utøve det globale Amerikanske diktaturet de ønsker å oppnå.

Europa lever allerede under Amerikansk diktatur. Vi har ingen uavhengighet, og det blir ikke lenge til vi har politistat og fascisme i Europa også på samme måte som de har i USA.

USA sine kriger har ødelagt en rekke land i midt østen, og ruinert livene til titalls eller oppmot 100 million mennesker. Europa tar konsekvensene. Dødstallene er langt ifra NAZI Tyskland enda, men så langt har USA sin utenrikspolitikk siden 2001 før til:

- Over en million døde mennesker
- 1-10 million permanent skadede mennesker
- over 10 million mennesker fordrevet fra sine hjem og liv
- Over 100 millioner direkte påvirket (familiemedlem dødt, vennens hus ødelagt osv osv.)


Spørsmålet mitt er egentlig: er alt dette aktiviteter USA bedriver med KUN fordi de ønsker å temme Kina og Russland eller er det fordi USA faktisk ønsker å underlegge seg Kina og Russland i tillegg til resten av verden? Resten av Europa er underlagt USA, det er helt åpenbart for alle som ikke er hjernevasket.

En rekke land i midt østen er underlagt USA, en rekke land i Asia og en rekke land i Afrika er offer for Amerikanske trusler og er enkle for USA å kontrollere og manipulere. Det virkelig store problemet er for USA foruten Kina og Russland, selvsagt verdensdelen som er nærmest USA og har mest erfaring med USA. Altså, Sør Amerika.

Sør Amerika er uansett irrelevant globalt, og for USA ikke nødvendig for å bli en globalt autoritær makt. Ja, global autoritær. Det har vi aldri i verdenshistorien hatt før, kun lokale eller regionale diktatur. USA trenger uansett ikke Sør Amerika for å oppnå sine mål, det som står i veien er uavhengige stater som Russland og Kina, altså, stater av stor størrelse og med betydelig makt, noe Brazil enda ikke har.

En stor og av betydning viktig global strategisk maktkamp er rakettforsvar. USA ønsker et rakettforsvar i Europa, slik at Russiske atomvåpen ikke kan nå USA. Dette er faktisk et så brennende tema i global makt at de enkelt kan føre til både verdenskrig og atomkrig.

Russland vil aldri tillate USA atomoverlegenhet, Kina vil neppe heller akseptere det. Noe som betyr at hvis USA prøver, og Russland går til krig for å forhindre USA atomoverlegenhet, så vil Kina være med Russland.


Så, tilbake til verdenskrigen. Hvorfor er det en verdenskrig? Jo, fordi USA driver krig i hele verden, og fordi denne nye så langt minimalitiske verdenskrigen kan utvikle seg til en fullskala verdenskrig og er i ferd med å utvikle seg i den retningen.

Men hvorfor? Hvorfor trenger vi ny verdenskrig? Jo, det trenger vi fordi USA skal bli et globalt diktatur og samle all makt i egne hender. USA er jo i sine egne ord, eksepsjonelle. Alle andre folk er mindre verdt, også Europeere. Det er en slik nasjon vi har med å gjøre. Hvor rasisme var lovlig og institusjonalisert helt til våre foreldes livstid, et land bygget på folkemord, undertrykkelse og hvor store forskjeller råder uten at noen bryr seg.

Europa er MYE bedre enn USA, så jeg fatter ikke hvorfor vi ikke skal promotere oss selv og vårt eget samfunn, og vår egen samfunnsmodell heller enn å gå til krig på USA sine vegne, noe som kun har ført til flere farer for Europa. IS er skapt på være grenser som en konsekvens av USA sin utenrikspolitikk siden 2001. Nå tvinger også USA oss til å provosere Russland og ødelegge Europeiske forhold til Russland.

USA har lagt internasjonal lov død, og skapt et farlig eksempel for hele verden. At andre land også nå ikke følger internasjonal lov, når USA har lagt denne død, er ingen overraskelse.

