Gå til innhold

Er det å holde ting til seg selv egoistiskt?


Anbefalte innlegg

Jeg tenker, er det å holde tanker for seg selv egoistiskt? Da tenker jeg alle slags tanker man kan bare fantasere om. Det må da være beviste tanker? (nå lurer jeg ikke på om det er moralskt riktig eller noe, prøver bare å kategorisere.)

Målet mitt er egentlig å finne frem denne ubeviste egoisten i meg selv. Jeg kom bare på å tenke på en veninne av meg som forteller lite om segselv. Vel hun prater svært sjeldent. Ja, det er jo pga at hun er sjenert, stort privatliv, osv. Hun gir aldri komplimenter eller forteller at det andre gjør er gode eller positive ting. Ser bra ut, eller lignende. hun generelt holder tanker for seg selv.

 

Kan jeg kategorisere dette som egoistiskt? Hun har jo disse trekkene for å beskytte seg selv, mot ting hun er usikker på, eller tja... Er det å beskytte seg selv sosialt egoistiskt?

 

Jeg vet jo at jeg selv også ikke sier ting, fordi jeg syns det er "slitsomt" eller litt stressende å svare på ting. Jeg lar jo være å gjøre ting, fordi jeg er giddalaus, eller lat. Men er det riktig av meg og si at det er egoistiske handelstrekk?!? 

Gjerne kom med personlige innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er egoistisk/ kynisk å tro at folk som ikke deler tanker eller spyr ut komplimanger hele tiden er egoistiske. Dette er helt på kanten av hva hjernen min klarer å takle av galskap. Når forsvant tolleransen for andre mennesker? Blir "tvunget" å godta alt mulig rart, men litt privatliv og retten til å være innesluttet er blitt vekk.

 

b0739c293e2f03442d4a573ddbe8f8c8.jpg

Lenke til kommentar

Det var en merkelig bruk av uttrykket "egoistisk".

 

Kan det ikke like fullt være egoistisk å si det man mener om folk?

Eller å si det man må si for å få folk til å gjøre det man vil (manipulere)?

 

Det er ikke egoistisk å holde tanker for seg selv.

 

Jeg gir sjeldent komplimenter selv fordi det føles falskt, tomt og manipulerende. Jeg liker heller ikke veldig godt å få komplimenter.

 

Men hvis du føler deg utsultet på komplimenter, så bør du kanskje heller tenke over hvorfor du søker ekstern validering.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Hvis der ikke var tanker, fantes heller intet å konstruere ett ego ut fra, og da ville vi vel vært mer i tråd med det vi er, enn det vi tror vi er eller må være

 

Passe avanserte haleløse apekatter ..

Lenke til kommentar

Jeg anklager ingen for å være noe. Jeg skjønner ikke hvordan det å være egoistisk er negativt. Så klart er det å være totalt egoistisk negativt. Men det kan man vel si andre veien? Det er jo negativt å være totalt altruistisk. Jeg vet at denne personen ikke er egoist, herregud hun går med reddbarna bøsser og hjelper foreldrene sine med mye rart. Hvorfor blir jeg anklaget for å anklage?

 

Jeg spurte da bare enkelt om det å skjule eller dele tanker er egoistiskt. Sist jeg sjekket har jeg ikke kalt noen for en egoist. Jeg bare lurte på om det var et egoistisk trekk.

 

Du må jo gjøre mange ting for å bli en faktisk egoist.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Totalt altruistisk er i min verden å ta på alvor at vi er 99,9999999% "tomme", eller "space" om du vil. Og den spacen er Default setting for det vi egentlig er, nemlig kapasitet for space for hverandre. Alle er space, hvorfor må den nydelige naturlige åpenhet for "alt" absolutt måtte fylles med babling og atter babling?

 

I prefer you just the way you are!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...