Jump to content

Smidt

Medlemmer
 • Content Count

  1844
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Jeg har vært innom der og, men ikke fått det til å virke, men ellers takk.. Med koden jeg bruker nå går det fint å midtstille et bilde i IE, men når det kommer flere legger de seg helt til høyre og alle sammen oppåhverandre. jeg vet ikke hva jeg kan forandre i css koden for å unngå dette. noen tips`? jeg er klar over at jeg bruker id="" i divvene på html koden og at det er sånn i css'en og, men hvis jeg forandrer til klasser fungerer det like dårlig. Jeg har løst problemet, men jeg måtte loope ut bildene i en tabell for å få det til.
 2. Jeg sliter med å midtstille bilder i et bildegalleri vertikalt. jeg har søkt gjennom forumet og funnet denne siden, men får det ikke til å virke i IE (bombe). i IE legger alle bildene seg oppå hverandre.. CSS gallery { float:left; } #outer {height: 187px; overflow: visible; position: relative;} #outer[id] {display: table; position: static;} #middle {position: absolute; top: 50%;} /* for explorer only*/ #middle[id] {display: table-cell; vertical-align: middle; position: static;} #inner {position: relative; top: -50%} /* for explorer only */ /* optional: #inner[id] {position: static;} */ HTML <div class=\"gallery\"> <div id=\"outer\"> <div id=\"middle\"> <div id=\"inner\"> <a class=\"img-gal\" href=\"http://www.predicted.net/bilder/$pic_link\" title=\"$image_comment\" rel=\"lightbox[roadtrip]\"> <img class=\"img-border\" src=\"http://www.predicted.net/bilder/$thumb_name\"></a> </div> </div> </div> </div> Jeg vet at dette har vært oppe før, men av det jeg fant var det bare sentrering av enkle objekter. Jeg looper html koden ut med php sånn at jeg får et bildegalleri. noen bilder står på høykant, mens noen ligger. For å få det til å se fint ut vil jeg sentrere de. link til siden håper noen som er bedre enn meg i css kan gi et vink
 3. Hei. Jeg har laget et cms i php mangler nå bare siste biten. Jeg har en side med en eller to tekstbokser. På denne siden vil jeg kunne trykke på en link og det skal da åpnes et nytt vindu. I dette vinduet vil jeg loope ut alle bildene fra databasen min. Så vil jeg trykke på et bilde, skrive kommentar i et eget felt og trykke på ok. Da vil jeg at html koden for å vise dette bildet med den kommentaren jeg skrev skal settes inn i en tekstboks på den opprinnelige siden. Dette må kunne gjøres med flere bilder. Jeg håper det er noen som kan hjelpe meg på vei. All hjelp er supert!!
 4. jeg la session start øverst i filen som inkluderer bildet og får ikke opp noen feilmeldinger. men hvis jeg trykker submit uten å skrive noe i skjemaet lagres det og hvis jeg skriver feil passord lagres det og..
 5. hvis jeg bruker den oppdaterte koden din får jeg følgende feilmelding: linje 57: session_start();
 6. jeg henger ikke helt med nå. legger opp koden i de to filene. valider.php: <?php header("Content-type: image/png"); function makeRandomPassword() { $salt = "abchefghjkmnpqrstuvwxyz0123456789"; srand((double)microtime()*1000000); $i = 0; while ($i <= 5) { $num = rand() % 33; $tmp = substr($salt, $num, 1); $pass = $pass . $tmp; $i++;} return $pass;} $navn = makeRandomPassword(); $hoyde = 30; $bredde = 75; $font_size= 12; $font = "arial"; $bildeRef = imagecreate($bredde, $hoyde); $hvit = imagecolorallocate($bildeRef, 0xCC, 0xCC, 0xCC); $blaa = imagecolorallocate($bildeRef, 99,0,0); $boxsize = imagettfbbox($font_size,0,$font,$navn); $dx = abs($boxsize[2]-$boxsize[0]); $dy = abs($boxsize[5]-$boxsize[3]); imagefilledrectangle($bildeRef, 0,0 , $bredde,$hoyde, $blaa); imagettftext($bildeRef, $font_size, 0, $bredde/2-$dx/2, $hoyde/2+$dy/4, $hvit, $font, $navn); imagepng($bildeRef); imagedestroy($bildeRef); session_start(); $_SESSION['randompass'] = md5($navn); ?> og html filen som henter inn koden(tar bare med php'en): <?php if (empty($_SESSION['randompass'])) {echo"koden er tom";} if ($navn == "" || $melding == "") { echo "<p>OBS!! Du har glemt å fylle ut et av de obligatoriske feltene!!