Hvor lenge er det til menneskerett er død?

Hvor lenge før frihetene forsvinner for folk flest?

Det er vanskelig spørsmål. I NAZI Tyskland var dette åpenbart når skjedde, selv om grunnforholdene ble lagt over lang tid.

I USA og vesten har vestlige medier og vestlig propaganda gjort det slik at folk flest nå gir blaffen i myndighetenes overtramp. Folk flest begynner også å gi blaffen i demokrati, og forsvar av friheter blir nå møtt av voldelig politi.

Det er vanskelig for folk flest å se at frihetene forsvinner, når de forsvinner såpass sakte som de gjør, og hvor hver eneste frihet som forsvinner normaliseres før en ny frihet forsvinner.

Samme skjer med overtrampene. Til slutt lever vi i et autoritært samfunn, uten valgmuligheter, fordi vi sakte lot alle våre friheter, rettigheter osv bli tatt ifra oss.


Men hvorfor denne verdenskrigen? Jo, fordi dette århundet skulle bli et Amerikansk åhundre og fordi USA ønsker total global makt.


Hvordan vil ting utvilkle seg nå? Hva blir nøkkelpunktene og hvordan vet vi om/når vi lever i et totalitært samfunn?

Kanskje aldri! Et totalitært samfunn idag vil se helt anderledes ut en tidligere totalitære samfunn. Dagens totalitære samfunn kan faktisk bli så avansert at folk går rundt og tror de lever i et fritt samfunn. Morgendagens totalitære samfunn vil manipulere folks hjerner, folks kunnskap og folks virkelighetsforståelse slik at folk tror de lever i et fritt samfunn, mens de faktisk lever i et slavesamfunn eller et totalitært samfunn, hvor de alle er underlagt en gruppe overmennesker som har totale friheter, som styrer verden, har all makt globalt, full kontroll og også er den eneste gruppen mennesker som har full tilgang til verdensrommet.

Det vet man ikke, ting kan utspille seg på mange måter. Iallefall om man dømmer basert på media idag, propagandaen i media og slik, så er det rimelig å tro at morgendagens diktatur og tyranni er bygt på manipulasjon av folks virkelighetsoppfatning eller på god gammeldags norsk "hjernevasking".

Det blir iallefall spennende å se hvordan ting utvikler seg. Mest av alt er det sjokkerende at Kina og Russland er landene som forsvarer vestlige friheter og verden generelt fra vår tids største trussel, USA.

Nøkkelkonflikter/områder/strategier som er viktig å følge med på:
- SCO (Shanghai Cooperation Organisation)
- India (om de forblir på Kinesisk/Russisk side)
- Kazakhstan
- Iran
- Midt Østen generelt sett (spesielt USA sine posisjonering der)
- Venezuela
- Krigen mellom vesten og østen om makt og innflytelse i Afrika
- "Eurasia" og utvikling av regionale organisasjoner i området, f.eks den Russiske "Eurasian Economic Union.




Hva tror dere folkens?

Endret av zeebra
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Nå synes jeg du ekstrapolerer vel mye...

 

Årets understatement

 

Ellers synes jeg det er fornøyelig hvordan OP heier frem Russland og Kina, førstnevnte kun et demokrati på papiret med mange totalitære tendenser og sistnevnte et totalitært diktatur, samtidig som han advarer oss med implikasjoner om hvor totalitære vestlige land er.

Lenke til kommentar

Nå synes jeg du ekstrapolerer vel mye...

 

Synes du det?

 

I just call it as I see it.

 

 

Jeg er faktisk ganske patriotisk når det kommer til USA. Jeg vil USA alt det beste, men måten gjør ting på nå er forferdelig, landet har utviklet seg skrekkelig og er en fare for verden, frihet og demokrati.

 

I bunn og grunn er jeg egentlig kun imot de (faktisk) anti-Amerikanske jøvlene som styrer USA, som har stor del av makten i landet og de som støtter disse groteske folkene.

