Gå til innhold

Kritikk av side...


Anbefalte innlegg

http://home.chello.no/~alexholm/rornett-2003/

 

Driver for tiden å moderniserer en nettside ( http://www.rornett.net ), header/banner er bare noe jeg snekkra sammen og likner ikke i heletatt på originalen ;)

 

Syntes den forrige siden ikke ble helt slik jeg ønsket og satte fantasien løs og lekte litt med andre muligheter.

 

Har og tanker om å lage forskjellige templates for de "box'ene" som inneholder den latinske svadaet. F.eks en Tibud-box, Nyhet-box, Produkt-box osv osv.. Blir en slags template klasse/type man velger i backend når man legger til nyhet, produkt e.l. Tanken var å slippe bbcode sak for å forme layout, heller ha ferdige templates og funksjoner rettet mot dem som gjør det mulig å legge til bilde på sin faste plass osv. (phew, mange ord og ideer)

 

Andre forslag, rettelser eller hva som helst tas imot :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ren og pen, og oversiktlig, noe som seg hør og bør når det ikke er snakk om en showoff-side :) Det er alltid like gøy å se folk på forumet som tydeligvis vet hva webstandarder er og forholder seg til dem. Headeren er som de andre har påpekt kanskje ikke verdens kuleste, men det tror jeg brukerne av siden vil bry seg fint lite om. Skriftstørrelsen i brødteksten er en tanke stor for min smak, men når man ikke finner noe annet å klage på så... Stilig demonstrasjon av lister i css forresten.

Når det gjelder backend-løsningen ville jeg valgt å droppe alt som kan minne om bbkode, og heller laget templates for de forskjellige typene av oppdateringer. Ellers kan du banne på at det bare blir tull fra brukernes side fra dag én.

Lenke til kommentar

Selv synes jeg siden var altfor tam, og da spesielt med tanke på banneren. Kun en gradient bakgrunn med Rørnett i (litt) fancy skrift var liksom ikke helt spennende. Hva med noe litt gjennomsiktig grafikk eller noe i bakgrunnen?

Ellers synes jeg siden ble meget "stor" i 1280x1024 (faktisk ganske mange som bruker det...), og hvordan du har tenkt å fylle opp alt denne plassen med innhold vet ikke jeg.

Men som allerede sagt; En god begynnelse.

Lenke til kommentar

okei, som andre har nevnt før meg, headeren må fikses opp i. kanskje skifte til en annen farge. den pekte seg ikke så veldig ut, burde kanskje gjort det litt mer tydelig. så veldig mye mer fiksing på selve logoen er vel ikke nødvendig, men en liten finish kunne vært ok. hadde gjerne gjort seg med firmaets logo i headeren hvis de har en.

 

ellers

- siden er ganske brei. hadde vært en idè å gjøre den slankere, headeren tillater det, og siden kan heller gå i lengden.

 

- likte ikke mouseoveren på menyen. de stemte ikke med "min konto, handlekurv, kasse" menyen. likte den bedre til tross for understrekingen. synes du bør holde deg til en ting. ville gått for "min konto (...)" stilen.

 

- siden virker grei nok, lettere å vurdere den med litt innhold.

 

. likte forresten ikke helt fargekombinasjonen, hadde passet bedre med en annen farge enn grønn i headeren, resten ser bra ut.

 

se litt på de punktene så tror jeg det blir bedre :-)

 

:woot:

- smidt

Lenke til kommentar

Ble masse respons ja, takker ;)

 

Jo, er ikke helt fornøyd med den header, og har mistet original psd fila til den logo, så må nok spørre etter den. Den header som er nå (oppdatert) synes jeg ble i stil med resten, kan kanskje bli vanskelig med firmaets logo nå :D

 

Det med at bredden var 100% er kanskje en ulempe ja. Prøvde å gjøre noe med det nå, hvertfall for innholdet. Kan bli ganske slitsomt at teksten strekker seg for mye horisontalt, hvertfall hvis det ikke er så mange ordene.

