Gå til innhold

Et etisk dilemma


Joddze

Anbefalte innlegg

For noen minutter siden skulle jeg lage meg mat.Min far hadde skåret opp 4 nydelige grøvbrødskiver som jeg skulle smøre på.Hadde klint tykt med Nugatti på,og skulle opp til pc`n.MEN,det var bare plass til 3 skiver på fatet.Så misterjeg den ene skiven på gulvet.Etter å ha truffet skjærbrettet tar den salto og lander på hodet på gulvet.Jeg bestemmer meg for å hive skiven i bosset (søppel for de som ikke kan norsk :lol: ).

Var det en riktig avgjørelse?

Å sette sikkerheten først,og ikke ta noen sjanser på farlige bakterier,eller burde jeg ha spist skiven?Kaster man mat som faller på gulvet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med tanke på at det var nugatti som var det respektive pålegget, så var det, etter mye tenking, en rett og moralsk riktig avgjørelse. Nugatti har nemlig en pretty nifty egenskap.. Klistrete! Så etter all sansynlighet var det både pappas fotsopp og din egen svette, inkludert en del støv og ymse avfallsstoffer. Du kan legge deg med god samvittighetr ikveld! :woot::mrgreen:

Lenke til kommentar

Du burde sjølvsagt ha spist skiven, og slikket opp restene frå golvet. Sidan du valgde den alternative metoden, altså å kaste skiven, så foreslår jeg at du ofrer til Nugatti guden. Dette innebærer at du kutter av ein kroppsdel og brenner den i peisen.

 

Eventuelt kan du slå deg til ro med at du ikkje åt ein skive som antakelegvis var full av drit, og at dette antakelegvis var det rette å gjera i situasjonen.

 

Forstår at dette ikkje kan ha vore enkelt, slike episoder kan etterlate sår i sjela, sjølv hos den mest hardbarka kar. Eit spørsmål ein og kan stille seg er: var virkelig dette eit uhell, eller var dette eit såkalle "freudien slip"? I så fall kan det at du ved eit "uhell" mista skiva på golvet, tolkast i den retning at du både har aggresive og seksuelle kjensler overfor nugattien eller skiva. Prøv å fortell skiva/nugattien korleis du føler det, slik at ikkje all aggresjonen bygger seg opp, og slike uheldige ting skjer

Lenke til kommentar

Jeg trur jeg bare hadde skrapa av nugattin, for så å legge på et nytt lag. :shrug:

 

 

Husker jeg var med min far (hanb er byggmester) og pussa opp et gammalt kyrkjelydhus til og bli en hytte. Jeg måtte da lage maten, og det var svært lite hygenisk :roll: Dro til hytta i 5 dager, var hjemme i 3 dager. Mellom de gangenne var var den eneste vaska panna og kjelen fikk føre de ble tatt i bruk en sprut med kalt vann :roll: Blei ikke sjuk av det, så det gikk fett. Masse av bestikket ble også elendig vaska fra gang til gang :roll:

 

Hvis mulig, vasker man av støv og dritt, ellers fjerner man delenne hvor det er. Alt for mange kresene folk her i verden.

 

 

"Må du spise op maten da, tenk på de fattige barne i Afrika som ikke har no mat" *grin*

(er det noen andre en meg som har hørt den frasa opp gjennom oppveksten?)

Lenke til kommentar
*tør ikke tenke på hvordan pizza-skjærern ser ut etter et par dager alene hjemme,

er det noe jeg ikke klarer så er det å skjere opp pizza med en pizza-skjerer med gamle rester på! da tar jeg fint fra zalo'en og oppvaskskosten og vasker den ren i varmt vann mens pizzaen står i ovnen! dette gjør jeg og om jeg seiker pizza hos andre, og skjereren er full av rester!

Lenke til kommentar

Ang. sultne barn i langt-bort-vekkistan: Argumentet "spis opp maten din - tenk på de sulte barna i afrika som ikke får spise seg mette!" ble av meg brukt mot en av mine nevøer, da 5 år gammel. Svaret kom momentant: "Jammen, jeg ER jo mett. Kan vi ikke pakke inn resten av maten og sende til Afrika i stedet?".

 

Hva _svarer_ man egentlig på sånt? :)

Lenke til kommentar
Ang. sultne barn i langt-bort-vekkistan: Argumentet "spis opp maten din - tenk på de sulte barna i afrika som ikke får spise seg mette!" ble av meg brukt mot en av mine nevøer, da 5 år gammel. Svaret kom momentant: "Jammen, jeg ER jo mett. Kan vi ikke pakke inn resten av maten og sende til Afrika i stedet?".

 

Hva _svarer_ man egentlig på sånt? :)

Vel, for det første er det jo et usannsynlig dårlig argument fra din side, da det ikke er noen forbindelse mellom å forsøke å påføre din nevø skyldfølelse fordi han ikke stapper i seg mer mat enn han trenger, og det at barn i Afrika ikke får nyte godt av akkuratt den maten.

 

Selv synes jeg nevøen din satte deg godt på plass.

 

Gir du bidrag til u-lands hjelp forresten, siden du tillater deg å bruke den slags argumenter?

 

Er kanskje litt krass nå, men jeg reagerer på "ulogisk logikk" som kun er konstruert for å få et 'overtak' i en samtale.

Lenke til kommentar
Gjest mafister

(sier jeg som spiste opp et stykke kake som lå på båkken for tjue kroner... :love: )

Var det bløtekake?

Nei, det var et sjokoladekakestykke, som kompisen min slang der fem minutter før vi inngikk veddemålet, så det var liksom ingen som hadde tråkket på den eller noe. Men noen bakterier ble det jo likevel.. :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...