 

Mange påstår at jeg er anti-Amerikansk fordi jeg snakker imot USA og måten de holder på. Det er absolutt ikke sant. Jeg er pro-Amerikansk for det virkelige Amerika, det Amerika som nå er dødt og slaktet. Det virkelige USA er verdt å forsvare, dagens USA er verdt å bekjempe.

Lenke til kommentar

 

Nå synes jeg du ekstrapolerer vel mye...

 

Årets understatement

 

Ellers synes jeg det er fornøyelig hvordan OP heier frem Russland og Kina, førstnevnte kun et demokrati på papiret med mange totalitære tendenser og sistnevnte et totalitært diktatur, samtidig som han advarer oss med implikasjoner om hvor totalitære vestlige land er.

 

 

Jeg heier ikke frem Russland og Kina. Jeg er kun glad for at de forsvarer verden mot et totalitært USA som ønsker globalt diktatur styrt av USA.

 

Jeg er fullt klar over Russland og Kina sine feil, men de beveger seg iallefall i riktig retning. Jeg er klar over grunnverdiene til USA osv, men USA har bevegt seg langt vekk fra disse verdiene og beveger seg i feil retning generelt sett.

 

Hadde det ikke vært for Kina og Russland, ville verden vært underlagt et USA diktatur globalt sett og store deler av verden ville vært under et Amerikansk tyrannisystem. (American corporations, deregulation, removing of national sovereignty, deconstruction of nations, manipulation of allegiance, sublte and non-sublte propaganda, general manipulation etc etc).

 

Russland og USA har faktisk omtrent samme svake demokrati nå. På en skala over demokrati hvor Sveits er klart øverst, følger de Skandinaviske landene og flesteparten av de Europeiske landene etter på listen, mens land som USA, Russland, Storbrittania og Frankrike havner i omtrent samme område langt ned på demokratiskalaen.

 

Kina er en annen historie. Men for å forstå Kina må du forstå historie, og da kan man godt unnskylde landet for sine mangler. Det er jo tross alt ikke mye fokus i vestlige media på at det var vesten som ruinerte Kina og la til rette for at Japan enkelt kunne gjøre ferdig jobben under andre verdenskrig. Før vestens ruinering av Kina var landet verdens største økonomi sammen med India (som vesten også ruinerte) med Italia på tredjeplass.

Lenke til kommentar

Vel, USA ligger godt an med tanke på militærmakt. Hva trenger de alt til?

 

Har du vært i USA noen gang?

 

Det er et fantastisk land, jeg vil flytte dit.

 

 

 

Jeg har vært i USA ja.

 

Hva USA trenger alt til? Det vet ikke jeg. Du får spørre de som prøvde verdensdominasjon forrige gang, NAZI Tyskland og Imperialistiske Japan. Kanskje de har et svar.

 

Da får du bare flytte i vei.

 

I Norge trenger vi mennesker som er lojale til Norge/skandinavia/Europa/verden, ikke folk som er lojale til USA. Jeg sier ikke du er landssviker, men mange i Norge er det, da deres lojalitet er til USA og de er villige til å underlegge Norge til USA.

Lenke til kommentar

Lurer på hvor det voldsomme USA-hatet til trådstarter kommer fra. Har du blitt dumpet av en amerikansk dame?

Hva er forøvrig forskjellen på å være lojal mot europa og verden, og lojal mot USA? Er det greit i dine øyne å like frankrike, kina osv bare man ikke liker USA?

 

Jeg hater onde krefter i USA, mens jeg er pro-Amerikansk selv. Jeg er sterkt overbevist om de gamle (nå nedlagte) verdiene til USA og sterk tilhenger av de som bygget nasjonen USA og deres ideologi og ønske om USA. USA har lenge levd med disse verdien i stor grad, mens disse verdiene langsomt har forsvunnet siden andre verdenskrig og i stor grad forsvunnet etter angrepene i New York 2001.

 

Et terroristangrep er ikke nok til å rettferdiggjøre global fascisme, aggressjon, ødeleggelse av andre land, millioner av døde, titalls million skadede og flyktninger osv.