</p>"; } else { if($_POST['submit']) { if(strcmp($_SESSION['randompass'],md5($_POST['validering']))==0) { // SQL database Variables include"art/dbc.php"; // This is form.php $dato = date("Y-m-d H:i:s"); $ip=$REMOTE_ADDR; $navn = htmlspecialchars("$navn", ENT_QUOTES); $boplass = htmlspecialchars("$boplass", ENT_QUOTES); $melding = htmlspecialchars("$melding", ENT_QUOTES); $q="INSERT into gjestebok (navn,hjemmeside,boplass,dato,melding,kjonn,ip) VALUES ('$navn','$hjemmeside','$boplass','$dato','$melding','$kjonn','$ip')"; $result= mysql_query($q, $connection) or die ("Could not execute query : $q." . mysql_error()); if ($result) {echo "<p>Takk, $navn. Ditt innlegg er lagret.</p>";} } else { echo "<p>Du må skrive inn Spamkoden</p>";} } } unset($_SESSION['randompass']); ?> hvis jeg sjekker om det er noe i $_POST['submit'] så får jeg ut at den er ikke tom.. selv om det ikke er skrevet noe i skjemaet.. var rart. videre får jeg ut at $_SESSION['randompass'] er tom.. hva kan være feil da?
 7. hm, det var litt rart. $_SESSION['randompass'] er tom jeg tester den sånn: if (empty($_SESSION['randompass'])) {echo"koden er tom";} og jeg får echoet ut "koden er tom" hva kan være feil da? $_SESSION['randompass'] = md5($navn); ligger nederst i filen som lager bildet. og dette ligger i filen som henter inn bildet if(strcmp($_SESSION['randompass'],md5($_POST['validering']))==0) { if ($submit) { // her skal det kjøres hvis koden stemmer } else { // her skjer det noe hvis koden er feil }
 8. forresten. hvordan henter jeg inn igjen koden med sessions? skal jeg legge sessions variabelen i samme filen som koden er hentet fra? og så hente den inn igjen der som bildet blir vist?
 9. jeg bruker følgende kode for å skrive ut et bilde med en tilfeldig kode: <?php header("Content-type: image/png"); function makeRandomPassword() { $salt = "abchefghjkmnpqrstuvwxyz0123456789"; srand((double)microtime()*1000000); $i = 0; while ($i <= 5) { $num = rand() % 33; $tmp = substr($salt, $num, 1); $pass = $pass . $tmp; $i++; } return $pass; } $navn = makeRandomPassword(); $hoyde = 30; $bredde = 75; $font_size= 12; $font = "arial"; $bildeRef = imagecreate($bredde, $hoyde); $hvit = imagecolorallocate($bildeRef, 0xCC, 0xCC, 0xCC); $blaa = imagecolorallocate($bildeRef, 99,0,0); $boxsize = imagettfbbox($font_size,0,$font,$navn); $dx = abs($boxsize[2]-$boxsize[0]); $dy = abs($boxsize[5]-$boxsize[3]); imagefilledrectangle($bildeRef, 0,0 , $bredde,$hoyde, $blaa); imagettftext($bildeRef, $font_size, 0, $bredde/2-$dx/2, $hoyde/2+$dy/4, $hvit, $font, $navn); imagepng($bildeRef); imagedestroy($bildeRef); ?> Det som er problemet er at når jeg setter den inn i en fil som inneholder andre ting, f.eks. html så vises bare bildet som lages av php koden. det har nok "header("Content-type: image/png");" å gjøre, men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å få vist både tekst/html og bildet fra php koden.. noen forslag?
 10. nå vet jeg ikke så veldig mye om k800i, men jeg skal kjøpe ny mobil jeg og nå og det ser ut til å bli e50. synes det virker som en fornuftig mobil, men kommer jo an på hva du skal bruke den til..
 11. det er jo ingen ulempe med 3g og wi-fi så jeg tar gjerne det med på kjøpet hvis det er billigere, men jeg er skeptisk til joysticken på e60 ( har lest testen på amobil). noen som har noen erfaringer med den? men rent innholdsmessig, er det det samme i begge telefonene? utenom kamera, 3g og wi-fi? er det en stor fordel å ha bluetooth v2 i forhold til 1.2? ser at også joysticken til e50 har fått litt kritikk og det er jo noe av det viktigste med en mobil, at du kan bruke den.. noen som har noen erfaringer med noen av de?
 12. ja, sant det er et poeng. kameraet er ikke av de beste heller, har lest testen og det var ikke imponerende bilder. men sett vekk i fra kamera, er e50 en bedre mobil enn e60 siden den er nyere og mindre? er det noe forskjell på det som er inni? annet enn at e50 ikke har 3g og wi-fi ( som jeg ikke har bruk for).
 13. ja, har mest lyst på en med kamera, men er e60 nyere enn 50 fordi den har høyere tall?
 14. jeg har letet og funnet ut at nokia e60 kan være bra, men ser at den ikke har kamera, men det har e50 og den er i tillegg mindre, men koster 400 mer.. Hva ville du valgt?
×
×
 • Create New...