 

Det med menyen og det med "Min konto"... og stilen der blir kanskje forvirrende for noen, så prøvde å sette dem likt nå :) (Var likt før, men jeg måtte jo ta helt av på menyen hehe)

 

Ellers så er jeg ikke spess flink til å lage header akuratt :wow: men noe bilder som kanskje har litt med rørlegger å gjøre, mixe litt sammen og legge logo oppå eller ved siden av med fast farge bak og litt mixa bilder til høyre for den kunne kanskje gått.. får se hva jeg kan få til.

 

Takker for kritikken. :D

Lenke til kommentar

Puslet litt igjen på layout men også en del på koden bak. Lagde en php versjon av stylesheet fila for å finne ut hvilken nettleser som er innom, på den måten kan jeg gardere meg mot feil rendring i forhold IE og Opera/Mozilla.

 

Uansett, siden jeg ikke gidder å åpne portene for webserveren lokalt på pc'en til omverdenen :D, måtte jeg lage to versjoner:

Rørnett sample1 (Internet Explorer)

Rørnett sample1 (Mozilla/Opera)

 

Tuklet en del nå, alt er uten tables og for de som kan skru av stylesheet, så blir layout ganske bra da og :D

 

Siden noen har funnet ut at man kan bruke IE 5.01 og 5.5 sammen med IE 6 på samme PC, har det blitt passe kult å se hvordan det ble i de eldre browserne og. (Tror faktisk det ble identisk der og)

Lenke til kommentar

Gjorde meny litt bredere, fikset et problem som oppstod i IE (hover av link)

Bredden på innholdet må desverre bli fixed, blir det % på det, vil ikke produktlista (2 og 2 div's som floates) se noe pent ut.

Toppen vet jeg faktisk ikke hva bedre man kan gjøre :shrug: ... logoen må bestå, siden det er firmalogo.. men er ideløs på hva annet jeg kunne stylet opp i header der :wow:

 

Rørnett sample1 (Internet Explorer)

Rørnett sample1 (Mozilla/Opera)

Lenke til kommentar

Det virker som om du har gått feil vei, det første eksempelet hang sammen visuelt. Det gjør ikke det siste, det faller fullstendig fra hverandre. Den litt for lyse bakgrunnen er nok synderen, men også de manglende avgrensningene mellom produktene, tekster, bilder og knapper flyter over i hverandre og skaper et salig kaos.

 

Logoen trenger også mer luft rundt seg, nå er den skviset mellom de andre elementene. Det hadde også vært fint med litt rom helt nederst slik at siden blir avsluttet i underkant. Du kan f.eks. putte tilbake mester-logoen e.l.

 

Jeg syns det første forslaget ditt var på vei til å bli virkelig solid. Ser ut som du bør stole mer på din egen vurderingsevne enn råd du får her *grin*

Lenke til kommentar

Rørnett sample2 (Internet Explorer)

Rørnett sample2 (Mozilla/Opera)

 

Tror jeg begynner å bli fornøyd der nå. Fixet litt på header, er en typisk gradient der, men med litt annen vri jeg hadde før :rofl:

 

Synes det ser ganske greit visuelt ut. Mulig jeg endrer litt på nyhetsdelen som kommer før produktene, ellers synes jeg oppbygningen er ganske greit.

 

Når det gjelder de råd jeg har fått her så tar jeg de til etterretning og er takknemmelig for dem ( :thumbs: ), til syvende og sist så blir det vel min egen avgjørelse hva jeg synes passer best :whistle:

 

Første forslag jeg linka til var jo en grei start, men fant ut at denne virket bedre. Var liksom ikke helt futt i den første synes jeg, ble litt typisk meg. Og oppbygningen var ikke helt like gjennomtenkt slik som dette forslaget :grin:

 

PS: Jæskla mange artige smilies det var nå da :yikes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...