 

Jeg hadde nok blitt klassifisert på samme måte i NAZI Tyskland, som en anti-Tysk, og sannsynligvis blitt henrettet. Om ting fortsetter som nå i den USA dominerte delen av verden vil det nok komme til at jeg blir henrettet fordi jeg ikke er enig med myndighetene. Om det blir i 2023 eller 2053 er usikkert, men det som er sikkert er at samfunnet er på den veien, hvor folk vil bli forfulgt for å ha andre meninger eller de som motstrider mot myndighetenes offisielle meninger. Jeg tenker sånn 20 år frem i tid.

 

Man får bare se hvor fort ting har gått siden 2001. Nå aksepterer folk "begrenset fri tale", de aksepterer total overvåkning, de aksepterer hemmelige fengsler, de aksepterer at politiet bruker vold for å knuse fredelig demonstasjoner, de aksepterer rettighetene som har forsvunnet, de aksepterer ulovlige kriger, de aksepterer brudd på internasjonal lov (så lenge det er vi som selv gjør det), de aksepterer tortur osv osv.

 

Mange ting som var helt uakseptable for 20-25 år siden.

 

Demokrati og frihet er ingen automatiske samfunnsfunksjoner, det er faktisk ting som må kjempes for, ting som kontinuerlig må forsvares og noe som kontinuerlig må forbedres.

 

At disse tingene systematisk dekonstrueres og at folk aksepterer det som en "ny normal" er skremmende. At folk aksepterer de ulovlige krigene, overtrampene av internasjonal lov, og generelt sett våre aktiviteter i andre land, er enda mer skremmende.

 

Folk vil akseptere helt til de er i et totalitært system. Det er bare et fåtall som faktisk gidder å bry seg så lenge de får sin daglige fiks og så lenge de er altfor opptatt til å tenke over ting.

 

En nordmann skal være lojal til Norge først, ikke USA. Det finnes heller ingen grunn til å være mer lojal mot USA enn mot våre naboland, ei heller vårt eget kontinent.

 

Det med verden gjelder jo faktisk at folk må være lojal mot verden og ønsket om en bedre verden, heller enn å være lojal mot USA sin tredje verdenskrig.

 

Jeg liker USA, men jeg hater alle varianter av fascisme. Dessverre er USA dette århundrets største fascistiske trussel.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

 

Vel, USA ligger godt an med tanke på militærmakt. Hva trenger de alt til?

 

Har du vært i USA noen gang?

 

Det er et fantastisk land, jeg vil flytte dit.

 

 

 

Jeg har vært i USA ja.

 

Hva USA trenger alt til? Det vet ikke jeg. Du får spørre de som prøvde verdensdominasjon forrige gang, NAZI Tyskland og Imperialistiske Japan. Kanskje de har et svar.

 

Da får du bare flytte i vei.

 

I Norge trenger vi mennesker som er lojale til Norge/skandinavia/Europa/verden, ikke folk som er lojale til USA. Jeg sier ikke du er landssviker, men mange i Norge er det, da deres lojalitet er til USA og de er villige til å underlegge Norge til USA.

 

 

 

Tror du vi kunne nekte å selge olje for dollar og heller selge for yuan?

USA har en ekstrem militærmakt, sålenge vi gjør som de sier så går det bra.

 

Det er urovekkende er at teknologi allerede gjort det mulig med et totalitært regime slik du beskriver. Ytringsfriheten forsvant for lenge siden, sier du noe "feil" så mister du jobben og blir hengt ut til spott og spe i nasjonale massemedier.

 

Jeg vil påstå at det har aldri vært mer slaveri i verden enn det er nå.

Tenk hvor mye skattene kunne reduseres dersom land ikke sto i uendelig gjeld til internasjonale kreditorer?

I de fattigste landene jobber folk dagen lang for bare en dollar til mat.

