Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kusma eller lymfekjertel?


misanthrope

Anbefalte innlegg

Mann, 35 år. Har vært dårlig av og på i noen uker nå, og i går våknet jeg med en stor hevelse på halsen, mellom bakerste del av kjevebenet og nedover på vei mot kragebenet. Har feber og vondt i kroppen. Ingen vondt i halsen, men tok mandlene for noen få år siden.

Ser at det går en epidemi av kusma i Norge om dagen. Lurer på hvordan man stiller diagnosen kusma kontra at noe er galt med lymfekjertelen? Hevelsen går ikke opp til øret.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke det. Var ute og reiste i Øst-Europa men det er nå akkurat èn måned siden og inkubasjonstid skal være maks 18 dager slik jeg har forstått det. Jeg ble først syk noen få dager etter at jeg ankom, ca. 20 september. Men hadde da ingen problemer med lymfe. Opplevde det som en sterk forkjølelse. Men så har jeg liksom ikke blitt helt bra i ettertid. Og nå de siste dagene har feber tiltatt litt, og så våknet jeg med denne hevelsen.

Endret av misanthrope
Lenke til kommentar

Utfra det du skriver kan det hende det er aktuelt å utelukke tuberkulose, men det kommer jo an på hvor du har vært og hva du har gjort. Beskrivelsen du kommer med høres i alle fall ut som infeksjon i en eller annen form og det tryggeste da er å få en vurdering hos lege med blodprøver osv.

Lymfeknuter og glandler kan hovne opp av en rekke forskjellige grunner, så det i seg selv sier lite. Lokalisasjon, størrelse, om det er ømt, varighet osv. kan gi en ide om hva det kan være snakk om sammen med tilleggsopplysning om sykehistorie forøvrig. Prinsipielt kan det være alt fra forkjølelse eller munnsår til behandlingskrevende infeksjon eller lymfom (smertefri og størrelsesøkning over lengre tid).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har jeg hatt 48 timer med intense opplevelser av varme og kulde. Virker som om hevelsen har gått ned noe. Har ingenting galt med hals eller bryst så vidt jeg vet. Ingen hoste, ingen surkling, vanlig lungekapasitet.

 

Kulen sitter rett over bakerste nedre del av kjevebenet. Det er hovent, men ikke vondt eller spesielt ømt. Ingen stråling til hals eller øre. Men jeg har massive svingninger i opplevelsen av å være varm og kald. Ifra hakkende tenner og glovarme dusjer til intens svetting og kalde dusjer.

Føler meg foreløpig ikke sterk nok til å gå til legen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...