 

Vi har mye å være glad for som bor i dette landet, det finnes ingen steder hvor du kan ha det like godt uten å være rik.

 

Lenke til kommentar

 

 

Vel, USA ligger godt an med tanke på militærmakt. Hva trenger de alt til?

 

Har du vært i USA noen gang?

 

Det er et fantastisk land, jeg vil flytte dit.

 

 

 

Jeg har vært i USA ja.

 

Hva USA trenger alt til? Det vet ikke jeg. Du får spørre de som prøvde verdensdominasjon forrige gang, NAZI Tyskland og Imperialistiske Japan. Kanskje de har et svar.

 

Da får du bare flytte i vei.

 

I Norge trenger vi mennesker som er lojale til Norge/skandinavia/Europa/verden, ikke folk som er lojale til USA. Jeg sier ikke du er landssviker, men mange i Norge er det, da deres lojalitet er til USA og de er villige til å underlegge Norge til USA.

 

 

 

Tror du vi kunne nekte å selge olje for dollar og heller selge for yuan?

USA har en ekstrem militærmakt, sålenge vi gjør som de sier så går det bra.

 

Det er urovekkende er at teknologi allerede gjort det mulig med et totalitært regime slik du beskriver. Ytringsfriheten forsvant for lenge siden, sier du noe "feil" så mister du jobben og blir hengt ut til spott og spe i nasjonale massemedier.

 

Jeg vil påstå at det har aldri vært mer slaveri i verden enn det er nå.

Tenk hvor mye skattene kunne reduseres dersom land ikke sto i uendelig gjeld til internasjonale kreditorer?

I de fattigste landene jobber folk dagen lang for bare en dollar til mat.

 

Vi har mye å være glad for som bor i dette landet, det finnes ingen steder hvor du kan ha det like godt uten å være rik.

 

 

 

Norge bør selge olje i Norske kroner og Euro. Det er der Norges hovedkunder er.

 

USA har en stor militær makt, men det gir dem ikke rett til å bølle med resten av verden og ødelegge land som ikke er enig med USA.

 

Ytringsfriheten er ikke borte enda, men den er sterkt redusert, spesielt i USA (i forhold til hvor den tidligere stod). Men det er et interessant tema du nevner med spesifikke ting relatert til jobb og ytring. Det er allerede godt utbredt at folk ikke får jobb fordi de har meninger, ofte skjer dette ved at potensiell arbeidsgiver spionerer på potensiell arbeidstaker på internett og finner noe som ikke passer med det bedriften ønsker.

 

Hvis jeg er opptatt av å få en jobb tør ikke jeg å ytre meg fritt om ting, jeg må rett og slett begrense min egen ytringsfrihet.

 

Å bli hengt ut i mediene er vel allerede ganske vanlig, og da er det ikke snakk om å henge ut folk basert på sannheten om saken, da handler det om å knuse mennesker som har feil mening generelt sett og finne en bra grunn til å gjennomføre planen. Ofte blir ting tatt helt ut av kontekst og fremstilg på en helt feilaktig måte for å gjøre maksimum skade på personen.

 

Et nylig eksempel jeg kan husker er jo vestlig propaganda rundt Ukraina konflikten og vestens media sine løgner for å sverte Russland og President Putin og for å glorifisere oss selv. Har man et så mektig media er det få enkeltpersoner som kan ta opp den kampen alene.

 

Internasjonale forhold er interessante. Europa og USA har stort sett brukt gjeld, utpressing og diverse andre metoder for å undertrykke Afrika etter at de fikk sine friheter tilbake. Den gjelden er både urettferdig, unødvendig og har meget negativ innvirkning på en rekke land. Russland for eksempel svarte på dette problemet ved å kvitte seg med sin gjeld. For Afrikanske land det ikke så enkelt.

 

Hvor mye kunne skattene vært redusert? Tja.. Det spørs. Selv land som Norge har gjeld på langt over årlig skatteinntekt. vi betale i 2013, 22 mrd kroner på vår statsgjeld. Det er like stort som forsvarsbudsjette omtrent. Du kan sammenlikne det med andre utgiftsposter selv, det er en stor utgiftspost. Norge har lite gjeld i forhold til en del andre land. USA har nå omtrent 100% av BNP i gjeld noe som er en helt absurd måte å uttrykke det på, for man kan ikke betale statsgjeld med bruttonasjonalprodukt. USA sin gjeld ser mye større ut om man sammenlikner den med skatteinntekter (som man faktisk kan betale gjeld med). USA sin gjeld er rundt regnet 15 trillion dollar (les Norsk "billion"), mens skatteinntektene i USA er rundt 2.5 trillion dollar.

 

Uten å ha sjekket USA sitt budsjett (igjen) så betaler USA rundt 250 milliard dollar hvert år, i rene renter på sine statslån. Det er rundt 10% av alle skatteinntekter. For Europeiske land ser situasjonen noe bedre ut, siden vi generelt sett har høyere andel av skatt i forhold til BNP. Det er uansett absurde beløp det er snakk om i Europa også. Tar man bort gjelden kan man nok enkelt redusere skattenivået med 5% i Europeiske land og kanskje nesten 10% i USA.

 

Slaveri er relativt. Jeg vil påstå at folk i vestlige land også er slaver, fordi de er tvunget til å arbeide. Riktignok lever disse slavene bedre enn slavene i Romertiden f.eks gjorde, men det var få mennesker som var fri i Romertiden og få mennesker som er fri idag. Kun de rike er fri, og de blir enda rikere, og relativt sett blir alle andre fattigere. Større og større deler av økonomien tilfaller verdens 5% eller 1%, noe som i praksis gjør alle andre til slaver, slik at disse rike kan holde på formuene sine. 1800 dollar milliardærer i verden og hundretusenvis med formuer over 100 million dollar. Millioner med formuer over 10 million dollar og flere miliard som lever i ytterste fattigdom. Verdens verdiskapning og aktiviteter er nok til at alle kan få seg mat, at alle kan leve vel osv, men denne verdiskapningen er så skjevt fordelt, mens overskuddet blir gjemt bort, noe som fører til at alle må jobbe mer for å opprettholde et slikt system.

 

Men du mente sikkert hele nasjoner osv som er slaver, og ikke mitt konsept med at folk flest er slaver.

 

 

Norge er et bra land det. Men det kunne vært mye bedre og det er fremdels vanstyrt av den politiske klassen. Fortsetter det slik kan fremtiden i Norge bli meget tung fordi vi ikke forberedte oss på et samfunn uten olje. I verste fall kan hele oljeformuen gå tapt i et fremtidig boligkrakk. Bankene går konkurs og staten velger å redde bankene scenario, likt det som i Ireland. Alt dette trenger ikke å skje lang tid etter oljetiden, det kan skje fra første reduksjon, med effekter av effekter osv.

 

Ireland hadde ikke noe oljefond, de måtte øke sin statsgjeld fra rundt 30% til rundt 150% for å redde sine banker og sitt system. Altså, rundt regnet et fullt års BNP. For Norge er det store deler av oljefondet som går tapt fordi vi levde over evne når vi kunne det (med høy inflasjon, høye boligpriser, masse sløsing osv) og ikke tenkte på vår egen fremtid. Da er det viktig at vi har nasjonale patrioter som kan forhindre at Norge faller isammen når oljetiden er over.

 

Norge må slutte å tenke på krig, slutte å følge med USA som en nikkedukke, og ta fatt i våre egne problemer og vårt eget land. Vårt eget folk må bestemme, ikke USA, og ikke politikerklassen i Norge, folket må bestemme!

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

 

Vel, USA ligger godt an med tanke på militærmakt. Hva trenger de alt til?

 

Har du vært i USA noen gang?

 

Det er et fantastisk land, jeg vil flytte dit.

 

 

Jeg har vært i USA ja.

 

Hva USA trenger alt til? Det vet ikke jeg. Du får spørre de som prøvde verdensdominasjon forrige gang, NAZI Tyskland og Imperialistiske Japan. Kanskje de har et svar.

 

Da får du bare flytte i vei.

 

I Norge trenger vi mennesker som er lojale til Norge/skandinavia/Europa/verden, ikke folk som er lojale til USA. Jeg sier ikke du er landssviker, men mange i Norge er det, da deres lojalitet er til USA og de er villige til å underlegge Norge til USA.

 

Tror du vi kunne nekte å selge olje for dollar og heller selge for yuan?

USA har en ekstrem militærmakt, sålenge vi gjør som de sier så går det bra.

 

Det er urovekkende er at teknologi allerede gjort det mulig med et totalitært regime slik du beskriver. Ytringsfriheten forsvant for lenge siden, sier du noe "feil" så mister du jobben og blir hengt ut til spott og spe i nasjonale massemedier.

 

Jeg vil påstå at det har aldri vært mer slaveri i verden enn det er nå.

Tenk hvor mye skattene kunne reduseres dersom land ikke sto i uendelig gjeld til internasjonale kreditorer?

I de fattigste landene jobber folk dagen lang for bare en dollar til mat.

 

Vi har mye å være glad for som bor i dette landet, det finnes ingen steder hvor du kan ha det like godt uten å være rik.

 

Norge bør selge olje i Norske kroner og Euro. Det er der Norges hovedkunder er.

 

USA har en stor militær makt, men det gir dem ikke rett til å bølle med resten av verden og ødelegge land som ikke er enig med USA.

 

Norge må slutte å tenke på krig, slutte å følge med USA som en nikkedukke, og ta fatt i våre egne problemer og vårt eget land. Vårt eget folk må bestemme, ikke USA, og ikke politikerklassen i Norge, folket må bestemme!

Bør vi egentlig det? Eller vil det føre til sanksjoner fra USA?

Jeg er enig med deg at for Norge ville det være gunstig - dersom vi kan gjøre det uten å bli invadert slik som når Irak prøvde seg på lignende stunt.

 

USA trenger ikke rett til noe sålenge de har mulighet, det er tydeligvis det eneste som teller.

 

Ellers tror jeg du overvurderer friheten (eller mulighetene for frihet) et land med fire millioner innbyggere har.

 

Norge vil uunngåelig gå på en økonomisk kollaps slik som Hellas, det er mange ulike kriser i horisonten, eldrebølge, "peak oil" (allerede nådd det punktet), innvandringsbølge og nav-bølge.

Lenke til kommentar

 

 

 

 

Vel, USA ligger godt an med tanke på militærmakt. Hva trenger de alt til?

 

Har du vært i USA noen gang?

 

Det er et fantastisk land, jeg vil flytte dit.

 

Jeg har vært i USA ja.

 

Hva USA trenger alt til? Det vet ikke jeg. Du får spørre de som prøvde verdensdominasjon forrige gang, NAZI Tyskland og Imperialistiske Japan. Kanskje de har et svar.

 

Da får du bare flytte i vei.

 

I Norge trenger vi mennesker som er lojale til Norge/skandinavia/Europa/verden, ikke folk som er lojale til USA. Jeg sier ikke du er landssviker, men mange i Norge er det, da deres lojalitet er til USA og de er villige til å underlegge Norge til USA.

 

Tror du vi kunne nekte å selge olje for dollar og heller selge for yuan?

USA har en ekstrem militærmakt, sålenge vi gjør som de sier så går det bra.

 

Det er urovekkende er at teknologi allerede gjort det mulig med et totalitært regime slik du beskriver. Ytringsfriheten forsvant for lenge siden, sier du noe "feil" så mister du jobben og blir hengt ut til spott og spe i nasjonale massemedier.

 

Jeg vil påstå at det har aldri vært mer slaveri i verden enn det er nå.

Tenk hvor mye skattene kunne reduseres dersom land ikke sto i uendelig gjeld til internasjonale kreditorer?

I de fattigste landene jobber folk dagen lang for bare en dollar til mat.

 

Vi har mye å være glad for som bor i dette landet, det finnes ingen steder hvor du kan ha det like godt uten å være rik.

 

Norge bør selge olje i Norske kroner og Euro. Det er der Norges hovedkunder er.

 

USA har en stor militær makt, men det gir dem ikke rett til å bølle med resten av verden og ødelegge land som ikke er enig med USA.

 

Norge må slutte å tenke på krig, slutte å følge med USA som en nikkedukke, og ta fatt i våre egne problemer og vårt eget land. Vårt eget folk må bestemme, ikke USA, og ikke politikerklassen i Norge, folket må bestemme!

Bør vi egentlig det? Eller vil det føre til sanksjoner fra USA?

Jeg er enig med deg at for Norge ville det være gunstig - dersom vi kan gjøre det uten å bli invadert slik som når Irak prøvde seg på lignende stunt.

 

USA trenger ikke rett til noe sålenge de har mulighet, det er tydeligvis det eneste som teller.

 

Ellers tror jeg du overvurderer friheten (eller mulighetene for frihet) et land med fire millioner innbyggere har.

 

Norge vil uunngåelig gå på en økonomisk kollaps slik som Hellas, det er mange ulike kriser i horisonten, eldrebølge, "peak oil" (allerede nådd det punktet), innvandringsbølge og nav-bølge.

 

 

Jeg er fullt klar over realiteten, men jeg er idealist og optimist og vet at alle land og alle folk har muligheter for uendelig frihet så lenge folk ikke står i veien for det. Det er de folkene som er verdens problem, og det er de folkene som har det meste av makten i verden idag, dessverre.

 

Vår egen menneskelig natur er ganske enkel, akkurat som de fleste dyr. Med rett veiledning kan jorden bli en harmonisk og idyllisk plass, vi er tross alt mer intelligent enn andre dyr?

 

De fleste mennesker ønsker akkurat de samme tingene.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Nei, men jeg har hørt en del om Noam Chomsky, og litt om hans formeninger. En bok du kan anbefale?

Nå er det 11-12 år siden jeg leste den da, men mener å huske at den var ganske bra ja. :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

Nei, men jeg har hørt en del om Noam Chomsky, og litt om hans formeninger. En bok du kan anbefale?

Nå er det 11-12 år siden jeg leste den da, men mener å huske at den var ganske bra ja. :)

 

 

Noam Chomsky er ikke den eneste som argumenterer for slike ting. Det er flere og flere forfattere som tar opp emnet om USA som en ond makt.

 

William Engdahl, har du lest noe av han?

Lenke til kommentar

USA har lært ingenting. Taliban, Al Qaeda, ISIS, og alle de andre såkalte rebeller eller terrorister som dere kaller dem. Bruker samme taktikk og strategi som Vietnam. Hva får dere til å tro at USA kan beseire terroristene i midtøsten når de ikke engang kan beseire kommunistene i Vietnam. Terroristene bruker jo samme strategi som vietcong under vietnamkrigen.

 

Burde sende inn vietnam for å beseire alle terrorister i midtøsten. Vietnameserne er tydeligvis eksperter på guerilla krig. USA har lært ingenting som vanlig.

 

USA kan skryte så mye de vil av sine store styrker. Det hjelper ikke å ha store styrker mot guerilla krigere uansett.

http://www.usnews.com/opinion/blogs/world-report/2014/10/31/america-is-headed-for-another-vietnam-in-the-middle-east

 

På samme måte som Storbritannia var overlegent Irland, men Irland brukte guerilla taktikk mot storbritannia sine store styrker og vant sin frihet. Allikevel har ingen av disse militær maktene lært noe om guerilla krig.

 

Hvis dere ikke har lært noe om frihetskampen til Irland. Så er det på tide å gjøre dette. Guerilla krig er den meste måten å forlenge en krig for bekjempe militærmakter med store styrker.

Endret av Finland
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...